Aqui teniu un recull d’entrants o picadetes perquè pugueu agafar idees a l’hora d’elaborar els vostres menús de Nadal.
Espere que us agraden:
1) PROPOSTES DE MENÚ NADALENC: PICADETES (PICA-PICA)
Amanida de perdiu escabetxada amb col kale, magrana i taronja: una amnida de contrastos de textures i sabors
Amanida de Poma Agredolça (20 minuts)
Amanida de tomaca amb alls tendres, ou dur i salaons (30 minuts)
Braç de gitano salat (30 minuts+ refrigeració; es pot fer amb antelació i conservar ben tapat a la nevera)
Broquetes de Tomaca Xerry i Formatge Feta amb Salsa Pesto (5 minuts; es pot deixat fet amb antelació)
Clòtxines (Musclos) en escabetx (menys de mitja hora + maceració 24 h., es prepara amb antelació i se serveixen freds)
Crema d’ametlles en gotet: (30-40 minuts, es pot preparar amb antelació i s’escalfa en el moment de servir)
Crema de Sopa de Ceba i All (45 minuts)
Crema de Verdures o de Vichysoisse amb els seus cruixents en gotet
Dàtils amb formatge crema i nous (3 minuts i es pot preparar amb antelació)
Didalets de salmorejo amb encenalls de pernil ibèric: també es pot servir en format més gran com gotets de zurito i decorar amb pernil i ou dur ratllat.
(10 minuts + refrigeració; es pot preparar amb antelació i reservar a la nevera)
Espirals salades de pernil i formatge
Estrelletes de Nadal de formatge i codonyat (Amb el codonyat fet o comprat, 5 minuts. Es pot preparar amb antelació)
Cassoletes de pollastre: per aprofitar les restes del caldo de Nadal
CHICHARRONES LONCHEADOS a l'estil de la Taberna Casa Manteca de Cadiz: embotit fi i suau en boca que pots fer tu perfectament a casa.
GOTET DE FOIE I CEPS: 4 ingredients i menys de mitja hora
Llagostins o Gambes amb salsa d’ametlles i cava (30-40 minuts)
Llesqueta de remenat de gules amb pernil (5-10 minuts)
Llesqueta amb ceba confitada, formatge de cabra i anxoves: (40 minuts la ceba, llesqueta 5 minuts; la ceba es pot preparar amb antelació)
Llesqueta de formatge crema amb pebrera confitada: (35 minuts però la pebrera es fa amb antelació i es deixa refredar en la nevera, en l’últim moment s’unta el pa amb el formatge. També es pot servir en un plat posant el formatge crema al centre i per damunt la pebrera la i que la gent es prepare les llesquetes)
Llesqueta amb albergínia escalivada, xampinyons i roquefort: (Albergínia: 40 minuts, xampinyons:15 minuts; Forn: 3 minuts; es pot tenir tot preparat i a l’últim moment posar-los al forn 3 minuts)
Pasta de Full amb Dàtils i Bacó (20 minuts)
Polp bullit a la planxa (5 minuts)
Polp guisat (20-30 minuts, es pot fer amb antelació o fins i tot tenir-lo congelat)
Rotllets d’amanida (10 minuts)
Rotllets de Pernil amb Espàrrecs i Brie (10 minuts)
Salmó marinat (24-36 hores, però es pot tenir fet i congelat amb antelació)
Tàrtar de salmó (cru) (5 minuts; es pot deixat preparat amb antelació però no massa ja que és peix cru)
Tàrtar de salmó marinat (amb el salmó marinat 10 minuts; es pot fer amb antelació i conservar ben tapat a la nevera)
Torradetes amb ventresca, melmelada de tonyina i olivada (5-10 minuts)
Altres idees:
Assortiment de patés i formatges amb torradetes…
Gambes/llagostins/escamarlans a la planxa o bullits:
…I més endavant farem el mateix amb plats principals i dolços de Nadal,
Bon profit i Bones festes!!
T’han agradat les propostes? Tens dubtes o suggeriments? Si en fas alguna, comparteix la teua experiència amb nosaltres.
Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o seguint-nos a Instagram, Facebook, Pinterest o Twitter.
Moltes gràcies per seguir-nos!!
Marta
(Entrada publicada per primera vegada Desembre 2011 i actualitzada cada any amb noves propostes)
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada
(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar,com no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )