GALERIA DE FOTOS

dimarts, 22 de maig de 2012

CRESPELLS DE FLOR D’ACÀCIA

 6-5-crespells de flor d acacia-ppal-ETI

La primera vegada que vaig menjar flors d'acàcia va ser un dia que la mare de la Mirela les va portar de Romania. Desconeixia totalment que eren comestibles. A partir d'aleshores, les tornem a fer cada primavera. Gràcies Mire per fer-nos descobrir esta delícia!!

La Robinia pseudoacacia o falsa acàcia és un arbre amb unes flors blanques molt boniques i aromàtiques a partir de les quals les abelles fan una mel molt preuada. Segurament hi ha acàcies als vostres pobles, a Cerdanyola hi ha uns quants, i a la primavera és quan estan ben florits. 

Robinia pseudoacacia cuinadiari



La veritat és que us sorprendrà com són de bones, així que si localitzeu alguna acàcia a prop vostre, ja sabeu!


Per fer estos Crespells o bunyols de flors d'acàcia, utilitzem el mateix arrebossat dels crespells de borratges.

Ingredients:

-Per a l’arrebossat:
  • 1 ou
  • 150 g de llet 
  • 120 g de farina
  • Un rajolí d’anís sec
  • 2 cullerades de sucre
-Resta d’ingredients:
  • Ramells de flor d’acàcia
  • Oli de gira-sol per fregir
  • Sucre per arrebossar

Estris: bol per fer la barreja, paella

Elaboració:


1.- Barreja tots els ingredients de l’arrebossat fins que obtingues una massa homogènia i sense grumolls.
2.- Passa els ramells de flors d’acàcia per la pasta.
3.- Fregeix-les en abundant oli calent i quan estiguen daurades per les dues bandes trau-les a sobre d’un colador perquè deixen anar l’excés d’oli.

4.- Quan encara estiguen calentes, passa-les per sucre.



5.- Menja-les tèbies.

Nota: Es menja tot excepte el palet central. Aquestes flors poden ser unes bones postres ràpides!



Temps total: 15-20 minuts

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.
Si has fet alguna de les nostres receptes, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

I si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a FacebookPinterestTwitter o Instagram. Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta

15 comentaris :

  1. Aquesta recepta la trobo molt original. No he tastat mai cap flor comestible i tinc curiositat per saber quin gust tenen. Amb la teva recepta no m'importaria pas començar! Jejeje

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. A mi també m'han sorprés molt, i lo bo és que tot i que aquestes les han portades de Romania, per aqui també tenim d'acàcies, encara que em sembla que ja no estan en flor. No en deveu tenir alguna per Alfriston Cottage?? :-)

      Suprimeix
  2. Molt bona recepta! Està molt bo i molt molt original!

    :)

    ResponSuprimeix
  3. A Catalunya i en general a la península ibèrica tenim bastants exemplars de Robinies pseudoacàcies. Floreixen des de principis d'abril fins a finals de maig, o sigui que si us afanyeu encara podreu trobar algunes flors. Fa dos caps de setmana vaig estar pel baix empordà i vaig poder veure exemplars de Robinia profusament florits, o sigui que ja ho sabeu!

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Moltes gràcies Raquel pel teu consell i pel teu comentari. Estàs feta tota una experta!! Jo vaig haver de mirar fotos per internet per saber de quin arbre es tractava i ara ja el sabria reconéixer. Segur que tots en tenim algun de ben a prop. Marta

      Suprimeix
  4. Quina recepta tan original!!!! és molt vistosa a més! s'ha de probar!

    ResponSuprimeix
  5. mai he fet res amb flors, la veritat m´agradat molt esta recepta, besets!!!!

    ResponSuprimeix
  6. Hauriem de cuinar més amb flors, sobretot si podem fer coses com aquestes...
    Nani

    ResponSuprimeix
  7. Abril, Reme, Nani, doncs a buscar acàcies pels nostres pobles!! Jo fins ara tampoc havia fet gaire cosa amb flors, fa prou respecte perquè has de saber ben bé quina és comestible. Poc a poc...Marta

    ResponSuprimeix
  8. Jo he menjat borrajas però aquestes flors ni les coneixia.
    Petons

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Doncs jo ara que les conec no puc evitar mirar tots els arbres per on passe!

      Suprimeix
  9. Una recepta molt original. Jo com que em conec, procuraré assegurar-me amb algú de pagès que la planta és realment la que toca! A mi m'encanten aquestes coses diferents i em passa com amb els bolets, tot ho vull tastar!! Però val més assegurar-se...Petons

    ResponSuprimeix
  10. A mi tb em fan una mica de por... de tota manera em sembla que ara ja arribem tard. Ens esperarem a l'any que ve per tornar-ne a fer.
    Marta

    ResponSuprimeix
  11. Quina recepta més florida! Una abraçada!

    ResponSuprimeix

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )