GALERIA DE FOTOS

FUMET DE PEIX AMB SOFREGITFUMET DE PEIX AMB SOFREGIT16 Mar 2025 1 Comentaris

...

MONA, PANOU, TONYA O REGANYÀ DE CARABASSAMONA, PANOU, TONYA O REGANYÀ DE CARABASSA01 Abr 2024 0 Comentaris

...

RECEPTES DE QUARESMA, SETMANA SANTA I PASQUARECEPTES DE QUARESMA, SETMANA SANTA I PASQUA23 Mar 2024 0 Comentaris

...

ROAST BEEFROAST BEEF17 Mar 2024 0 Comentaris

...

COQUES DE PATATA I COCA DE TALLADESCOQUES DE PATATA I COCA DE TALLADES15 Gen 2024 0 Comentaris

...

PROPOSTES PER AL NADAL I-Entrants i PicadetesPROPOSTES PER AL NADAL I-Entrants i Picadetes22 Des 2023 0 Comentaris

...

PROPOSTES PER AL NADAL III–Postres i Dolços TradicionalsPROPOSTES PER AL NADAL III–Postres i Dolços Tradicionals22 Des 2023 3 Comentaris

...

PROPOSTES PER AL NADAL II–Plats PrincipalsPROPOSTES PER AL NADAL II–Plats Principals22 Des 2023 1 Comentaris

...

SARDINES FUMADES (SARDINES EN SAL FUMADA)SARDINES FUMADES (SARDINES EN SAL FUMADA)15 Oct 2023 1 Comentaris

...

CIGRONS AMB MORCILLA DE BURGOS I OU FERRATCIGRONS AMB MORCILLA DE BURGOS I OU FERRAT24 Sep 2023 0 Comentaris

...

LLOBARRO AMB PATATES, XAMPINYONS I BACÓLLOBARRO AMB PATATES, XAMPINYONS I BACÓ26 May 2023 0 Comentaris

...

BATUT DE FRUITS VERMELLSBATUT DE FRUITS VERMELLS04 Abr 2023 0 Comentaris

...

XIPS DE COL KALEXIPS DE COL KALE01 Abr 2023 0 Comentaris

...

AMANIDA DE PERDIU ESCABETXADA AMB COL KALE, MAGRANA I TARONJAAMANIDA DE PERDIU ESCABETXADA AMB COL KALE, MAGRANA I TARONJA19 Feb 2023 0 Comentaris

...

PERDIUS EN ESCABETX DE TARONJAPERDIUS EN ESCABETX DE TARONJA14 Gen 2023 0 Comentaris

...

PAN DE MUERTO per Tots SantsPAN DE MUERTO per Tots Sants01 Nov 2022 0 Comentaris

...

CARN MAGRA AMB TOMACA I ROVELLONSCARN MAGRA AMB TOMACA I ROVELLONS23 Oct 2022 0 Comentaris

...

APPLE CRISP O CRUIXENT DE POMAAPPLE CRISP O CRUIXENT DE POMA22 Oct 2022 1 Comentaris

...

 SALSITXES AMB ROVELLONS SALSITXES AMB ROVELLONS14 Oct 2022 2 Comentaris

...

TIRAMISÚTIRAMISÚ09 Oct 2022 2 Comentaris

...

LASANYA D'ALBERGÍNIA AMB BOTIFARRA I TOMACALASANYA D'ALBERGÍNIA AMB BOTIFARRA I TOMACA01 Oct 2022 0 Comentaris

...

MANDONGUILLES AMB SÉPIA I CIGRONSMANDONGUILLES AMB SÉPIA I CIGRONS24 Sep 2022 0 Comentaris

...

PA DE PLÀTAN AMB PANSES I NOUS (BANANA BREAD)PA DE PLÀTAN AMB PANSES I NOUS (BANANA BREAD)10 Sep 2022 0 Comentaris

...

GALETES D'ESPIRAL DE VAINILLA I XOCOLATAGALETES D'ESPIRAL DE VAINILLA I XOCOLATA28 Ago 2022 0 Comentaris

...

CIGRONS AMB COSTELLA I ESPINACSCIGRONS AMB COSTELLA I ESPINACS29 Jul 2022 1 Comentaris

...

CROQUETES DE CULLERA I GALETTE DE CROQUETACROQUETES DE CULLERA I GALETTE DE CROQUETA20 Jul 2022 0 Comentaris

...

PEIX SEC: mussola i capellansPEIX SEC: mussola i capellans17 Jul 2022 2 Comentaris

...

CALLOS CuinaDiariCALLOS CuinaDiari02 Jul 2022 0 Comentaris

...

PROPOSTES DE MENÚ PER LA REVETLLA DE SANT JOANPROPOSTES DE MENÚ PER LA REVETLLA DE SANT JOAN23 Jun 2022 11 Comentaris

...

PASTÍS DE FORMATGE I MELMELADA DE GERDS EN GOTPASTÍS DE FORMATGE I MELMELADA DE GERDS EN GOT29 May 2022 0 Comentaris

...

PEPITOS, XIMOS O XIMETSPEPITOS, XIMOS O XIMETS14 Abr 2022 3 Comentaris

...

NIUS DE XOCOLATA I AMETLLANIUS DE XOCOLATA I AMETLLA10 Abr 2022 0 Comentaris

...

TORTELL DE REIS AMB XOCOLATA I FERRERO ROCHERTORTELL DE REIS AMB XOCOLATA I FERRERO ROCHER05 Gen 2022 2 Comentaris

...

TRONC DE NADAL DE MASSAPÀ - TIÓ DE MASSAPÀTRONC DE NADAL DE MASSAPÀ - TIÓ DE MASSAPÀ19 Des 2021 0 Comentaris

...

ROTLLETS D'ANÍSROTLLETS D'ANÍS28 Nov 2021 2 Comentaris

...

BOUNTY CASOLÀ (Bombons de coco i xocolata)BOUNTY CASOLÀ (Bombons de coco i xocolata)13 Nov 2021 0 Comentaris

...

CARPACCIO DE CARBASSÓ / CARPACCIO DE CARABASSETACARPACCIO DE CARBASSÓ / CARPACCIO DE CARABASSETA28 Jul 2021 3 Comentaris

...

GOTETS DE CREMA DE FORMATGE,  MELMELADA I GALETA CRUIXENTGOTETS DE CREMA DE FORMATGE, MELMELADA I GALETA CRUIXENT10 Jul 2021 2 Comentaris

...

RAÏMET DE PASTORRAÏMET DE PASTOR05 Jun 2021 1 Comentaris

...

MADUIXES SUZETTE AL PEBREMADUIXES SUZETTE AL PEBRE08 May 2021 0 Comentaris

...

TRUITA DE FAVES I BACALLÀTRUITA DE FAVES I BACALLÀ10 Abr 2021 0 Comentaris

...

PICADA DE CACAUETS per a plats de peix i amanidesPICADA DE CACAUETS per a plats de peix i amanides27 Mar 2021 0 Comentaris

...

CHICHARRONES LONCHEADOS a l'estil de la Taberna Casa Manteca de CadizCHICHARRONES LONCHEADOS a l'estil de la Taberna Casa Manteca de Cadiz21 Mar 2021 0 Comentaris

...

CARAMEL LÍQUID O SUCRE CREMAT LÍQUIDCARAMEL LÍQUID O SUCRE CREMAT LÍQUID14 Mar 2021 0 Comentaris

...

CRISPETES DOLCESCRISPETES DOLCES26 Feb 2021 2 Comentaris

...

REMENAT D'OU AMB TOMACAREMENAT D'OU AMB TOMACA25 Feb 2021 2 Comentaris

...

SOFREGITSOFREGIT19 Feb 2021 0 Comentaris

...

FABIOLA O CORONA DE COCO - Recepta valencianaFABIOLA O CORONA DE COCO - Recepta valenciana22 Gen 2021 1 Comentaris

...

GALTES DE PORC AL VI DE PORTOGALTES DE PORC AL VI DE PORTO30 Des 2020 0 Comentaris

...

ANOUETES DE NADALANOUETES DE NADAL12 Des 2020 0 Comentaris

...

SALTIMBOCCA AMB PRESSA IBERICA I XAMPINYONSSALTIMBOCCA AMB PRESSA IBERICA I XAMPINYONS20 Nov 2020 2 Comentaris

...

SANG AMB CEBASANG AMB CEBA30 Ago 2020 4 Comentaris

...

RECEPTES FÀCILS PER AL CONFINAMENT #joemquedeacasa #joemquedoacasaRECEPTES FÀCILS PER AL CONFINAMENT #joemquedeacasa #joemquedoacasa22 Mar 2020 2 Comentaris

...

PROPOSTES PEL NADAL CUINADIARIPROPOSTES PEL NADAL CUINADIARI21 Des 2019 0 Comentaris

...

MELMELADA DE PRUNA CLÀUDIAMELMELADA DE PRUNA CLÀUDIA28 Jul 2019 6 Comentaris

...

PANCAKES O CREPS AMERICANESPANCAKES O CREPS AMERICANES01 Mar 2019 1 Comentaris

...

CAQUIS. COM FER-LOS MADURAR: CAQUI PERSIMON I CLÀSSICCAQUIS. COM FER-LOS MADURAR: CAQUI PERSIMON I CLÀSSIC16 Oct 2018 0 Comentaris

...

CARN MAGRA AMB ROVELLONS o ESCLATA-SANGSCARN MAGRA AMB ROVELLONS o ESCLATA-SANGS01 Oct 2018 1 Comentaris

...

TOMÀQUETS CONFITATS (TOMAQUES CONFITADES)TOMÀQUETS CONFITATS (TOMAQUES CONFITADES)08 Ago 2018 1 Comentaris

...

PIZZA DE GALETA DECORADAPIZZA DE GALETA DECORADA29 Jul 2018 0 Comentaris

...

ESPIRALS SALADES DE PASTA DE FULL: PERNIL I FORMATGEESPIRALS SALADES DE PASTA DE FULL: PERNIL I FORMATGE28 May 2018 1 Comentaris

...

CALAMARS AMB CIGRONS i BRANDADA DE BACALLÀCALAMARS AMB CIGRONS i BRANDADA DE BACALLÀ16 May 2018 6 Comentaris

...

FLAM DE FORMATGE SEMICURAT I MASCARPONE AMB NOUS CARAMELITZADESFLAM DE FORMATGE SEMICURAT I MASCARPONE AMB NOUS CARAMELITZADES09 May 2018 0 Comentaris

...

NOUS CARAMEL·LITZADESNOUS CARAMEL·LITZADES04 May 2018 0 Comentaris

...

ROSES DE LLAMINADURA PER SANT JORDIROSES DE LLAMINADURA PER SANT JORDI23 Abr 2018 0 Comentaris

...

MOLLETESMOLLETES13 Abr 2018 2 Comentaris

...

CREMA CATALANA, CREMA DE SANT JOSEP o CREMA CREMADACREMA CATALANA, CREMA DE SANT JOSEP o CREMA CREMADA21 Mar 2018 2 Comentaris

...

BUNYOLS DE VENTBUNYOLS DE VENT06 Mar 2018 3 Comentaris

...

ARRÒS AMB FESOLS, BLEDES I COSTELLAARRÒS AMB FESOLS, BLEDES I COSTELLA17 Feb 2018 0 Comentaris

...

MANDONGUILLES AMB FORMATGE - Polpette di carne al sugo, con cuore filante di mozzarellaMANDONGUILLES AMB FORMATGE - Polpette di carne al sugo, con cuore filante di mozzarella24 Gen 2018 0 Comentaris

...

COQUETES DE SANT ANTONICOQUETES DE SANT ANTONI16 Gen 2018 0 Comentaris

...

VANILLEKIPFERL, galetes de nadal amb fruits secs i vainillaVANILLEKIPFERL, galetes de nadal amb fruits secs i vainilla23 Nov 2017 2 Comentaris

...

FILET DE PORC IBÈRIC AMB SALSA DE XAMPINYONS I BACÓFILET DE PORC IBÈRIC AMB SALSA DE XAMPINYONS I BACÓ29 Oct 2017 0 Comentaris

...

COCA DE IOGURT SENSE GLUTENCOCA DE IOGURT SENSE GLUTEN27 Sep 2017 6 Comentaris

...

MELMELADA DE FIGAMELMELADA DE FIGA13 Sep 2017 1 Comentaris

...

CAFÈ FRED AMB LLIMONA I CANYELLACAFÈ FRED AMB LLIMONA I CANYELLA05 Ago 2017 4 Comentaris

...

TORRADA AMB ALVOCAT, SALMÓ, TOMÀQUET I MOZZARELLATORRADA AMB ALVOCAT, SALMÓ, TOMÀQUET I MOZZARELLA25 Jul 2017 2 Comentaris

...

BRANDADA DE BACALLÀ. Recepta pas a pasBRANDADA DE BACALLÀ. Recepta pas a pas19 Mar 2017 4 Comentaris

...

HUESITOS CASOLANS (Barretes cruixents de amb crema de cacau i avellanes i xocolata)HUESITOS CASOLANS (Barretes cruixents de amb crema de cacau i avellanes i xocolata)16 Feb 2017 0 Comentaris

...

GOTET DE FOIE I CEPSGOTET DE FOIE I CEPS01 Feb 2017 2 Comentaris

...

MONGETES AMB CLOÏSSES (Versió Ràpida)MONGETES AMB CLOÏSSES (Versió Ràpida)26 Gen 2017 2 Comentaris

...

POLLASTRE AMB ESCAMARLANS. PLAT DE MAR I MUNTANYAPOLLASTRE AMB ESCAMARLANS. PLAT DE MAR I MUNTANYA29 Des 2016 7 Comentaris

...

GAMBES ARREBOSSADES AMB ARRÒS VERD CRUIXENTGAMBES ARREBOSSADES AMB ARRÒS VERD CRUIXENT20 Des 2016 1 Comentaris

...

AMANIDA DE MAGRANA I PERNIL AMB VINAGRETA DE GERDSAMANIDA DE MAGRANA I PERNIL AMB VINAGRETA DE GERDS02 Nov 2016 2 Comentaris

...

PANELLETS D’AVELLANAPANELLETS D’AVELLANA30 Oct 2016 2 Comentaris

...

CONILL EN SALSA DE CAVA I AMETLLESCONILL EN SALSA DE CAVA I AMETLLES12 Oct 2016 2 Comentaris

...

AMANIDA DE TOMACA AMB ANXOVES, SEITONS I BACALLÀAMANIDA DE TOMACA AMB ANXOVES, SEITONS I BACALLÀ15 Sep 2016 2 Comentaris

...

TORRADA AMB CONFIT D’ÀNEC, VERDURES I ALL I OLI DE POMATORRADA AMB CONFIT D’ÀNEC, VERDURES I ALL I OLI DE POMA18 Jun 2016 2 Comentaris

...

ALLIOLI DE POMAALLIOLI DE POMA11 Jun 2016 1 Comentaris

...

COCA D’ESCALIVADA AMB UN TOC DE MELMELADA I FORMATGECOCA D’ESCALIVADA AMB UN TOC DE MELMELADA I FORMATGE03 Jun 2016 1 Comentaris

...

PASTÍS DE FORMATGE AMB MELMELADA DE GERDSPASTÍS DE FORMATGE AMB MELMELADA DE GERDS21 Abr 2016 2 Comentaris

...

CONILL EN SALSA DE NYORES I FRUITS SECS DE LA LOURDESCONILL EN SALSA DE NYORES I FRUITS SECS DE LA LOURDES07 Abr 2016 6 Comentaris

...

COCA DE LLANDA DE CARABASSACOCA DE LLANDA DE CARABASSA31 Mar 2016 4 Comentaris

...

FARINADES, “FARINAES” O FARINOSESFARINADES, “FARINAES” O FARINOSES25 Mar 2016 5 Comentaris

...

ARRÒS AMB CONILL, FAVES I CARXOFESARRÒS AMB CONILL, FAVES I CARXOFES01 Mar 2016 2 Comentaris

...

XIPS DE CARXOFAXIPS DE CARXOFA02 Feb 2016 4 Comentaris

...

SUCS O BATUTS VERDS. ReceptesSUCS O BATUTS VERDS. Receptes30 Gen 2016 4 Comentaris

...

COUS COUS A LA VALENCIANACOUS COUS A LA VALENCIANA22 Gen 2016 2 Comentaris

...

SUC VERD AMB COL KALE, API, CARLOTA, TARONJA, LLIMA, MANGO, PLÀTAN I ALVOCAT (5)SUC VERD AMB COL KALE, API, CARLOTA, TARONJA, LLIMA, MANGO, PLÀTAN I ALVOCAT (5)18 Gen 2016 2 Comentaris

...

SUC VERD AMB ESPINACS, API, CARLOTA, TARONJA, POMA, LLAVORS DE CHÍA I AIGUA DE CIVADASUC VERD AMB ESPINACS, API, CARLOTA, TARONJA, POMA, LLAVORS DE CHÍA I AIGUA DE CIVADA18 Gen 2016 0 Comentaris

...

SUC VERD AMB COL KALE, TARONJA, MANGO, PINYA, GINGEBRE I CANYELLASUC VERD AMB COL KALE, TARONJA, MANGO, PINYA, GINGEBRE I CANYELLA18 Gen 2016 0 Comentaris

...

SUC VERD AMB BLEDES, CARLOTA, PLÀTAN, TARONJA, LLIMONA, CANYELLA, GINGEBRE, ÀLOE VERA (2)SUC VERD AMB BLEDES, CARLOTA, PLÀTAN, TARONJA, LLIMONA, CANYELLA, GINGEBRE, ÀLOE VERA (2)18 Gen 2016 0 Comentaris

...

SUC VERD AMB ENCIAM, BLEDES, API, POMA, KIWI I PLÀTANSUC VERD AMB ENCIAM, BLEDES, API, POMA, KIWI I PLÀTAN18 Gen 2016 0 Comentaris

...

SUCS O BATUTS VERDS. IntroduccióSUCS O BATUTS VERDS. Introducció17 Gen 2016 13 Comentaris

...

TORTELL DE REIS AMB MASSAPÀ (Xavier Barriga)TORTELL DE REIS AMB MASSAPÀ (Xavier Barriga)04 Gen 2016 9 Comentaris

...

FARCELLETS DE WONTON O CANELONS DE VERDURES, GAMBES I CEPSFARCELLETS DE WONTON O CANELONS DE VERDURES, GAMBES I CEPS21 Des 2015 0 Comentaris

...

SALTIMBOCCASALTIMBOCCA30 Nov 2015 1 Comentaris

...

BROWNIE AMB XOCOLATA BLANCA I GERDS de Rachel AllenBROWNIE AMB XOCOLATA BLANCA I GERDS de Rachel Allen21 Oct 2015 3 Comentaris

...

COCHINITA PIBIL de Ferran AdriàCOCHINITA PIBIL de Ferran Adrià28 Sep 2015 5 Comentaris

...

LLIMONADA AMB TARONJA I CARLOTA (Beguda energètica i refrescant)LLIMONADA AMB TARONJA I CARLOTA (Beguda energètica i refrescant)14 Ago 2015 3 Comentaris

...

SAMFAINA AMB ALBERGÍNIA I CARBASSÓSAMFAINA AMB ALBERGÍNIA I CARBASSÓ19 Jul 2015 3 Comentaris

...

PA DE CALATRAVA AMB BRIOIX I AMETLLESPA DE CALATRAVA AMB BRIOIX I AMETLLES06 Jul 2015 3 Comentaris

...

COCA DE SANT JOAN DE BRIOIX I FRUITA CONFITADACOCA DE SANT JOAN DE BRIOIX I FRUITA CONFITADA21 Jun 2015 2 Comentaris

...

COCA DE CABELL D’ÀNGEL AMB PASTA DE FULLCOCA DE CABELL D’ÀNGEL AMB PASTA DE FULL16 Jun 2015 3 Comentaris

...

TRUITA DE PATATATRUITA DE PATATA08 Jun 2015 3 Comentaris

...

GUACAMOLEGUACAMOLE21 May 2015 4 Comentaris

...

MASSA DE BRIOIX DE XAVIER BARRIGAMASSA DE BRIOIX DE XAVIER BARRIGA13 May 2015 8 Comentaris

...

DECORAR OUS DE PASQUA AMB COLORANTS I CERESDECORAR OUS DE PASQUA AMB COLORANTS I CERES04 Abr 2015 4 Comentaris

...

VERAT A L’ALL CREMATVERAT A L’ALL CREMAT20 Mar 2015 6 Comentaris

...

CIGRONS AMB BACALLÀ I MANDONGUILLES DE PACIGRONS AMB BACALLÀ I MANDONGUILLES DE PA11 Mar 2015 3 Comentaris

...

PASTÍS DE TARONJA I AMETLLA AMB COBERTURA DE XOCOLATAPASTÍS DE TARONJA I AMETLLA AMB COBERTURA DE XOCOLATA26 Feb 2015 18 Comentaris

...

ALL I PEBRE DE LLOBARROALL I PEBRE DE LLOBARRO29 Gen 2015 10 Comentaris

...

BLEDES I PATATA AMB SALSETA D’ALLS I PEBRE ROIGBLEDES I PATATA AMB SALSETA D’ALLS I PEBRE ROIG19 Gen 2015 8 Comentaris

...

POLVORONS D’AMETLLA I AVELLANA de Paco TorreblancaPOLVORONS D’AMETLLA I AVELLANA de Paco Torreblanca23 Des 2014 4 Comentaris

...

LLAGOSTINS O GAMBES AMB SALSA D’AMETLLES I CAVALLAGOSTINS O GAMBES AMB SALSA D’AMETLLES I CAVA16 Des 2014 5 Comentaris

...

6 XEFS, 3 EQUIPS, UN REPTE- Concurs de Cuina contra el malbaratament alimentari6 XEFS, 3 EQUIPS, UN REPTE- Concurs de Cuina contra el malbaratament alimentari10 Des 2014 0 Comentaris

...

AMANIDA DE LLENTIES, VERDURETES I TONYINA– Blogs Contra la Fam i el Gran RecapteAMANIDA DE LLENTIES, VERDURETES I TONYINA– Blogs Contra la Fam i el Gran Recapte28 Nov 2014 1 Comentaris

...

CuinaDiari amb Blocs Contra la Fam i El Gran Recapte d’Aliments 2014CuinaDiari amb Blocs Contra la Fam i El Gran Recapte d’Aliments 201427 Nov 2014 1 Comentaris

...

Una recepta de CuinaDiari al Llibre de Cuines de Tv3Una recepta de CuinaDiari al Llibre de Cuines de Tv321 Nov 2014 3 Comentaris

...

ESPATLLA DE XAI AL FORNESPATLLA DE XAI AL FORN12 Nov 2014 6 Comentaris

...

FUMET DE PEIX AMB SOFREGIT16 Mar 2025 1 Comentaris

...

dimarts, 28 de gener del 2014

BUNYOLS DE PATATA (BRAVA)

Al mes de gener, en Memòries d’una Cuinera ens han proposat que fem Patates Farcides. Tot i que les patates al forn m’agraden amb mil farcits, m’apetia canviar una mica i fer aquesta recepta que em rondava pel cap feia temps. 

En este cas el que hem farcit no és una patata sinó un bunyol de patata, i hem aconseguit un aperitiu molt original! … a més, sabeu que també sense farcir estan bons sucats en sucre??

4-bunyols de patata brava cuinadiari-ppal3

patates farcidesbraves

Ingredients:

-Per als bunyols:

  • 3 creïlles (patates) mitjanes (345 g de creïlla cuita i pelada)
  • 100 g d’aigua
  • 60 g de llet
  • 100 g farina
  • 10 llevat
  • sal
  • oli de girasol per a fregir-los

-Per a acompanyar o farcir:

  • all i oli / maionesa
  • quetxup

Estris: recipient de silicona per a microones, forquilla, paella per a fregir, culleres menudes, bol amb aigua, màniga pastissera/ bossa de plàstic, escumadora

Elaboració:

1. Cou les patates. Jo ho faig al microones en un recipient de silicona. Si ho fas d’aquesta manera, necessitaràs uns 7 minuts a 900W. Comprova que estan fetes punxant-les amb una forquilla. (Aquest tipus de recipient va molt bé per coure qualsevol tipus de verdures al microones).

4-bunyols de patata brava cuinadiari-1-14-bunyols de patata brava cuinadiari-1-2

2. Pela-les i posa-les en un bol. Aixafa amb una forquilla.

4-bunyols de patata brava cuinadiari-2-14-bunyols de patata brava cuinadiari-2-2

3. Deixata el llevat en l’aigua tèbia i agrega a la patata.

4-bunyols de patata brava cuinadiari-3-14-bunyols de patata brava cuinadiari-3-2

4. Sense parar de remenar vés agregant la farina, la llet i la sal. Ha de quedar una massa fluixa i suau.

4-bunyols de patata brava cuinadiari-4-14-bunyols de patata brava cuinadiari-4-24-bunyols de patata brava cuinadiari-4-34-bunyols de patata brava cuinadiari-4-4-

5.- Deixa reposar fins que puge i es formen unes petites bambolletes. Dependrà de la temperatura de la cuina però possiblement en una horeta i mitja ja estarà llesta la massa per a fer els bunyols.

4-bunyols de patata brava cuinadiari-5

6.- Posa oli a escalfar en una paella i prepara tot el que necessitaràs per a fregir els bunyols: 1 bossa de plàstic (de les de congelar) que servirà de màniga pastissera, 1 cullereta, 1 bol amb aigua, escumadora i un plat on els anirem traint a mida que els anem fregint.

7.- Quan fem els bunyols de carabassa, ens mullem les mans per tal que no se’ns enganxe la pasta. En este cas però, el que mullarem serà una cullereta. Mullarem per tant la cullera i amb l’altra mà estrenyerem la màniga pastissera fins que surta una quantitat de massa del tamany d’una anou. En este moment, espitja amb la cullera perquè caiga la massa de forma rodona a l’oli calent. Mulla la cullera cada 2-3 bunyols però vigilant que no caiguen gotes d’aigua a dins de l’oli calent perquè sinó et pegaria una bona esguitada.

4-bunyols de patata brava cuinadiari-74-bunyols de patata brava cuinadiari-7-24-bunyols de patata brava cuinadiari-7-34-bunyols de patata brava cuinadiari-7-4

Fregeix fins que estiguen daurats.

4-bunyols de patata brava cuinadiari-7-5

8.- Acompanya els bunyols amb all i oli i /o quetxup o farceix-los amb una xeringa. (Al grans ens han agradat més amb all i oli, als menuts amb kètxup).

4-bunyols de patata brava cuinadiari-84-bunyols de patata brava cuinadiari-8-2

Nota: si us en sobren, proveu-los amb sucre!

Bon profit!!

4-bunyols de patata brava cuinadiari-ppal2

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

dimecres, 15 de gener del 2014

PASTÍS D’ANIVERSARI: PEIX

La setmana passada el Pol va fer un anyet i a les meues filles els feia molta gràcia portar-li un pastís. Donat que el Tió a banda dels torrons ens va cagar molts lacasitos, vam decidir fer aquest pastís amb forma de peix.

6-1-coca taronja peix-cuinadiari-ppal3

Desconec qui va idear inicialment aquest peix tan colorit perquè la xarxa està plena de blogs que l’han publicat. Podeu trobar un peix similar al blog Mis Thermorecetas, que va agafar la idea de Pasen y Degusten, allà vaig veure un comentari del El mundo de Driwrgy on deia que la idea havia estat seua, però malauradament el link que ella posa no funciona i jo no he sabut trobar la recepta al seu blog … també l’han fet Magia en mi cocina, Cuinant, Coure Coulants, Aux Bonheurs de Virg… Bé, el que és cert és que gràcies a internet podem agafar bones idees d’uns altres i  compartir el que ens agrada.

Si us ha fet paxoca, no deixeu de fer-lo ja que és molt senzill i quedareu molt bé. A una coca rodona, simplement li hem de tallar una porció, girar-la, posar-li de cua i finalment decorar amb xocolata i lacasitos. Que en dieu?

6-1-coca taronja peix-cuinadiari-ppal1

Ingredients:

dimarts, 14 de gener del 2014

COCA DE TARONJA o COCA MARIA DE TARONJA

Ara que és temps de taronges podeu aprofitar per a fer esta coca. És una versió més de la coca maria, la coca ronyosa, la coca de mida, la coca de sucre, la coca de llanda, la coca cubana, la coca bova, la coca mal feta, com la vullgueu anomenar… però feta amb suc de taronja. Aquesta especialment és la recepta que feia la Tia Clareta, una tia de mon pare i ens agrada molt perquè resulta una coca molt flonja i suau tant de textura com de sabor. 

6-1-coca taronja cuinadiari-ppal1

Al bloc ja hi ha una coca que fem amb taronja. La diferència és que la coca de hui la fem només amb el suc de la taronja, no amb la taronja sencera i per tant, el sabor de taronja no és tan pronunciat. A més, aquesta no porta làctics, el que resulta ideal per intolerants a la lactosa o gent que no menja derivats de la llet.

Ingredients:

  • 3 ous
  • 300 g de sucre
  • 250 g de suc de taronja o mandarina (1 got ple dels d’aigua)
  • 70 g d’oli d’oliva suau o de gira-sol (2 ditets d’un got)
  • Mitja culleradeta de pell de llimona ratllada 
  • Un polsim de canyella en pols
  • 300 g de farina
  • 2 sobrets de gasosa (2 blancs i 2 blaus o morats)

Estris: motlle de forn rodó de 24 cm, paper de forn, màquina pujar clares o TMX, espremedora, sedàs/colador(opcional) 

Elaboració amb TMX i tradicional*:

*Per a fer esta coca es podrien barrejar tots els ingredients amb un túrmix. Tot i així, si muntem les clares i sedassem la farina com expliquem en el pas a pas, ens eixirà una coca molt més esponjosa, i si tens temps, val la pena fer-ho.

1.- Encén el forn a 180ºC funció ventilador i prepara els ingredients. Prepara el suc de taronja i folra el motlle on faràs el pastís. Al nostre, com és de silicona, només li posem una base paper. Si uses un metàl·lic, mira com folrar-lo aquí.

6-1-coca taronja cuinadiari-1-16-1-coca taronja cuinadiari-1-2

2.- Si vas a fer la recepta amb TMX, aboca els ous sencers (rovells + clares) amb el sucre i bat durant 3 minuts a temperatura 37º velocitat 4.

6-1-coca taronja cuinadiari-2-16-1-coca taronja cuinadiari-2-2

Si no ho fas amb TMX munta per una banda les clares a punt de neu i reserva. Per una altra banda, bat bé els rovells amb el sucre fins que la barreja es torne blanquinosa i augmente una mica el volum. Junta-ho tot i agrega la resta dels ingredients en l’ordre que indiquem més avall.

3.- Afegeix el suc de taronja, l’oli, la ratlladura de llimona, i si n’hi poses, la canyella. Barreja uns segons a velocitat 4.

6-1-coca taronja cuinadiari-3-16-1-coca taronja cuinadiari-3-26-1-coca taronja cuinadiari-3-36-1-coca taronja cuinadiari-3-4

4.- Finalment, agrega la farina i el llevat. (Si tens temps, passa’ls per un sedàs o un colador). Barreja 15 segons a velocitat 3. Obre el vas i baixa amb l’espàtula el que hi ha a les parets de manera que quede tot ben integrat.

6-1-coca taronja cuinadiari-4-16-1-coca taronja cuinadiari-4-2

5.- Aboca la barreja en el motlle folrat amb paper de forn. Si vols, empolvora amb sucre per sobre.

6-1-coca taronja cuinadiari-5

6.- Fica al forn uns 35 minuts a 180º o fins que al punxar-la amb un pal de broqueta aquest isca net. Passat aquest temps trau del forn i deixa que es refrede.

6-1-coca taronja cuinadiari-6-16-1-coca taronja cuinadiari-6-2

Nota: Esta coca, la coca de iogurt o la coca de iogurt i taronja, van molt bé quan hem de fer una coca ràpida per a esmorzar, berenar, o per quan tenim convidats a casa per prendre un café.


6-1-coca taronja cuinadiari-ppal2

Esta coca la pots convertir en un pastís boníssim decorant-la com et contem aqui:


o posant al fons del motlle taronja confitada i tirant-li xocolata per damunt:

 


Bon profit!!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. 

I si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres i segueix-nos a InstagramFacebook,  Pinterest o TwitterMoltes gràcies !!

Marta

diumenge, 22 de desembre del 2013

TORRÓ D’AVELLANES

Desprès de fer dues vegades Torró de Xixona sense obtenir el resultat desitjat, he arribat a la conclusió que el Torró a la Pedra és el torró ideal per a fer a casa ja que ix boníssim i no té cap complicació si tens la thermomix o una trituradora potent.

En aquest cas en compte de fer-lo amb ametlles, l’hem fet amb avellanes. La gràcia d’aquestos torrons és que es fa amb només 3 ingredients, l’elaboració és senzillísima i els resultat és espectacular. 

6-7-torro avellanes cuinadiari-ppal1

Ingredients per a una pastilla de torró:

  • 180 g de sucre
  • 1 culleradeta de vainilla en pols (o 1/2 cm de vainilla en branca)
  • 300 g d’avellanes, pelades i torrades 


Estris: safata forn, TMX/picadora potent, caixa de fusta o si no en tens, un cartró de llet buit tallat longitudinalment, fulls (folis) o paper kraft, cullera


Elaboració:
1.- Encara que les avellanes estiguen torrades, torra-les una mica al forn. Posa-les en una safata de forn i torra-les a 170º durant 10 minuts remenant-les de tant en tant. Deixa refredar completament.

6-7-torro avellanes cuinadiari-1-16-7-torro avellanes cuinadiari-1-2

2.- Mentres es refreden les avellanes, folra una caixa de fusta amb un full de paper. Si no tingueres caixa de fusta, fes-ho amb un cartró de llet, tallant-lo longitudinalment. També podries utilitzar una caixa de sabates. Per a folrar el motlle, fixa’t en la foto. En este cas jo he reutilitzat una caixa quadrada de fusta que era de Formatge Carrat.

6-7-torro avellanes cuinadiari-2-16-7-torro avellanes cuinadiari-2-2 

3.- Fes sucre glas: Posa el sucre i la vainilla en el vas i tritura’l programant 30 segons, a velocitat progressiva 5-10.

6-7-torro avellanes cuinadiari-3-16-7-torro avellanes cuinadiari-3-2


4.- Incorpora les avellanes torrades (en fred).

És important estar atent a la màquina mentre triturem l’avellana: si la triturem poc, quedarà una massa seca i deslligada però si ho triturem massa, es quedarà molt oliosa i tindrà una consistència massa blaneta.

Programa primer 15 segons a velocitat 6. Mentres tritura  la màquina, fica l’espàtula pel bocal per tal que no es quede la pasta enganxada a les parets.

6-7-torro avellanes cuinadiari-4-16-7-torro avellanes cuinadiari-4-2

5.- Treu la tapa. Este és l’aspecte que tindrà al principi, presentarà una textura terrossa. Amb l’espàtula barreja bé i baixa tot el que hi haja a les parets. Torna a tancar.

6-7-torro avellanes cuinadiari-5

6.- Programa velocitat 6 sense temps fins que comence a eixir l’oli de l’avellana (estem parlant d’uns 5 ó 6 segons només!!). Amb una picadora es trituraria fins que la massa començara a treure oli i tinguera consistència de plastilina com la de la foto de la dreta. 

6-7-torro avellanes cuinadiari-6-16-7-torro avellanes cuinadiari-6-2

7.- Aboca la pasta al motlle, pressiona bé i allisa la superfície amb l’ajuda d’una cullera. Tapa amb el paper i cobreix amb tovallons. Posa un pes a sobre per tal que vaja soltant l’oli. Canvia els tovallons quan els veges molt amerats d’oli.

6-7-torro avellanes cuinadiari-7-16-7-torro avellanes cuinadiari-7-26-7-torro avellanes cuinadiari-7-36-7-torro avellanes cuinadiari-7-4

Nota: és convenient fer aquest torró amb un mínim de 3-4 dies d’antelació per tal que vaja treient l’oli.

Aquest torró és totalment apte per a celíacs.

Temps total: amb l’avellana torrada, 10 minuts

6-7-torro avellanes cuinadiari-ppal2

Amb aquesta recepta fem la nostra aportació a la proposta del mes de Desembre de Memòries d’una Cuinera.

torrons memories

Bon profit!!

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta