Aquesta Melmelada de Tomaca ens serà molt útil tenir-la preparada per a acompanyar altres elaboracions com una amanida amb camembert arrebossat o una simple llesqueta de pa amb formatge de cabra o amb tonyina i olivada.
- 800 g de tomaques senceres o 500 g ja pelades, sense llavors ni peduncle
- 400 g de sucre
- 1 llima (llimona) pelada sense res de la pell blanca
- Altres: aigua per a escaldar les tomaques
Estris: cassó per escaldar, ganivet, TMX
Elaboració:
1.- Escalda les tomaques i pela-les. (També les pots pelar amb un pelador de tomaques.)
2.- Trau-los el peduncle i talla-les a quarts. Lleva-li les llavors.
3.-Fica-ho tot al vas de la TMX. Tritura uns segons a velocitat 4 i després programa 30 minuts, velocitat 1-2 a 100ºC. Posa el cistell damunt la tapa perquè surta el vapor i ens quede la melmelada més concentrada. Si quan acaba este temps, veus que encara està molt líquida, programa 5-10 minuts més. Pensa que quan es refreda, s’espessa encara una mica més, però també és cert que depenent de la varietat de la tomaca
4.- Guarda la melmelada en pots. Si la vas a utilitzar en breu, fica-la a la nevera ben tapada. Si l'has de guardar més temps, és convenient que tanques bé els pots i els poses al bany maria.
Has provat aquestes torradetes?
TORRADETES AMB VENTRESCA, MELMELADA DE TOMACA I OLIVADA
Bon profit!!
T’ha agradat la recepta?
Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes
gràcies!!
Si vols assabentar-te de
les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o
segueix-nos a Facebook,
Pinterest o a Twitter.
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada
(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar,com no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )