diumenge, 23 d’octubre del 2022

CARN MAGRA AMB TOMACA I ROVELLONS

La tardor és època de rovellons, i l'altre dia el Jaume ens va regalar uns quants. 

En un principi vaig pensar fer la recepta de carn magra que ja tinc publicada al bloc i que està boníssima, però com tenia poc temps i una bona carmanyola de salsa de tomaca ja feta, vaig decidir preparar la carn magra amb la salsa de tomaca i afegir-li els rovellons saltats. Boníssima! 

 


Ingredients:

  • 1/2 quilo de rovellons tallats a quarts
  • 2 kg de carn magra del coll de porc tallada a daus
  • Herbes i espècies al gust: all i ceba en pols, julivert, pebre, orenga, barreja per a carn, etc.
  • 400 g de salsa de tomaca casolana
  • 1 gotet de fino o brandi
  • Aigua (la quantitat que calga per a acabar de cobrir la carn)
  • oli
  • sal
  • Per a acompanyar: puré de creïlla
Estris: cassola ampla

Elaboració de la carn magra amb rovellons:⁣⁣

⁣⁣1.- Neteja els rovellons: talla’ls una mica el peu i neteja’ls la terra amb un drap humit o un tovalló. Si són grans, talla’ls en 4 trossos. Posa oli a la cassola i salta'ls amb un poquet de sal. Trau de la cassola i reserva.

2.- A la mateixa cassola, fica una mica més d’oli i daura la carn. Assaona-la amb salpebreall i ceba en pols a o les herbes que més t’agraden.

3.- Un cop daurada, agrega el fino i deixa que s’evapore una mica l’alcohol (3-5 min).

4.- Ara posa-hi la salsa de tomaca. Remena i agrega aigua fins a quasi cobrir.

5.- Deixa coure a foc lent i amb la tapa posada durant una hora aproximadament o fins que la carn estiga tendra. Al cap d’una estona d’estar bullint, comprova el punt de sal.

6.- Deu minuts abans d’apagar el foc, agrega els rovellons.

7.- Serveix amb puré de creïlla.



Moltes gràcies Jaume pels rovellons! 

Bon profit!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o seguint-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta



 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar,com no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )