GALERIA DE FOTOS

dimarts, 1 de juliol de 2014

FIDEUS A LA CASSOLA AMB COSTELLA I SALSITXES

Avui toca un clàssic de la Cuina Catalana. Per a fer este plat m’he basat en la recepta del llibre La Cuina de la Meva Mare del Joan Roca, un llibre que tot i no tenir fotos, és un bon recull de receptes tradicionals catalanes. Les quantitats i la manera de fer, les he variat una mica, però la veritat és que són molt semblants als fideus a la cassola de l’àvia, els de tota la vida.

1-5-fideus cassola-ppal1

Ingredients per a 4-5 persones:

  • 500 g de costella tallada a trossos (3-4 trossos per persona)
  • 250 g salsitxes (4 salsitxes)
  • 2 cebes mitjanes
  • 2 tomaques madures (o 4 tomaques pera al natural de llauna, uns 200 g escorregut)
  • 40 g de vi ranci
  • 400 g de fideus grossos, amb forat o del número 2
  • Caldo de verdures, de pollastre (brick) o aigua (aproximadament una vegada i mitja el volum dels fideus)
  • Sal
  • Oli

-Per a la picada:

  • 2 grans d’all
  • Unes branques de julivert

-Per a acompanyar:

  • Formatge parmesà ratllat (opcional)

Estris: cassola plana

Elaboració:

1.- Posa un fons d’oli en una cassola i sofregeix la costella. Posa-li sal. Quan comence a daurar-se, afegeix la salsitxa tallada a trossets.

1-5-fideus cassola cuinadiari-1-11-5-fideus cassola cuinadiari-1-2

2.- Mentrestant vés picant la ceba i quan la carn estiga ben daurada trau-la de la cassola i reserva.

1-5-fideus cassola cuinadiari-2-11-5-fideus cassola cuinadiari-2-2

3.- En el mateix oli farem un sofregit amb la ceba, la tomaca i el vi ranci:
Posa –hi primer la ceba, i quan estiga ben confitada agrega la tomaca ratllada. Deixa coure a foc lent. Afegeix el vi ranci i deixa reduir.

1-5-fideus cassola cuinadiari-3-11-5-fideus cassola cuinadiari-3-21-5-fideus cassola cuinadiari-3-31-5-fideus cassola cuinadiari-3-4

4.- Torna a posar la costella i la salsitxa, dóna unes voltes i agrega el caldo. Deixa coure uns 10 minuts. (Si poses aigua, posa una mica més i deixa coure de 15-20 minuts per tal que agafe una mica de gust. Rectifica de sal).

1-5-fideus cassola cuinadiari-4-11-5-fideus cassola cuinadiari-4-2

5.- Mentre el caldo bull fes la picada. Va molt bé tenir julivert congelat en bossetes. Per a que queden els alls més ben picats, pots trinxar-los amb el premsa-alls.

1-5-fideus cassola cuinadiari-5-11-5-fideus cassola cuinadiari-5-21-5-fideus cassola cuinadiari-5-31-5-fideus cassola cuinadiari-5-4

6.- Tira els fideus i cou seguint les instruccions del paquet.

1-5-fideus cassola cuinadiari-6-11-5-fideus cassola cuinadiari-6-2

7.- Tira la picada un parell de minuts abans d’acabar la cocció.

1-5-fideus cassola-7-1

8.- Deixa reposar uns minuts. Han de quedar sucosets, ni secs ni caldosos. Serveix amb parmesà ratllat (opcional).

1-5-fideus cassola-ppal2

Temps total: 1 hora

Bon profit!!

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

12 comentaris :

  1. Que bons!! Necessiten el seu temps, els fideus, però el resultat s'ho val! Molt bon pas a pas, Marta!

    ResponElimina
  2. Bonissims!! jo no hi poso la picada d'all i julivert però ho provaré! gràcies!

    ResponElimina
  3. Jo tampoc la posava perquè pensava que repetiria l'all però no repeteix gens i li dóna molt bon sabor. Ja em diràs! Marta

    ResponElimina
  4. Era un plat que no faltava a casa, ara fa anys que no en menjo... al veure la teva cassoleta m'has fet agafar ganes de menjar-ne!

    ResponElimina
  5. M'ha agradat trobar aquest bloc per recordar plats que tenia mig oblidats i altres per innovar i experimentar gustos i textures.
    Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mercè, és un plaer rebre comentaris tan agradables com este teu! Gracietes! Espere que et siga útil :-) Marta

      Elimina
  6. Què é això del vi ranci?

    ResponElimina
    Respostes
    1. És un tipus de vi envellit, que és sec. Si no en trobes, en este cas pots substituïr-lo per brandi. Marta

      Elimina
  7. Per fi els hem fet! Boniiiiisims! I repetirem!

    ResponElimina
  8. Ens han sortit ben bons! Gràcies Marta, amb les teves receptes sempre encertem.😊😊😊😊

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'agrada molt rebre comentaris de que us han sortit be les receptes! Gràcies i a continuar provant!! 😊

      Elimina

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )