GALERIA DE FOTOS

dimecres, 20 de febrer del 2013

PASTÍS DE POMA AMB PASTA DE FULL

Si us agraden els pastissos de poma i no us agrada complicar-vos la vida a la cuina, aquest és el vostre pastís!

6-5-pastis poma pasta de full-ppal-1-v 

Aquest de la foto l’he fet amb un dels últims estris que m’he comprat: un rodet per fer forma d’enreixat a les masses. (I jo que pensava que es feia a mà…). Si no el teniu no passa res, també he posat fotos d’unes altres vegades que l’he fet sense el rodet i queda molt bonic.

Ingredients:

  • 1 planxa rectangular de pasta de full (275 g)
  • 2 pomes golden (uns 400g sense pelar, 250 g sense pell ni pinyols)
  • 50 g panses
  • 40 g de brandi
  • 20-25 g sucre roig (un parell de cullerades escasses)
  • 120 g melmelada d’albercoc o préssec (2 cullerades i mitja)
  • 1 ou per a pintar
  • sucre glas per a empolvorar un cop feta

Estris: bol, corró per fer l’enreixat a la pasta de full/ ganivet

Elaboració:

1.- Pela les pomes i talla-les a quarts i cada quart a rodanxes fines.

2.- Posa-les en un bol juntament amb les panses, el sucre i el brandi i deixa que s’adobe tot mentres prepares la massa.

6-5-pastis poma pasta de full-2-16-5-pastis poma pasta de full-2-26-5-pastis poma pasta de full-2-36-5-pastis poma pasta de full-2-4

3.- Encén el forn a 180º funció ventilador.  

4.- Marca la meitat de la massa doblegant-la sobre si mateixa pel costat més llarg. Torna a obrir.

Si ho fas en forma de reixeta com he fet jo, deixa la part on passaràs el corró una mica més estreta ja que al tapar el pastís, obrirem els forats de la reixa i aquesta part s’estendrà molt més que l’altra.

6-5-pastis poma pasta de full-4-16-5-pastis poma pasta de full-4-2

Passa el rodet apretant perquè queden ben marcats els talls. Per a obrir millor els forats de l’enreixat, jo fique la massa uns 3-5 minuts al congelador perquè s’endurisca.

6-5-pastis poma pasta de full-4-36-5-pastis poma pasta de full-4-4

Si no tens aquest rodet, no passa res, dobla la massa per la meitat (en aquest cas les dues meitats que siguen iguals), desdobla i amb un ganivet fes-li uns 10 ó 15 talls perpendiculars a tu.

6-5-pastis poma pasta de full-4-56-5-pastis poma pasta de full-4-6-

5.- En l’altra meitat, en la part que no hem tallat, escampa primer la melmelada, desprès les panses i finalment la poma. (Si queden les panses a la part de dalt, es poden cremar a través dels forats de la massa). Deixa una mica d’espai a les vores.

6-5-pastis poma pasta de full-5-16-5-pastis poma pasta de full-5-26-5-pastis poma pasta de full-5-36-5-pastis poma pasta de full-5-4

6.- Pinta les vores amb ou per què quan tanquem se segelle bé.

6-5-pastis poma pasta de full-66-5-pastis poma pasta de full-6-2

7.- Doblega la massa de l’enreixat per sobre del farcit. Amb un ganivet, fes petits talls al voltant. Això farà que quede ben tancat i alhora li donarà un aspecte molt bonic. Ara pinta amb ou tot el pastís per dalt.

6-5-pastis poma pasta de full-7-16-5-pastis poma pasta de full-7-26-5-pastis poma pasta de full-7-36-5-pastis poma pasta de full-7-4

Si no ho fas amb el rodet aquest és l’aspecte abans d’entrar al forn (aquell dia en vam fer dues…)

6-5-pastis poma pasta de full-7-5 

8.- Enforna durant 25 minuts a 170º funció ventilador.

6-5-pastis poma pasta de full-8-16-5-pastis poma pasta de full-8-2

9.- Quan es refrede, empolvora amb sucre glas.

6-5-pastis poma pasta de full-9

 

Degustació: Aquest Pastís de Poma amb Pasta de Full es pot menjar sol o acompanyat d’una mica de nata líquida, d’una crema anglesa o d’un gelat de vainilla.  

6-5-pastis poma pasta de full-ppal-2- 

6-5-pastis poma pasta de full-ppal-2 

Temps total: 45 minuts aproximadament

Bon profit!!

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

23 comentaris :

Mercè ha dit...

Ostres, aquest estri per fer la forma de reixeta m'ha fet enveja (sana s'entén). A de estar molt bo aquest pastís, doncs el farcit em recorda molt al de l'Strudel. Trobo que la forma de reixeta li dona aspecte de professional, vaja que t'han quedat de primera. Felicitats i bona nit.

Anònim ha dit...

Que bó!No tinc gaire mà per la cuina, però aquest el provaré de fer, segur! Uhmm!

Marta CuinaDiari ha dit...

Segur que et surt molt be perquè és molt fàcil de fer! ja em diràs si t'animes! Marta

Maria Dolores ha dit...

Un pastís que queda sempre molt bo i molt bonic i el resultat perfecte.

Tapa't de tapes ha dit...

oh que bo, Marta! I que xulo aquest estri! Fas envegeta... he he. A veure si el trobo. Ja ho sé que no és imprescindible, això de la reixa, però és que t'ha quedat molt xulo! Fa com més... professional? El detall de posar-hi melmelada de préssec m'hi ha agradat molt, també. Petonets

El blog de Melerin ha dit...

JODER QUE PINTA!!! Esto lo tengo que probar si.. o si!

Alfons ha dit...

magnifico aspecto , y si es d manzana, es siempre bienvenido y celebrado en qualquier mesa

ISABEL ha dit...

Un aspecte brutal!!!!!!!
Jo la faig quasi igual, pero amb la presentació de les tires, ja que no tinc aquest estri..... Miraré a veure si el trobo, ja que la presentació m'agradat.
Petonets

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Aquest pastís l'he fet moltes vegades, es molt senzill de fer i està molt bo, però com no tinc el rodet per fer la reixeta faig els talls com els feies.
M'agrada molt com et queda l'enreixat.
Petons.

Anònim ha dit...

Ostres!!!!
M'he quedat de pedra!!!!
Quína meravella!!!
La llástima és que no disposo d'aquest estri per fer la capa de la superfície... es pot fer a mà? Potser és una burrada, però amb una mica de paciéncia...
Uns pastíssos de película.
Et felicito.
Petonets.

Fernando ha dit...

Hola Marta,

Quina currada de blog. Està superbé. De fet aquesta recepte de pastís de poma es per llepar-se els dits. Les imatges faciliten molt la feina. Enhorabona.

Carmeta Rusquilleta ha dit...

Marina, jo l'he trobat aquesta tarda a Gadgets & Cuina!!!

Carmeta Rusquilleta ha dit...

Oooooooooooh Marta! Quin pastís més bo! I m'ha encantat l'efecte rodet!!! Aquesta tarda n' he comprat un!!! :)

Roser ha dit...

Mira que l`he tingut vegades a la mà i mai el compre..ja no cap res mes al calaixos!!! La presentació del pastís de 10. La recepta molt bona.
Petons

Marta CuinaDiari ha dit...

Trobareu el rodet en ferreteries i botigues d'estris de cuina per menys de 4€. No deixa de ser una pijadeta més però et queda un pastís mot bonic! Marta
moltes gràcies a tots pels comentaris!

Sara Luengo Jiménez ha dit...

Que rico, es uno de mis postres preferidos y siempre he querido un rodillo de esos, queda muy bonito.
Besitos

Fórmules Culinàries ha dit...

T'ha quedat genial! Aquest estri per tallar està molt bé!
si que vulguis que al no ser imprescindible pot semblar una pijada, però ja no vindrà d'una no...!??jeje!!
ptns!!

Mirela ha dit...

Hola Marta, nosaltres vam fer ahir aquest pastis (sense rodillo, fent el truc dels talls) i vam seguir els passos i ens va sortir delicios! segurament repetirem ja que és molt senzill de fer i ens treurà de més d'un "apuru"! Ara, com que el rodillo és una pijada, el Sergio ja le ha echado el ojo... :)
Sergio & Mirela

hogardiez ha dit...

Marta, que bé t'ha quedat, jo tampoc coneixia aquest rodet, però és molt bon invent.
Petons.

bea ha dit...

Molt bona idea el rodet, a veure si trobo un ja que pot ser de molta utilitat. La presentació queda estupenda. Una abraçada

Associació de Dones Atenea de Bellpuig ha dit...

Gràcies per la teva recepta, m'ha quedat genial i boníssim!!
He comprat l'estri per fer la reixa a l'Amazon, 9€ i el resultat és espectacular

Marta CuinaDiari ha dit...

Què bé!! me n'alegre molt!! i fa molta il·lusió quan algú et conta que li ha sortit bona!! si us ha agradat segur que la tornareu a fer perquè és senzilla, bona i quedes d'allò més bé! Merci pel comentari! Marta

xusgil ha dit...

Us deixo enllaç a Amazon on podeu trobar aquest estri.

https://www.amazon.es/dp/B009WKQ9AE/ref=cm_sw_r_awd_1qjAvbX0Y6049