dimecres, 30 de desembre del 2020

GALTES DE PORC AL VI DE PORTO

Les galtes de porc són una aposta segura per quan tens convidats. Són meloses, gustoses, i el millor de tot és que són molt fàcils de fer i sempre donen bon resultat.

Aquestes d’avui les he fetes amb la Crockpot, però també les pots fer en una cassola.

Ingredients:

  • 9 galtes de porc
  • 2 cebes grans
  • 5 carlotes
  • mitja cabeça d'alls
  • 2 fulles de llorer
  • una mica de romaní i de timonet
  • 125 ml de vi de Porto
  • sal i oli
  • Verdures:
    • 250 g cebetes menudes +1 cullerada sucre moré +un raig de vinagre de Mòdena i una miqueta d'aigua
    • 500 g de gírgoles o altres bolets que t’agraden

-Per acompanyar:


Estris: cassola ampla, picadora/ TMX, crockpot, batedora/ TMX.

Elaboració:

dissabte, 12 de desembre del 2020

ANOUETES DE NADAL

Les anouetes són un dolç típic nadalenc d’Alcoi i la seua Comarca. Tenen forma rodoneta, d’anou, i estan fetes amb moniato, sucre, ametlla i nous. Quan s’han assecat al cap d’uns dies, s’arrebossen amb sucre llustre.




Si no les heu provades mai, són molt senzilles de fer i us assegure que són una delícia! L’única cosa que has de tenir en compte és que les has de preparar una setmaneta o 10 dies abans de Nadal per donar temps que s’assequen.

Ingredients per a fer anous de Nadal:

Posarem la mateixa quantitat* de:

  • Moniato cuit i pelat (bullit o torrat al forn)**
  • Sucre
  • Ametlla Marcona sense pell en pols
  • Nous una mica trencades (un poquet menys)


*Perquè us en feu una idea, jo avui he utilitzat 300 g de moniato (un moniato mitjà), 300 d’ametlla i sucre i 260 de nous i m’han eixit unes 40 anouetes.

**Els valencians acostumem a fer tant el dolç de moniato com les anouetes de Nadal amb moniato blanc, però en certs llocs és complicat trobar-ne de blancs i només hi ha de color taronja.

També hi ha una forma de fer-les que és amb ous i sense el moniato i queden com un massapà més consistent. A mi amb el moniato m'agraden molt perquè queden més suaus.

Estris: forn/cassó o microones + film transparent per coure el moniato, bol, forquilla, guants (opcional)


Elaboració: