dilluns, 15 de gener del 2024

COQUES DE PATATA I COCA DE TALLADES

 Hui, hem fet coques de patata i coques de tallades utilitzant la recepta del Forn Sant Francesc a Inca.


A Mallorca, les coques de patata són típiques per Nadal, tot i que les 
pots trobar tot l'any.  Amb la mateixa recepta es poden fer les coques de tallades que poden ser de sobrassada, albercoc, carabassat o el que tu vulgues. Estes últimes són típiques de les festes d’hivern, de Sant Antoni, Sant Sebastià i també de Carnestoltes.



Amb l’excusa que avui se celebraven els Tres Tombs a Cerdanyola i que el Joan del Forn SantFrancesc havia compartit la recepta al seu Instagram, no m’he pogut resistir a fer-la.

Ingredients:

*amb aquestes quantitats tindràs per a fer unes 6 coquetes de 80 grams i una coca de 450 grams.

Elaboració:

⁣⁣1.- En un got alt, barreja la llet una mica tèbia amb el llevat i una culleradeta de sucre. Reserva. Al cap d’una estona veuràs com la barreja quasi se’n surt del got.

2.- Si no tens creïlla (patata) bullida, embolica una patata mitjana amb film. Punxa-la amb un ganivet i fica-la al microones a màxima potència durant 10 minuts o fins que estiga cuita. Un cop cuita, pela-la i aixafa-la be amb una forquilla. Pesa la quantitat que necessites, reserva i prepara la resta.

3.- Barreja tots els ingredients. Jo ho he fet amb la panificadora amb el programa “pasta”, i amb la màquina en marxa, he ficat els ingredients per aquest ordre: la barreja de llet, llevat i sucre, els ous, la creïlla, el sucre, la farina i el sagí. Pasta-ho tot fins que quede una massa elàstica. Depenent de com siguen de grans els ous o de l’absorció de la farina, potser necessites fer algun ajust amb les quantitats de farina.

4.- Fes una bola, unta-la amb oli de gira-sol i tapa amb un drap fins que doble el seu volum. Això podria unes 3 hores perfectament, dependrà de la temperatura ambient.


5.- Passat este temps, talla la massa en les porcions que vulgues fer. Forma les boles de les coques i la peça més gran aplana-la amb un corró. Torna a deixar fermentar durant una hora i mitja aproximadament o fins que veges tornen a estar flonges.

6.- Escalfa el forn a 190 °C amb calor a dalt i baix.

 7.- Enforna les coques menudes de 15-20 minuts.

8.- Mentre es couen les coques, posa-li el farcit a la coca gran: unes tallades de sobrassada i bona cosa de sucre per sobre per tal que caramel·litze.

9.- Quan les coquetes estiguen cuites, trau-les del forn fica la més gran també uns 20 minuts aproximadament.

10.- Deixa refredar en una reixeta.

11.- Un cop fredes, empolvora les coques de patata amb sucre llustre.


Bon profit!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o seguint-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar,com no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )