diumenge, 19 de desembre del 2021

TRONC DE NADAL DE MASSAPÀ - TIÓ DE MASSAPÀ

El nostre #tió d'enguany és molt dolcet 😋



Ingredients per a un tronc de Nadal:

  • 250 g de sucre
  • 250 ametlla blanca molta
  • 125 g de moniato bullit
  • 1,5 o 2 rovells d'ou aprox
  • Per farcir: 180 g de dolç de moniato, fruita confitada o carabassat ratllat
  • Per guarnir: xocolata de cobertura, fruits secs

Estris: bol, paper i safata de forn

Elaboració:

1.- Cou el moniato fins que en punxar-lo estiga blanet. El pots bullir o coure’l al forn o al microones. Pela’l traient-li totes les taquetes negres que puga tindre i pesa’l. 

2.- Acabat de coure, posa el moniato calent en un bol i aixafa’l amb una forquilla. Agrega el sucre i remena bé fins que es desfaça. Seguidament, aboca l’ametlla i barreja. Finalment, ves afegint els rovells a poc a poc. Potser no els hages de posar els dos perquè t'ha de quedar una pasta que la pugues treballar.

3.- Amb les mans lleugerament mullades o amb guants de làtex aplana la massa a sobre d'un paper de forn. 

4.- Escampa el farcit per sobre: pots posar fruita confitada, carabassat ratllat, fruits secs o dolç de moniato.

5.- Enrotlla i si vols, talla-li uns trossos per fer-li branques.

6.- Cou al forn uns 10 minuts a 180ºC amb funció ventilador per tal que s'asseque una mica. 

7.- L'endemà o al cap de 2-3 dies decora'l. Fon la xocolata i pinta'l. Tira unes anous i unes ametlles trencades a la xocolata que t'ha sobrat i posa-li per sobre del tronc simulant l'escorça de l'arbre. 



 Nota: fes-lo mínim una setmaneta abans de Nadal per tal que s'asseque una mica.


I si t'agrada l'ametlla, prova aquest torró de massapà, el torró que sempre ha fet ma mare. És el millor del món mundial!!



Bon profit!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar,com no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )