Hui, hem fet coques de patata i coques de tallades utilitzant la recepta del Forn Sant Francesc a Inca.
Amb l’excusa que avui se celebraven els Tres Tombs a Cerdanyola i que el Joan del Forn SantFrancesc havia compartit la recepta al seu Instagram, no m’he pogut resistir a fer-la.
Ingredients:
*amb aquestes quantitats tindràs per a fer unes 6 coquetes de 80 grams i una coca de 450 grams.
Elaboració:
1.- En un got alt, barreja la llet una mica tèbia amb el llevat i una culleradeta de sucre. Reserva. Al cap d’una estona veuràs com la barreja quasi se’n surt del got.
2.- Si no tens creïlla (patata) bullida, embolica una patata mitjana amb film. Punxa-la amb un ganivet
i fica-la al microones a màxima potència durant 10 minuts o fins que estiga
cuita. Un cop cuita, pela-la i aixafa-la be amb una forquilla. Pesa la quantitat que necessites, reserva i
prepara la resta.
3.- Barreja tots
els ingredients. Jo ho he fet amb la panificadora amb el programa “pasta”, i amb la màquina en marxa, he ficat els ingredients per
aquest ordre: la barreja de llet, llevat i sucre, els ous, la creïlla, el
sucre, la farina i el sagí. Pasta-ho tot fins que quede una massa elàstica.
Depenent de com siguen de grans els ous o de l’absorció de la farina, potser necessites
fer algun ajust amb les quantitats de farina.
4.- Fes una bola,
unta-la amb oli de gira-sol i tapa amb un drap fins que doble el seu volum.
Això podria unes 3 hores perfectament, dependrà de la temperatura ambient.
5.- Passat este
temps, talla la massa en les porcions que vulgues fer. Forma les boles de les coques i la peça més gran
aplana-la amb un corró. Torna a deixar fermentar durant una hora i mitja aproximadament
o fins que veges tornen a estar flonges.
6.- Escalfa el forn a 190 °C amb calor a dalt i
baix.
8.- Mentre es couen
les coques, posa-li el farcit a la coca gran: unes tallades de sobrassada i bona
cosa de sucre per sobre per tal que caramel·litze.
9.- Quan les
coquetes estiguen cuites, trau-les del forn fica la més gran també uns 20 minuts aproximadament.
10.- Deixa
refredar en una reixeta.
11.- Un cop
fredes, empolvora les coques de patata amb sucre llustre.
Bon profit!
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada
(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar,com no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )