GALERIA DE FOTOS

FUMET DE PEIX AMB SOFREGITFUMET DE PEIX AMB SOFREGIT16 Mar 2025 1 Comentaris

...

MONA, PANOU, TONYA O REGANYÀ DE CARABASSAMONA, PANOU, TONYA O REGANYÀ DE CARABASSA01 Abr 2024 0 Comentaris

...

RECEPTES DE QUARESMA, SETMANA SANTA I PASQUARECEPTES DE QUARESMA, SETMANA SANTA I PASQUA23 Mar 2024 0 Comentaris

...

ROAST BEEFROAST BEEF17 Mar 2024 0 Comentaris

...

COQUES DE PATATA I COCA DE TALLADESCOQUES DE PATATA I COCA DE TALLADES15 Gen 2024 0 Comentaris

...

PROPOSTES PER AL NADAL I-Entrants i PicadetesPROPOSTES PER AL NADAL I-Entrants i Picadetes22 Des 2023 0 Comentaris

...

PROPOSTES PER AL NADAL III–Postres i Dolços TradicionalsPROPOSTES PER AL NADAL III–Postres i Dolços Tradicionals22 Des 2023 3 Comentaris

...

PROPOSTES PER AL NADAL II–Plats PrincipalsPROPOSTES PER AL NADAL II–Plats Principals22 Des 2023 1 Comentaris

...

SARDINES FUMADES (SARDINES EN SAL FUMADA)SARDINES FUMADES (SARDINES EN SAL FUMADA)15 Oct 2023 1 Comentaris

...

CIGRONS AMB MORCILLA DE BURGOS I OU FERRATCIGRONS AMB MORCILLA DE BURGOS I OU FERRAT24 Sep 2023 0 Comentaris

...

LLOBARRO AMB PATATES, XAMPINYONS I BACÓLLOBARRO AMB PATATES, XAMPINYONS I BACÓ26 May 2023 0 Comentaris

...

BATUT DE FRUITS VERMELLSBATUT DE FRUITS VERMELLS04 Abr 2023 0 Comentaris

...

XIPS DE COL KALEXIPS DE COL KALE01 Abr 2023 0 Comentaris

...

AMANIDA DE PERDIU ESCABETXADA AMB COL KALE, MAGRANA I TARONJAAMANIDA DE PERDIU ESCABETXADA AMB COL KALE, MAGRANA I TARONJA19 Feb 2023 0 Comentaris

...

PERDIUS EN ESCABETX DE TARONJAPERDIUS EN ESCABETX DE TARONJA14 Gen 2023 0 Comentaris

...

PAN DE MUERTO per Tots SantsPAN DE MUERTO per Tots Sants01 Nov 2022 0 Comentaris

...

CARN MAGRA AMB TOMACA I ROVELLONSCARN MAGRA AMB TOMACA I ROVELLONS23 Oct 2022 0 Comentaris

...

APPLE CRISP O CRUIXENT DE POMAAPPLE CRISP O CRUIXENT DE POMA22 Oct 2022 1 Comentaris

...

 SALSITXES AMB ROVELLONS SALSITXES AMB ROVELLONS14 Oct 2022 2 Comentaris

...

TIRAMISÚTIRAMISÚ09 Oct 2022 2 Comentaris

...

LASANYA D'ALBERGÍNIA AMB BOTIFARRA I TOMACALASANYA D'ALBERGÍNIA AMB BOTIFARRA I TOMACA01 Oct 2022 0 Comentaris

...

MANDONGUILLES AMB SÉPIA I CIGRONSMANDONGUILLES AMB SÉPIA I CIGRONS24 Sep 2022 0 Comentaris

...

PA DE PLÀTAN AMB PANSES I NOUS (BANANA BREAD)PA DE PLÀTAN AMB PANSES I NOUS (BANANA BREAD)10 Sep 2022 0 Comentaris

...

GALETES D'ESPIRAL DE VAINILLA I XOCOLATAGALETES D'ESPIRAL DE VAINILLA I XOCOLATA28 Ago 2022 0 Comentaris

...

CIGRONS AMB COSTELLA I ESPINACSCIGRONS AMB COSTELLA I ESPINACS29 Jul 2022 1 Comentaris

...

CROQUETES DE CULLERA I GALETTE DE CROQUETACROQUETES DE CULLERA I GALETTE DE CROQUETA20 Jul 2022 0 Comentaris

...

PEIX SEC: mussola i capellansPEIX SEC: mussola i capellans17 Jul 2022 2 Comentaris

...

CALLOS CuinaDiariCALLOS CuinaDiari02 Jul 2022 0 Comentaris

...

PROPOSTES DE MENÚ PER LA REVETLLA DE SANT JOANPROPOSTES DE MENÚ PER LA REVETLLA DE SANT JOAN23 Jun 2022 11 Comentaris

...

PASTÍS DE FORMATGE I MELMELADA DE GERDS EN GOTPASTÍS DE FORMATGE I MELMELADA DE GERDS EN GOT29 May 2022 0 Comentaris

...

PEPITOS, XIMOS O XIMETSPEPITOS, XIMOS O XIMETS14 Abr 2022 3 Comentaris

...

NIUS DE XOCOLATA I AMETLLANIUS DE XOCOLATA I AMETLLA10 Abr 2022 0 Comentaris

...

TORTELL DE REIS AMB XOCOLATA I FERRERO ROCHERTORTELL DE REIS AMB XOCOLATA I FERRERO ROCHER05 Gen 2022 2 Comentaris

...

TRONC DE NADAL DE MASSAPÀ - TIÓ DE MASSAPÀTRONC DE NADAL DE MASSAPÀ - TIÓ DE MASSAPÀ19 Des 2021 0 Comentaris

...

ROTLLETS D'ANÍSROTLLETS D'ANÍS28 Nov 2021 2 Comentaris

...

BOUNTY CASOLÀ (Bombons de coco i xocolata)BOUNTY CASOLÀ (Bombons de coco i xocolata)13 Nov 2021 0 Comentaris

...

CARPACCIO DE CARBASSÓ / CARPACCIO DE CARABASSETACARPACCIO DE CARBASSÓ / CARPACCIO DE CARABASSETA28 Jul 2021 3 Comentaris

...

GOTETS DE CREMA DE FORMATGE,  MELMELADA I GALETA CRUIXENTGOTETS DE CREMA DE FORMATGE, MELMELADA I GALETA CRUIXENT10 Jul 2021 2 Comentaris

...

RAÏMET DE PASTORRAÏMET DE PASTOR05 Jun 2021 1 Comentaris

...

MADUIXES SUZETTE AL PEBREMADUIXES SUZETTE AL PEBRE08 May 2021 0 Comentaris

...

TRUITA DE FAVES I BACALLÀTRUITA DE FAVES I BACALLÀ10 Abr 2021 0 Comentaris

...

PICADA DE CACAUETS per a plats de peix i amanidesPICADA DE CACAUETS per a plats de peix i amanides27 Mar 2021 0 Comentaris

...

CHICHARRONES LONCHEADOS a l'estil de la Taberna Casa Manteca de CadizCHICHARRONES LONCHEADOS a l'estil de la Taberna Casa Manteca de Cadiz21 Mar 2021 0 Comentaris

...

CARAMEL LÍQUID O SUCRE CREMAT LÍQUIDCARAMEL LÍQUID O SUCRE CREMAT LÍQUID14 Mar 2021 0 Comentaris

...

CRISPETES DOLCESCRISPETES DOLCES26 Feb 2021 2 Comentaris

...

REMENAT D'OU AMB TOMACAREMENAT D'OU AMB TOMACA25 Feb 2021 2 Comentaris

...

SOFREGITSOFREGIT19 Feb 2021 0 Comentaris

...

FABIOLA O CORONA DE COCO - Recepta valencianaFABIOLA O CORONA DE COCO - Recepta valenciana22 Gen 2021 1 Comentaris

...

GALTES DE PORC AL VI DE PORTOGALTES DE PORC AL VI DE PORTO30 Des 2020 0 Comentaris

...

ANOUETES DE NADALANOUETES DE NADAL12 Des 2020 0 Comentaris

...

SALTIMBOCCA AMB PRESSA IBERICA I XAMPINYONSSALTIMBOCCA AMB PRESSA IBERICA I XAMPINYONS20 Nov 2020 2 Comentaris

...

SANG AMB CEBASANG AMB CEBA30 Ago 2020 4 Comentaris

...

RECEPTES FÀCILS PER AL CONFINAMENT #joemquedeacasa #joemquedoacasaRECEPTES FÀCILS PER AL CONFINAMENT #joemquedeacasa #joemquedoacasa22 Mar 2020 2 Comentaris

...

PROPOSTES PEL NADAL CUINADIARIPROPOSTES PEL NADAL CUINADIARI21 Des 2019 0 Comentaris

...

MELMELADA DE PRUNA CLÀUDIAMELMELADA DE PRUNA CLÀUDIA28 Jul 2019 6 Comentaris

...

PANCAKES O CREPS AMERICANESPANCAKES O CREPS AMERICANES01 Mar 2019 1 Comentaris

...

CAQUIS. COM FER-LOS MADURAR: CAQUI PERSIMON I CLÀSSICCAQUIS. COM FER-LOS MADURAR: CAQUI PERSIMON I CLÀSSIC16 Oct 2018 0 Comentaris

...

CARN MAGRA AMB ROVELLONS o ESCLATA-SANGSCARN MAGRA AMB ROVELLONS o ESCLATA-SANGS01 Oct 2018 1 Comentaris

...

TOMÀQUETS CONFITATS (TOMAQUES CONFITADES)TOMÀQUETS CONFITATS (TOMAQUES CONFITADES)08 Ago 2018 1 Comentaris

...

PIZZA DE GALETA DECORADAPIZZA DE GALETA DECORADA29 Jul 2018 0 Comentaris

...

ESPIRALS SALADES DE PASTA DE FULL: PERNIL I FORMATGEESPIRALS SALADES DE PASTA DE FULL: PERNIL I FORMATGE28 May 2018 1 Comentaris

...

CALAMARS AMB CIGRONS i BRANDADA DE BACALLÀCALAMARS AMB CIGRONS i BRANDADA DE BACALLÀ16 May 2018 6 Comentaris

...

FLAM DE FORMATGE SEMICURAT I MASCARPONE AMB NOUS CARAMELITZADESFLAM DE FORMATGE SEMICURAT I MASCARPONE AMB NOUS CARAMELITZADES09 May 2018 0 Comentaris

...

NOUS CARAMEL·LITZADESNOUS CARAMEL·LITZADES04 May 2018 0 Comentaris

...

ROSES DE LLAMINADURA PER SANT JORDIROSES DE LLAMINADURA PER SANT JORDI23 Abr 2018 0 Comentaris

...

MOLLETESMOLLETES13 Abr 2018 2 Comentaris

...

CREMA CATALANA, CREMA DE SANT JOSEP o CREMA CREMADACREMA CATALANA, CREMA DE SANT JOSEP o CREMA CREMADA21 Mar 2018 2 Comentaris

...

BUNYOLS DE VENTBUNYOLS DE VENT06 Mar 2018 3 Comentaris

...

ARRÒS AMB FESOLS, BLEDES I COSTELLAARRÒS AMB FESOLS, BLEDES I COSTELLA17 Feb 2018 0 Comentaris

...

MANDONGUILLES AMB FORMATGE - Polpette di carne al sugo, con cuore filante di mozzarellaMANDONGUILLES AMB FORMATGE - Polpette di carne al sugo, con cuore filante di mozzarella24 Gen 2018 0 Comentaris

...

COQUETES DE SANT ANTONICOQUETES DE SANT ANTONI16 Gen 2018 0 Comentaris

...

VANILLEKIPFERL, galetes de nadal amb fruits secs i vainillaVANILLEKIPFERL, galetes de nadal amb fruits secs i vainilla23 Nov 2017 2 Comentaris

...

FILET DE PORC IBÈRIC AMB SALSA DE XAMPINYONS I BACÓFILET DE PORC IBÈRIC AMB SALSA DE XAMPINYONS I BACÓ29 Oct 2017 0 Comentaris

...

COCA DE IOGURT SENSE GLUTENCOCA DE IOGURT SENSE GLUTEN27 Sep 2017 6 Comentaris

...

MELMELADA DE FIGAMELMELADA DE FIGA13 Sep 2017 1 Comentaris

...

CAFÈ FRED AMB LLIMONA I CANYELLACAFÈ FRED AMB LLIMONA I CANYELLA05 Ago 2017 4 Comentaris

...

TORRADA AMB ALVOCAT, SALMÓ, TOMÀQUET I MOZZARELLATORRADA AMB ALVOCAT, SALMÓ, TOMÀQUET I MOZZARELLA25 Jul 2017 2 Comentaris

...

BRANDADA DE BACALLÀ. Recepta pas a pasBRANDADA DE BACALLÀ. Recepta pas a pas19 Mar 2017 4 Comentaris

...

HUESITOS CASOLANS (Barretes cruixents de amb crema de cacau i avellanes i xocolata)HUESITOS CASOLANS (Barretes cruixents de amb crema de cacau i avellanes i xocolata)16 Feb 2017 0 Comentaris

...

GOTET DE FOIE I CEPSGOTET DE FOIE I CEPS01 Feb 2017 2 Comentaris

...

MONGETES AMB CLOÏSSES (Versió Ràpida)MONGETES AMB CLOÏSSES (Versió Ràpida)26 Gen 2017 2 Comentaris

...

POLLASTRE AMB ESCAMARLANS. PLAT DE MAR I MUNTANYAPOLLASTRE AMB ESCAMARLANS. PLAT DE MAR I MUNTANYA29 Des 2016 7 Comentaris

...

GAMBES ARREBOSSADES AMB ARRÒS VERD CRUIXENTGAMBES ARREBOSSADES AMB ARRÒS VERD CRUIXENT20 Des 2016 1 Comentaris

...

AMANIDA DE MAGRANA I PERNIL AMB VINAGRETA DE GERDSAMANIDA DE MAGRANA I PERNIL AMB VINAGRETA DE GERDS02 Nov 2016 2 Comentaris

...

PANELLETS D’AVELLANAPANELLETS D’AVELLANA30 Oct 2016 2 Comentaris

...

CONILL EN SALSA DE CAVA I AMETLLESCONILL EN SALSA DE CAVA I AMETLLES12 Oct 2016 2 Comentaris

...

AMANIDA DE TOMACA AMB ANXOVES, SEITONS I BACALLÀAMANIDA DE TOMACA AMB ANXOVES, SEITONS I BACALLÀ15 Sep 2016 2 Comentaris

...

TORRADA AMB CONFIT D’ÀNEC, VERDURES I ALL I OLI DE POMATORRADA AMB CONFIT D’ÀNEC, VERDURES I ALL I OLI DE POMA18 Jun 2016 2 Comentaris

...

ALLIOLI DE POMAALLIOLI DE POMA11 Jun 2016 1 Comentaris

...

COCA D’ESCALIVADA AMB UN TOC DE MELMELADA I FORMATGECOCA D’ESCALIVADA AMB UN TOC DE MELMELADA I FORMATGE03 Jun 2016 1 Comentaris

...

PASTÍS DE FORMATGE AMB MELMELADA DE GERDSPASTÍS DE FORMATGE AMB MELMELADA DE GERDS21 Abr 2016 2 Comentaris

...

CONILL EN SALSA DE NYORES I FRUITS SECS DE LA LOURDESCONILL EN SALSA DE NYORES I FRUITS SECS DE LA LOURDES07 Abr 2016 6 Comentaris

...

COCA DE LLANDA DE CARABASSACOCA DE LLANDA DE CARABASSA31 Mar 2016 4 Comentaris

...

FARINADES, “FARINAES” O FARINOSESFARINADES, “FARINAES” O FARINOSES25 Mar 2016 5 Comentaris

...

ARRÒS AMB CONILL, FAVES I CARXOFESARRÒS AMB CONILL, FAVES I CARXOFES01 Mar 2016 2 Comentaris

...

XIPS DE CARXOFAXIPS DE CARXOFA02 Feb 2016 4 Comentaris

...

SUCS O BATUTS VERDS. ReceptesSUCS O BATUTS VERDS. Receptes30 Gen 2016 4 Comentaris

...

COUS COUS A LA VALENCIANACOUS COUS A LA VALENCIANA22 Gen 2016 2 Comentaris

...

SUC VERD AMB COL KALE, API, CARLOTA, TARONJA, LLIMA, MANGO, PLÀTAN I ALVOCAT (5)SUC VERD AMB COL KALE, API, CARLOTA, TARONJA, LLIMA, MANGO, PLÀTAN I ALVOCAT (5)18 Gen 2016 2 Comentaris

...

SUC VERD AMB ESPINACS, API, CARLOTA, TARONJA, POMA, LLAVORS DE CHÍA I AIGUA DE CIVADASUC VERD AMB ESPINACS, API, CARLOTA, TARONJA, POMA, LLAVORS DE CHÍA I AIGUA DE CIVADA18 Gen 2016 0 Comentaris

...

SUC VERD AMB COL KALE, TARONJA, MANGO, PINYA, GINGEBRE I CANYELLASUC VERD AMB COL KALE, TARONJA, MANGO, PINYA, GINGEBRE I CANYELLA18 Gen 2016 0 Comentaris

...

SUC VERD AMB BLEDES, CARLOTA, PLÀTAN, TARONJA, LLIMONA, CANYELLA, GINGEBRE, ÀLOE VERA (2)SUC VERD AMB BLEDES, CARLOTA, PLÀTAN, TARONJA, LLIMONA, CANYELLA, GINGEBRE, ÀLOE VERA (2)18 Gen 2016 0 Comentaris

...

SUC VERD AMB ENCIAM, BLEDES, API, POMA, KIWI I PLÀTANSUC VERD AMB ENCIAM, BLEDES, API, POMA, KIWI I PLÀTAN18 Gen 2016 0 Comentaris

...

SUCS O BATUTS VERDS. IntroduccióSUCS O BATUTS VERDS. Introducció17 Gen 2016 13 Comentaris

...

TORTELL DE REIS AMB MASSAPÀ (Xavier Barriga)TORTELL DE REIS AMB MASSAPÀ (Xavier Barriga)04 Gen 2016 9 Comentaris

...

FARCELLETS DE WONTON O CANELONS DE VERDURES, GAMBES I CEPSFARCELLETS DE WONTON O CANELONS DE VERDURES, GAMBES I CEPS21 Des 2015 0 Comentaris

...

SALTIMBOCCASALTIMBOCCA30 Nov 2015 1 Comentaris

...

BROWNIE AMB XOCOLATA BLANCA I GERDS de Rachel AllenBROWNIE AMB XOCOLATA BLANCA I GERDS de Rachel Allen21 Oct 2015 3 Comentaris

...

COCHINITA PIBIL de Ferran AdriàCOCHINITA PIBIL de Ferran Adrià28 Sep 2015 5 Comentaris

...

LLIMONADA AMB TARONJA I CARLOTA (Beguda energètica i refrescant)LLIMONADA AMB TARONJA I CARLOTA (Beguda energètica i refrescant)14 Ago 2015 3 Comentaris

...

SAMFAINA AMB ALBERGÍNIA I CARBASSÓSAMFAINA AMB ALBERGÍNIA I CARBASSÓ19 Jul 2015 3 Comentaris

...

PA DE CALATRAVA AMB BRIOIX I AMETLLESPA DE CALATRAVA AMB BRIOIX I AMETLLES06 Jul 2015 3 Comentaris

...

COCA DE SANT JOAN DE BRIOIX I FRUITA CONFITADACOCA DE SANT JOAN DE BRIOIX I FRUITA CONFITADA21 Jun 2015 2 Comentaris

...

COCA DE CABELL D’ÀNGEL AMB PASTA DE FULLCOCA DE CABELL D’ÀNGEL AMB PASTA DE FULL16 Jun 2015 3 Comentaris

...

TRUITA DE PATATATRUITA DE PATATA08 Jun 2015 3 Comentaris

...

GUACAMOLEGUACAMOLE21 May 2015 4 Comentaris

...

MASSA DE BRIOIX DE XAVIER BARRIGAMASSA DE BRIOIX DE XAVIER BARRIGA13 May 2015 8 Comentaris

...

DECORAR OUS DE PASQUA AMB COLORANTS I CERESDECORAR OUS DE PASQUA AMB COLORANTS I CERES04 Abr 2015 4 Comentaris

...

VERAT A L’ALL CREMATVERAT A L’ALL CREMAT20 Mar 2015 6 Comentaris

...

CIGRONS AMB BACALLÀ I MANDONGUILLES DE PACIGRONS AMB BACALLÀ I MANDONGUILLES DE PA11 Mar 2015 3 Comentaris

...

PASTÍS DE TARONJA I AMETLLA AMB COBERTURA DE XOCOLATAPASTÍS DE TARONJA I AMETLLA AMB COBERTURA DE XOCOLATA26 Feb 2015 18 Comentaris

...

ALL I PEBRE DE LLOBARROALL I PEBRE DE LLOBARRO29 Gen 2015 10 Comentaris

...

BLEDES I PATATA AMB SALSETA D’ALLS I PEBRE ROIGBLEDES I PATATA AMB SALSETA D’ALLS I PEBRE ROIG19 Gen 2015 8 Comentaris

...

POLVORONS D’AMETLLA I AVELLANA de Paco TorreblancaPOLVORONS D’AMETLLA I AVELLANA de Paco Torreblanca23 Des 2014 4 Comentaris

...

LLAGOSTINS O GAMBES AMB SALSA D’AMETLLES I CAVALLAGOSTINS O GAMBES AMB SALSA D’AMETLLES I CAVA16 Des 2014 5 Comentaris

...

6 XEFS, 3 EQUIPS, UN REPTE- Concurs de Cuina contra el malbaratament alimentari6 XEFS, 3 EQUIPS, UN REPTE- Concurs de Cuina contra el malbaratament alimentari10 Des 2014 0 Comentaris

...

AMANIDA DE LLENTIES, VERDURETES I TONYINA– Blogs Contra la Fam i el Gran RecapteAMANIDA DE LLENTIES, VERDURETES I TONYINA– Blogs Contra la Fam i el Gran Recapte28 Nov 2014 1 Comentaris

...

CuinaDiari amb Blocs Contra la Fam i El Gran Recapte d’Aliments 2014CuinaDiari amb Blocs Contra la Fam i El Gran Recapte d’Aliments 201427 Nov 2014 1 Comentaris

...

Una recepta de CuinaDiari al Llibre de Cuines de Tv3Una recepta de CuinaDiari al Llibre de Cuines de Tv321 Nov 2014 3 Comentaris

...

ESPATLLA DE XAI AL FORNESPATLLA DE XAI AL FORN12 Nov 2014 6 Comentaris

...

FUMET DE PEIX AMB SOFREGIT16 Mar 2025 1 Comentaris

...

diumenge, 21 de juny del 2015

COCA DE SANT JOAN DE BRIOIX I FRUITA CONFITADA

Fa un parell de setmanes vam publicar la massa de brioix del Xavier Barriga per poder mostrar-vos més endavant com fer una Coca de Sant Joan amb massa de brioix. De totes les que he fet amb aquest tipus de massa, aquesta és de les que més m’agraden pel seu sabor i textura.

6-2-Coca Sant Joan brioix cuinadiari-ppal-1

La Coca de Brioix és bastant més laboriosa comparada amb altres coques que fem per Sant Joan com la Coca de cabell d’àngel amb pasta de full, la Coca de xocolata amb pasta de full  o la Coca de llardons, però el cert és que la de brioix és de les més autèntiques d’aquesta diada.

6-2-Coca Sant Joan brioix cuinadiari-ppal-2

Ingredients per a dues coques grans:
-Per a fer la massa:
  • 150 g d’ou (3 ous aproximadament)
  • 500 g de farina de força
  • 10 g de sal
  • 100 g de sucre
  • Ratlladura de 1/2 taronja
  • Ratlladura de 1/2 llima (llimona)
  • 1/2 culleradeta de canyella mòlta
  • 100-130 g d’aigua*
  • Opcional: un raget d’aigua de tarongina
  • Opcional: 100 g de massa de brioix fermentada-opcional*
  • 100 g de mantega freda tallada a daus
  • 40 g de llevat (rent) fresc
-Per a decorar:
  • fruita confitada: cireres, taronja i meló
  • un grapat de pinyons
  • anís per a pintar la coca un cop cuita
-*Nota sobre els ingredients:
-Donat el llarg temps de pastat, els ingredients, sobretot els ous, la mantega, l’aigua o fins i tot la farina han d’estar freds de la nevera. Això farà que la pasta s’escalfe el mínim possible. La massa de brioix no ha d’estar a més de 25-26º C en finalitzar el pastat.

-Ous: casca’ls, i pesa’ls. Bat-los una mica amb una forquilla com si anares a fer una truita. Si et passes de pes, trau-li el que sobra una vegada els has barrejat. El que has tret ho pots reservar per a pintar el brioix abans de ficar-lo al forn.

-Aigua: En la recepta original posa de 120 a 130 ml d’aigua. La quantitat d’aigua la determinarà la capacitat d’absorció de la farina i el pastat que faces. Jo et recomane que primer n’hi poses 100 ml i després, si cal, li afegeixes més, però no la poses tota de cop. 

-La massa fermentada millorarà la qualitat i la textura del brioix. La primera vegada que faces la massa, reserva 100-150 grams. La pots guardar embolicada amb film transparent a la nevera, si vas a utilitzar-la l’endemà, o al congelador, si acostumes a pastar una vegada a la setmana. Si la congeles, el dia anterior passa-la del congelador a la nevera.

Estris: TMX /robot de cuina amb accessori ganxo*, bol, safata i paper de forn 

*Aquesta massa de brioix es pot pastar a mà, però tingues en compte que d’aquesta manera els períodes de repòs de la pasta mentre es treballa i abans d’incorporar-hi el llevat han de ser nombrosos i llargs. També, si ho fas amb Tmx la massa a mesura que es va pastant va agafant temperatura. Si et passa això, deixa el vas una estona a la nevera i desprès continua.

Elaboració:

1.- Prepara i pesa els ingredients. Casca els ous, bat-los amb una forquilla i pesa’ls. Si et passes de 150 g, treu la quantitat que calga. Reserva el que has tret per a pintar la massa abans d’enfornar.

6-2-brioix-xbarriga-cuinadiari-1-_th

2.- Posa al vas/bol la farina, l’ou, el sucre, sal, ratlladura de llimona i de taronja, la canyella, l’aigua de tarongina i 100-110 ml d’aigua. Amb TMX, amassa 4 minuts a velocitat espiga. Al principi tindràs la sensació que li falta líquid, no obstant és convenient que no afegisques més aigua. Com bé explica el Xavier Barriga al seu llibre, quan es prepara aquest tipus de massa, es passa d’una massa dura a una massa blaneta. És per això que posem l’aigua de mica en mica (ara només 100 ml), i la mantega la posarem més endavant.

6-2-brioix-xbarriga-cuinadiari-2_thu 
Si tingueres massa mare d’unes altres vegades que has fet la recepta, l’incorporaries també ara. La massa en este punt és bastant fàcil de treballar.

6-2-brioix-xbarriga-cuinadiari-2-2_t6-2-brioix-xbarriga-cuinadiari-2-3_t

3.- Incorpora la mantega ben freda i pasta 3 minuts a velocitat espiga fins que la mantega s’integre totalment a la massa. Ara la massa estarà una mica enganxosa i serà més difícil de pastar. Tant si ho fas a mà com amb TMX, és convenient que intercalem moments de pastat amb moment de repòs. Pots deixar la massa a la nevera uns 10-15 minuts. Això farà que la massa es relaxe i també al refredar-se no serà tan enganxosa.

6-2-brioix-xbarriga-cuinadiari-3-1_t6-2-brioix-xbarriga-cuinadiari-3-2_t6-2-brioix-xbarriga-cuinadiari-3-3_t6-2-brioix-xbarriga-cuinadiari-3-4_t

4.- Afegeix el llevat fresc, i si cal una mica de l’aigua de la que tens reservada per dissoldre’l més de pressa. Pasta uns 2 minuts en TMX o fins que el llevat s’haja integrat totalment i obtingues una pasta fina i elàstica. Si encara està enganxosa, voldrà dir que li cal més temps de pastament. El que jo faig és  untar-me les mans d’oli, la trac de la TMX, la pose a dins d’un bol i la paste una estona a sobre d’unes pastilles de congelador. Estarà llesta quan ja no se t’enganxe a les mans,  quan l’estires i siga bastant elàstica, i no faça forats de seguida. Quan arribes a este punt, fes una bola amb la massa i deixa-la reposar tapada a dins de la nevera durant una horeta.

6-2-brioix-xbarriga-cuinadiari-4-1_t6-2-brioix-xbarriga-cuinadiari-4-2_t6-2-brioix-xbarriga-cuinadiari-4-3_t6-2-brioix-xbarriga-cuinadiari-4-4_t

5.- Trau la massa de la nevera i divideix-la en dues porcions. (La porció més petita que veieu són els 100 g que reservem per a fer la següent massa). Dóna-li forma de bola a cada porció i deixa-les reposar així a la nevera durant uns 30 minuts tapades amb un drap o amb film.

6-2-Coca Sant Joan brioix cuinadiari-5-16-2-brioix-xbarriga-cuinadiari-5-2_t

6.- Desprès del repòs, aplana una mica amb un corró i dóna-li forma ovalada. Posa les coques a sobre d’una safata folrada amb una làmina de silicona o paper de forn. Pinta-les amb ou batut.

6-2-Coca Sant Joan brioix cuinadiari-6-16-2-Coca Sant Joan brioix cuinadiari-6-26-2-Coca Sant Joan brioix cuinadiari-6-36-2-Coca Sant Joan brioix cuinadiari-6-4

7.-  Col·loca la fruita com més t’agrade. Deixa fermentar en un lloc càlid i sense corrents d’aire fins que doblen el seu volum (d’una horeta a horeta i mitja aproximadament).

6-2-Coca Sant Joan brioix cuinadiari-7

8.-Torna’ls a repassar amb ou, tira els pinyons per sobre i una mica de sucre.

6-2-Coca Sant Joan brioix cuinadiari-8-16-2-Coca Sant Joan brioix cuinadiari-8-26-2-Coca Sant Joan brioix cuinadiari-8-36-2-Coca Sant Joan brioix cuinadiari-8-4

9.- Escalfa el forn a 190 ºC calor a dalt i baix. Enforna les coques uns 15-17 minuts (fins que estiguen lleugerament daurades).

6-2-Coca Sant Joan brioix cuinadiari-9-16-2-Coca Sant Joan brioix cuinadiari-9-2

Només isquen del forn, pinta-les amb anís.

6-2-Coca Sant Joan brioix cuinadiari-9-3

Deixa refredar i gaudeix! Bona revetlla!

6-2-Coca Sant Joan brioix cuinadiari-ppal-6

Temps total: 3-4 hores.

6-2-Coca Sant Joan brioix cuinadiari-ppal-5

Nota: Aquesta és una recepta que has de fer sense presses i amb paciència. Si en sobra, la coca està molt bona sucada en xocolata calenta. Si la vols congelar, fes-ho al més aviat possible. També amb les sobres es pot fer un pudding del que aviat posarem la recepta.
 
Bon profit!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!


Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.

Marta

dimarts, 16 de juny del 2015

COCA DE CABELL D’ÀNGEL AMB PASTA DE FULL

Avui vinc amb una proposta facilíssima per a la revetlla de Sant Joan.

6-5-Coca full cabell angel-cuinadiari-ppal1

Ingredients:

  • 2 làmines de pasta de full (260 g cadascuna)
  • 400 g de cabell d’àngel (o al gust)
  • 1 ou batut
  • 50 g d’ametlla granillo o a bastonets
  • 25 g pinyons
  • 2-3 cullerades de sucre
  • una mica d’anís

Estris: forquilla, pinzell, safata forn

Elaboració:

1.- Escalfa el forn a 180º C.

2.- Estén una de les làmines de pasta de full sense traure-li el paper que porta i posa el cabell d’àngel per sobre deixant un marge d’un centímetre aproximadament.

6-5-Coca full cabell angel-cuinadiari -2-16-5-Coca full cabell angel-cuinadiari-2-2

3.- Pinta les vores amb ou batut. Col·loca l’altra placa de pasta de full per sobre fent coincidir totes les vores.

6-5-Coca full cabell angel-cuinadiari-3-16-5-Coca full cabell angel-cuinadiari-3-2

4.- Segella les vores amb l’ajuda d’una forquilla. Punxa tota la part de dalt per tal que al forn no s’unfle massa.

6-5-Coca full cabell angel-cuinadiari-4-16-5-Coca full cabell angel-cuinadiari-4-2

5.- Pinta amb ou batut tota la superfície i tira-li per sobre els fruits secs i el sucre.

6-5-Coca full cabell angel-cuinadiari-5

6.- Enforna uns 15-20 minuts a 180ºC o fins que estiga daurada.

6-5-Coca full cabell angel-cuinadiari-6-16-5-Coca full cabell angel-cuinadiari-6-2

7.- Quan la tragues del forn, i encara en calent, pinta la superfície amb anís.

6-5-Coca full cabell angel-cuinadiari-7

Mengeu-la quan s’haja refredat.

6-5-Coca full cabell angel-cuinadiari-ppal2

Temps total: 25-30 minuts

Bon profit!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.

Marta

dilluns, 8 de juny del 2015

TRUITA DE PATATA

És increïble com amb 4 ingredients es pot fer una mateixa recepta i cap d’elles siga igual. És el cas de la Truita de patata o creïlla, també coneguda com a Truita Espanyola.

Segur que la teua, la de ta mare, la de la teua sogra, la de la veïna o la del company de feina no tenen res a veure una amb l’altra. La pots trobar amb ceba o sense, més melosa o més eixuta, amb la creïlla tallada a daus o tallada a rodanxes…

Estiga feta d’una manera o d’una altra, el cert és que la truita de patata és una recepta que ha d’estar en qualsevol receptari de cuina tradicional i aquí a CuinaDiari és el que intentem fer.

1-1-truita patata cuinadiari-ppal1

Us deixe amb la meua versió de Truita de Patata:

Ingredients per a 4 persones*:

  • 1 ceba
  • 4 creïlles (blanques, que no siguen farinoses)
  • 5 ous
  • oli d’oliva
  • sal

*Si volgueres fer una truita variant les quantitats, jo el que faig és posar un ou gran per cada 100-120 g de patata ja pelada.

Estris: paella o cassola ampla per a coure la ceba i la creïlla, pot de vidre per a batre els ous, escumadora/espàtula, colador gran, bol gran, paella de 22 cm per a fer la truita, plat per a girar la truita, drap de cuina

Elaboració:

1.- Talla la ceba en juliana i la patata a rodanxes no massa gruixudes.

1-1-truita patata cuinadiari-1-11-1-truita patata cuinadiari-1-2

2.- Posa a escalfar una bona quantitat d’oli d’oliva en una paella. A mi m’agrada utilitzar una cassola una mica més gran perquè a l’hora de posar les creïlles m’és més còmode que hi haja espai suficient per a poder-les remenar bé, però si vols fer-ho tot en la mateixa paella on faràs posteriorment la truita, pots fer-ho.

Quan l’oli estiga calent, posa la ceba i cou-la uns minuts a foc alegre. Quan estiga un poc daurada, agrega la patata i deixa que es vaja coent a poc a poc a foc més fluix fins que estiga blaneta. No estem fregint la creïlla, més aviat l’hem de confitar amb l’oli.

1-1-truita patata cuinadiari-2-11-1-truita patata cuinadiari-2-2

3.- Mentre va coent-se la patata, prepara els ous: agafa un pot de vidre, casca els ous, posa una mica de sal, tapa i remena. Reserva.

1-1-truita patata cuinadiari-3-11-1-truita patata cuinadiari-3-2

4.- Prepara un bol gran i un colador. Quan la patata estiga feta, aboca-les al colador de manera que caiga l’excés d’oli en el bol. Guarda aquest oli en un pot i posa les creïlles al bol. Posa’ls una mica de sal. Tira per sobre els ous batuts i remena. Posant-ho tot al bol, t’adonaràs si la proporció d’ou i patata l’has encertada (a mi m’agrada que no els hi falte ou).

1-1-truita patata cuinadiari-4-11-1-truita patata cuinadiari-4-21-1-truita patata cuinadiari-4-31-1-truita patata cuinadiari-4-4

5.a.- Posa una mica de l’oli de fer les creïlles en la paella. Quan estiga calent, aboca la barreja dels ous amb patata. Abaixa el foc i deixa que qualle per una banda.

1-1-truita patata cuinadiari-5-21-1-truita patata cuinadiari-5-1

5.b.-Per donar-li la volta a la truita jo el que faig és: amb una mà tape la paella amb un plat pla, amb l’altra mà agafe el cul de la paella amb un drap o un guant de silicona de manera que tinc agafada amb les mans planes la part central de la paella per dalt i per baix. Gire la paella et voilà, ja la tinc a sobre del plat…

Fent-ho d’aquesta manera no et fas gens de mal als canells i t’assegures que la truita no se’t caurà perquè la tens ben agafada. Potser amb les fotos es veu millor:

1-1-truita patata cuinadiari-5-3-girar truita

5.c.- Aboca la truita del plat a la paella i cou per l’altra banda. Amb una espàtula dóna-li forma arrodonida. Deixa que s’acabe de fer per esta banda a foc baix.

1-1-truita patata cuinadiari-5-41-1-truita patata cuinadiari-5-5

Serveix, calenta, tèbia o freda, com més t’agrade. 

1-1-truita patata cuinadiari-ppal2

Temps total: 45 minuts

Bon profit!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.

Marta