Ingredients per a 4 persones:
- 700 g de llagostins o gambes
- 1 ceba
- 2-3 dents d'all sencers + 3 alls tallats a làmines
- Oli i sal
- 1 rajolí de Brandi (1 tasseta de cafè)
- aigua (300-500 ml)
- 1 manoll de bledes (500 g)
- 2 creïlles grans
Estris: TMX, 2 paelles fondes, (microones)
Elaboració:
Encara que semble difícil l’elaboració
perquè pràcticament estàs cuinant alhora les tres coses per separat, no ho és
gens. Llegeix bé la recepta abans de començar i organitza’t.
Preparació dels ingredients:
-Llagostins:
pela’ls i reserva les cues. Les pells i els caps els utilitzarem per fer el
fumet.
-Creïlles:
pela-les i talla-les primer a quarts i desprès cada quart en rodanxetes d’un
centímetre i mig més o menys.
-Bledes: renta-les bé i talla-les a tires d'un dit i mig. Si la penca és molt gran, talla-la en trossos menudets.
-El fumet:
1.- Fes un fumet ràpid amb la TMX: sofregeix els caps i les pells dels llagostins amb uns 50 g d’oli, la ceba i els 2 alls sencers durant 4 minuts a temperatura varoma, velocitat 3 ½ .
Acabats els 4 minuts afegeix el Brandi, una mica de sal i uns 300 ml d’aigua (un got gran, després si ens cal més quan posem el fumet amb les creïlles, ja n’afegirem). Programa 8 minuts, velocitat 4, temperatura 100º. Cola i reserva.
Si no tens TMX sofregeix els caps, les cues, la ceba i els alls en una paella. Afegeix el Brandi i l’aigua. Al cap de 10 minuts tritura bé i passa per un colador fi.
-Les bledes:
2.- Mentre vas fent el fumet prepara les bledes: Posa oli en una paella, afegeix 3 alls en làmines i posa-hi les bledes fins que comencen a estar una mica blanetes. Si tenen molta penca, posa aquesta uns minuts abans. Afegeix els llagostins i salta fins que comencen a canviar de color.
-Les creïlles:
3.- Quan estiga fet el fumet, posa les
creïlles en una altra paella i tira per sobre el fumet. Deixa que es cuinen a
foc moderat durant uns 10-12 minutets. Afegeix les bledes i els llagostins que
has fet a l’altra paella. Rectifica d’aigua i sal. Ha de quedat una mica
caldoset però no és una sopa. Deixa-ho bullir tot junt uns minuts més o fins
que veges que la patata ja està cuita.
Nota: Es poden fer les creïlles juntament amb les bledes però queda més
saborós si les sofregeixes primer les bledes amb els allets i els llagostins.
La mateixa recepta la pots fer amb altre
tipus de verdura: bajoca, espinacs, carxofes, penques, etc. Només hauràs d’anar
amb compte amb el temps de cocció de la verdura que tries.
Consells per a estalviar temps: Si vols estalviar una mica de temps, quan estigues fent el fumet, fica
les creïlles uns 10 minuts al microones i qual les tragues les poses a la
paella amb el fumet.
També estalviaràs temps si ja tens les
bledes prèviament saltades amb els alls. Les pots fer el dia que les compres i
guardar-les al congelador en bosses. El dia que les necessites simplement
hauràs de traure-les una mica abans o descongelar-les amb el microones.
Temps total: 35-40 minuts
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada
(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar,com no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )