GALERIA DE FOTOS

dijous, 6 de setembre de 2012

MINI MAGDALENES DE CLARES I MANTEGA

La primera vegada que vam fer a casa les galetes de mantega ens vam trobar amb dues clares d’ou amb les quals no teníem clar què fer. Finalment vam coure unes merengues al forn amb ametlles però a les meues filles no els va acabar de fer el pes. (A mi sí, i ja us posaré la recepta…).

La següent vegada però, ens vam proposar inventar-nos una altra recepta que complementara a la de les galetes per tal de poder aprofitar les clares dels ous que havíem fet servir i ens van eixir estes magdalenes:

6-1-magdalenes clares-ppal2

D’ençà d’aquell dia, les dues receptes ja van lligades: el dia que fem galetes, fem també magdalenes i acabem tenint esmorçar o berenar per a tots els gustos.

Ingredients per a 15 magdalenes menudes: 6-1-magdalenes clares-ing

  • 2 clares d’ou
  • 75 g de mantega una mica desfeta
  • 75 g de sucre
  • 75 g de farina

Estris: 2 bols, màquina muntar clares/TMX, 15 minicapsuletes de silicona (mida de trufa)

 

Elaboració:

1.- Encén el forn a 180º, funció ventilador.

2.- Posa en un bol el sucre i la mantega i barreja bé.

6-1-magdalenes clares-2-16-1-magdalenes clares-2-2

3.-Trenca els ous i separa les clares dels rovells. Reserva els rovells per a fer les galetes i munta les clares.

6-1-magdalenes clares-3

4.- Passa la farina per un sedàs. (No li posem llevat a la massa per tant hem de muntar bé les clares i cerndre la farina per donar-li més “aire” a la barreja).

 6-1-magdalenes clares-4

5.- Barreja tots els ingredients amb una espàtula amb molt cura per tal que no se’ns baixen massa les clares.

6-1-magdalenes clares-5

6.- Reparteix la massa en els motlles xicotets per a magdalenes i empolvora amb una mica de sucre per sobre. Si vols, també li podries posar un polsim de canyella o perletes de xocolata.

6-1-magdalenes clares-6

7.- Enforna durant 10-15 minuts vigilant en tot moment que no es cremen.

6-1-magdalenes clares-7

Temps total: 20 minuts

Nota: Aquesta recepta no porta llevat químic per això hem de muntar les clares ben dures i passar la farina pel sedàs.

Bon profit!!

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

2 comentaris :

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )