diumenge, 28 d’agost del 2022

GALETES D'ESPIRAL DE VAINILLA I XOCOLATA

Us porte una recepta per fer amb els xiquets i tenir-los entretinguts en la darrera setmana de vacances abans que comence el cole: unes espirals de galeta de vainilla i xocolata.



Ingredients (per a unes 38-40 galetes):


Per a la massa bàsica:
  • 250 g de farina
  • 1 culleradeta de llevat
  • 125 g de sucre glacé
  • 1 sobret de sucre avainillat
  • 1 pessic de sal
  • 1 ou
  • 125 g de mantega
Per a la massa de xocolata:
  • 2 cullerades de cacau en pols
  • 1 cullerada de sucre glacé
  • 1 cullerada de llet
Altres:
  • 1-2 clares d'ou
  • Farina addicional per empolvorar
Estris: sedàs o colador, paper de forn

Elaboració:

1.- Tamisa la farina i el llevat en un bol, i després afegeix el sucre avainillat, el sucre glas, la sal i l'ou. Talla la mantega a trossets i afegeix-la.

2.- Treballa-ho tot amb la batedora i en acabat pasta-ho amb les mans fins a obtenir una massa homogènia. Divideix la massa en 2. 


3.- Per fer la massa de xocolata, barreja el cacau amb el sucre glas tamisat i la llet, i incorpora-ho bé a una de les meitats de la massa. Fes una bola amb cada meitat i deixa-les reposar aproximadament 1 hora a la nevera o fins que la massa s'edurisca.

  

4.- Per aconseguir l'efecte espiral de dos colors, estén les dues masses a sobre d'un paper de forn fins a deixar-les del mateix gruix i mida (jo he fet els rectangles de 32 x 22 cm).  
Pinta la massa de xocolata amb clara d'ou i col·loca la blanca per sobre. Pinta ara la massa blanca amb la clara i després enrotlla-les les dues juntes per formar un rul·lo.


 5.- Posa a la nevera i, mentre es refreda, escalfa el forn a 180 °C.

6.- Quan el forn estiga a punt, talla rodanxes de 1/2 cm de gruix i col·loca-les en una safata del forn folrada amb paper vegetal o amb una làmina de silicona. 

7.- Cou les pastes uns 15 minuts al forn, a mitja alçada.


Bon profit!


Font: recepta del llibre Mi recetario de galletas

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o seguint-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar,com no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )