Llesques o Rosquetes amb ou, Torradetes de Santa Teresa, diferents maneres d’anomenar a las torrijas… una recepta d’aprofitament que s’acostuma a fer en molts llocs per Quaresma i Setmana Santa.
Les pots menjar arrebossades amb mel o amb sucre i canyella:
O fer un aperitiu com aquest:
Ingredients per a fer les llesques d’ou*:
- llet
- sucre
- un tros de corfa de llimona i un de taronja
- una branqueta de canyella (o un trosset)
- pa del dia anterior tallat a llesques
- ou batut
- oli
-Per a arrebossar un cop fetes:
- mel o sucre
*al ser una recepta d’aprofitament, la quantitat dels ingredients dependrà de la quantitat de pa que tingues
Estris: cassó per a bullir la llet, paella per a fregir-les
Elaboració:
1.- Posa la llet a bullir en un cassó juntament amb el sucre, les corfes de llima i taronja i la canyella. Deixa que agafe sabor. La quantitat de sucre és al gust de cadascú.
2.- Talla el pa a llesques d’un dit més o menys.
3.- Prepara diferents plats: un amb la llet bullida, un amb l’ou batut i un altre amb sucre barrejat amb canyella o amb mel per a arrebossar les llesquetes una vegada fregides.
4.- Posa força oli en una paella i escalfa’l.
5.- Afaga el pa i passa’l primer per la llet i després per l’ou.
6.- Fregeix per les dues bandes anant amb compte que no es cremen.
7.-Quan estiguen les torradetes daurades, posa-les a sobre d’un colador per tal que deixen anar l’excés d’oli.
8.- Una vegada fetes les arrebossem amb sucre i canyella o amb mel.
Degustació: Les llesques o rosquetes d’ou es poden menjar arrebossades amb mel o amb sucre i prendre-les per a esmorzar o com a postre després d’un dinar. També es pot preparar un aperitiu una mica original amb Melmelada de Ceba i Formatge de Cabra.
Temps total: 30 minuts Bon profit!!
Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Marta
Puc quedar-me amb les dues propostes? No et sabria dir quina m'agrada més. Una abraçada,
ResponEliminaNani
Per què és tant temptador el dolç? No ens podem queixar, aquest d'avui a més de bo, és econòmic. Petons.
ResponEliminala meva mare té una traça especial per fer torradetes de Santa Teresa, m'encanten i el teu suggeriment d'aperitiu, genial.
ResponEliminaAi, ai, ai, feia dies que no en veia de tant formoses, i així tenia apaivagat el deliri de tornar-ne a menjar...però amb aquestes, segur que torno a caure en la temptació...i l'aperitiu que proposes, també fa venir salivera!!! Una abraçada
ResponEliminaLa clàssica, és un bon berenar quan tens temps, la de melmelada de ceba m'encanta, m'apunto la recepta!
ResponEliminaMolt bona idea....una rosqueta per aperitiu !!!!!! De segur que sorprenem als nostres amb un plat tant creatiu....
ResponEliminaEp! Ben bones! la foto final és genial! Quina gana! Petonets i bones vacances, si en fas.
ResponEliminawooww!!! em venen de gust un parell per esmorzar!! es possible!? ptons
ResponEliminaSi que son guapetes les fotos de les rosquetes!!
ResponEliminaAl meu poble de xicotets se les menjavem tot l'any (ara sembla un pecat, pel tema dietètic). Saps algun truc perquè no s'embrute tant l'oli?
Quina versió salada més original!!! Boníssimes!!!
ResponEliminaEl final les hauré de testar, si o si, les veig per tot arreu!!!!!
ResponEliminaMolt bona pinta aquestes teves. De les dues no sabria quina quedar-me
Petons!!
Estan molt bones les torrijes! i t'omplen d'energia!
ResponEliminaAmb la combinació del formatge s'haurà de provar!
BOna PAsqua!!
Brutal,
ResponEliminam'agraden tant, que em farien mal. Molt bona recepta i molt bona presentació.
No em quedarà més remei que provar-les.
Felicitats.
Doncs a provar-les, això sí, amb mesura. Moltes gràcies pel teu comentari!
EliminaM'encanta la idea de posar-hi formatge de cabra i melmelada de ceba... sembla deliciós!
ResponEliminaMarta