GALERIA DE FOTOS

dimarts, 22 de maig de 2012

CRESPELLS DE FLOR D’ACÀCIA

 6-5-crespells de flor d acacia-ppal-ETI
 
La primera vegada que les vaig menjar va ser un dia que la mare de la Mirela va portar flors d’acàcia de Romania. Desconeixia totalment que eren comestibles. A sa casa ells les passen per ou, les fregeixen i desprès les arrebossen amb sucre. Jo les he fetes d’aquesta manera (a la part esquerra de la foto), però també utilitzant l’arrebossat que vam fer amb els crespells de borratges.
 
La Robinia pseudoacacia o falsa acàcia és un arbre amb unes flors blanques molt boniques i aromàtiques a partir de les quals les abelles fan una mel molt preuada. Segurament hi ha acàcies als vostres pobles, a Cerdanyola hi ha uns quants, i a la primavera és quan estan ben florits. (Aquesta foto està feta amb el mòbil i no es veu massa bé, però perquè us en feu una idea de com és l’arbre).
 
Robinia pseudoacacia cuinadiari
 
La veritat és que us sorprendrà com estan de bones així que si localitzeu alguna acàcia a prop vostre, ja sabeu!
 
Ingredients:

-Per a l’arrebossat:6-5-crespells flor d acacia-ing-ETI
  • 1 ou
  • 150 g de llet 
  • 120 g de farina
  • Un rajolí d’anís sec
  • 2 cullerades de sucre
-Resta d’ingredients:
  • Ramells de flor d’acàcia
  • Oli de gira-sol per fregir
  • Sucre per arrebossar



Estris: bol per fer la barreja, paella

Elaboració:


1.- Barreja tots els ingredients de l’arrebossat fins que obtingues una massa homogènia i sense grumolls.

6-5-crespells flor d acacia-pas1-ETI6-5-crespells flor d acacia-pas1-2-ETI
 
2.- Passa els ramells de flors d’acàcia per la pasta.
 
6-5-crespells flor d acacia-pas2-ETI

3.- Fregeix-les en abundant oli calent i quan estiguen daurades per les dues bandes trau-les a sobre d’un colador perquè deixen anar l’excés d’oli.

6-5-crespells flor d acacia-pas3-ETI

4.- Quan encara estiguen calentes, passa-les per sucre.

6-5-crespells flor d acacia-pas4-ETI


5.- Menja-les tèbies.

Nota: Es menja tot excepte el palet central. Aquestes flors poden ser unes bones postres ràpides!


Temps total: 10-15 minuts

Bon profit!!

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

15 comentaris :

  1. Aquesta recepta la trobo molt original. No he tastat mai cap flor comestible i tinc curiositat per saber quin gust tenen. Amb la teva recepta no m'importaria pas començar! Jejeje

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi també m'han sorprés molt, i lo bo és que tot i que aquestes les han portades de Romania, per aqui també tenim d'acàcies, encara que em sembla que ja no estan en flor. No en deveu tenir alguna per Alfriston Cottage?? :-)

      Elimina
  2. Molt bona recepta! Està molt bo i molt molt original!

    :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Qué te voy a contar yo a ti???? Buenísima!!

      Elimina
  3. A Catalunya i en general a la península ibèrica tenim bastants exemplars de Robinies pseudoacàcies. Floreixen des de principis d'abril fins a finals de maig, o sigui que si us afanyeu encara podreu trobar algunes flors. Fa dos caps de setmana vaig estar pel baix empordà i vaig poder veure exemplars de Robinia profusament florits, o sigui que ja ho sabeu!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Raquel pel teu consell i pel teu comentari. Estàs feta tota una experta!! Jo vaig haver de mirar fotos per internet per saber de quin arbre es tractava i ara ja el sabria reconéixer. Segur que tots en tenim algun de ben a prop. Marta

      Elimina
  4. Quina recepta tan original!!!! és molt vistosa a més! s'ha de probar!

    ResponElimina
  5. mai he fet res amb flors, la veritat m´agradat molt esta recepta, besets!!!!

    ResponElimina
  6. Hauriem de cuinar més amb flors, sobretot si podem fer coses com aquestes...
    Nani

    ResponElimina
  7. Abril, Reme, Nani, doncs a buscar acàcies pels nostres pobles!! Jo fins ara tampoc havia fet gaire cosa amb flors, fa prou respecte perquè has de saber ben bé quina és comestible. Poc a poc...Marta

    ResponElimina
  8. Jo he menjat borrajas però aquestes flors ni les coneixia.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs jo ara que les conec no puc evitar mirar tots els arbres per on passe!

      Elimina
  9. Una recepta molt original. Jo com que em conec, procuraré assegurar-me amb algú de pagès que la planta és realment la que toca! A mi m'encanten aquestes coses diferents i em passa com amb els bolets, tot ho vull tastar!! Però val més assegurar-se...Petons

    ResponElimina
  10. A mi tb em fan una mica de por... de tota manera em sembla que ara ja arribem tard. Ens esperarem a l'any que ve per tornar-ne a fer.
    Marta

    ResponElimina
  11. Quina recepta més florida! Una abraçada!

    ResponElimina

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )