diumenge, 9 d’octubre del 2022

TIRAMISÚ

Prepareu les culleres que hui portem un tiramisú!



Ingredients per a 6-7 persones:

  • 500 g. de mascarpone una mica temperat
  • 4 clares
  • 6 rovells
  • 6 cullerades de sucre (aprox. 100 g)
  • Melindros tipus "Sabojardi"
  • 2 tasses de café
  • 1 mica de marsala o brandi

Elaboració:⁣⁣⁣

⁣⁣1.- Prepara el café i reserva. Li pots afegir una miqueta de marsala o brandi.

2.- Separa les clares dels rovells i bat les clares a punt de neu fins que estiguen molt fermes.

3.- En un altre bol bat els rovells i el sucre fins que blanquejen i es tornen molt escumosos.

4.- Quan espessisquen els rovells ves afegint de mica en mica el formatge mascarpone fins a obtenir una crema homogènia.

5.- Finalment incorpora a poc a poc les clares que havies muntat prèviament.

6.- Munta el tiramisú:

6.1- Suca els melindros en el café i col·loca’ls en una font rectangular o bé en pots/ copes individuals.

6.2. Ves fent capes alternant melindros i crema.

7.- Deixa refredar a la nevera mínim durant 2 hores.

8.- Just abans de servir, empolvora amb una mica de cacau en pols.


Bon profit!






T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o seguint-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta

#cuinadiari #tiramisucuinadiari #tiramisu #cucinaitaliana #cuinaitaliana #tiramisulovers #mascarpone #mascarponecheese

2 comentaris :

  1. Espectacular! Treballo amb una noia italiana que em va compartir la recepta familiar i, si la vols provar, és també espectacular. Mateixos ingredients i proporcions, només que fa dues barreges de mascarpone, una amb les clares, la meitat del sucre (50grs) i la meitat del mascarpone (250grs),i una altra amb els rovells. Ells ens diuen la blanca i la groga. Alternen capes de les dues barreges, i enlloc de melindros fan servir unes galetes que en diuen "Pan di Stelle" de la casa Molino Blanco (Barilla). Són unes galetes de cacau que es poden trobar a grans supermercats o botigues especialitat italiana. Bon profit!

    ResponElimina
  2. Gràcies Glòria! pinta molt bé! miraré si puc trobar les galetes que dius i probarem!! que bo!! Merci pel comentari

    ResponElimina

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar,com no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )