GALERIA DE FOTOS

dijous, 25 de febrer del 2021

REMENAT D'OU AMB TOMACA

L’ou amb tomaca era dels meus plats preferits quan era menuda. M’agradava sobretot per a l’entrepà del primer dia de campaments perquè el pa quedava blanet. Ara de “gran” continua agradant-me pel seu sabor i perquè és un dels plats més socorreguts per fer un sopar fàcil i ràpid.


L’ideal és preparar el remenat amb salsa de tomaca casolana, però si no tens temps de fer-la o tens alguna marca que t’agrada, utilitza-la.

Ingredients:

  • Ous
  • Salsa de tomaca  (aproximadament 1,5 cullerades per cada ou o al gust)
  • Oli
  • Sal
  • Torradetes per acompanyar

Estris: TMX per a la salsa, paella


Elaboració:

divendres, 19 de febrer del 2021

SOFREGIT

 Avui, més que una recepta, vull compartir amb vosaltres la idea de tenir sofregit sempre preparat al congelador. És una bona pràctica per guanyar temps i més si ara estàs treballant des de casa, ja que pots preparar plats deliciosos sense haver de dedicar-li massa temps a la cuina.

El sofregit és la base de molts plats de cuina tradicional. Per fer-lo, cal coure la verdura molt a poc a poc i durant molta estona, fins que quede ben confitada. Per això paga la pena fer molta quantitat de cop i guardar-lo al congelador en porcions. D’aquesta manera li dediquem unes hores un dia, però estalviem molt de temps cada vegada que cuinem un plat.

Hi ha verdures que són les típiques del sofregit com la ceba, l’all, les pebreres i la tomaca, però depenent de què vulguem fer, podem utilitzar-ne unes o unes altres, en major o menor proporció, fins i tot, podries coure els ingredients per separat, i després, a l’hora de cuinar el plat, barrejar-los en funció del que millor li vaja a la recepta. Per tant, no existeix una única recepta del sofregit.

El sofregit de hui té ceba, pebrera, tomaca concentrada i all. També li pots posar nyora, bitxo o inclús pastanagues.


Ingredients:

  • 3 cebes
  • 1 pebrera roja
  • 1 pebrera verda
  • 3 alls
  • 2 cullerades de tomaca concentrada
  • oli
  • sal
Elaboració:

divendres, 22 de gener del 2021

FABIOLA O CORONA DE COCO - Recepta valenciana

La Fabiola és una coca típica valenciana en forma de corona que porta coco i s’amara amb un almívar. El resultat és un bescuit súperesponjós, sucós i suau que està, literalment, per llepar-se els dits! 



Ingredients:

-Per a la coca:

  • 1 got d’ous (4 ous L)

  • 1 got de sucre

  • 1 got de coco ratllat

  • 1 got de farina

  • 1/2 got d’oli

  • 1/2 sobret de llevat en pols (tipus royal)

-Per a l’almívar:

  • 1 got d’aigua

  • 1 got de sucre

  • Opcional: una copeta d’anís, de moscatell o del licor que més t’agrade

-Per adornar: més coco ratllat



Estris: motlle de forn en forma de corona de 24 cm de diàmetre, TMX/ màquina pujar clares o túrmix, cassó per fer l’almívar, pal de broqueta

Elaboració:

dimecres, 30 de desembre del 2020

GALTES DE PORC AL VI DE PORTO

Les galtes de porc són una aposta segura per quan tens convidats. Són meloses, gustoses, i el millor de tot és que són molt fàcils de fer i sempre donen bon resultat.

Aquestes d’avui les he fetes amb la Crockpot, però també les pots fer en una cassola.

Ingredients:

  • 9 galtes de porc
  • 2 cebes grans
  • 5 carlotes
  • mitja cabeça d'alls
  • 2 fulles de llorer
  • una mica de romaní i de timonet
  • 125 ml de vi de Porto
  • sal i oli
  • Verdures:
    • 250 g cebetes menudes +1 cullerada sucre moré +un raig de vinagre de Mòdena i una miqueta d'aigua
    • 500 g de gírgoles o altres bolets que t’agraden

-Per acompanyar:


Estris: cassola ampla, picadora/ TMX, crockpot, batedora/ TMX.

Elaboració:

dissabte, 12 de desembre del 2020

ANOUETES DE NADAL

Les anouetes són un dolç típic nadalenc d’Alcoi i la seua Comarca. Tenen forma rodoneta, d’anou, i estan fetes amb moniato, sucre, ametlla i nous. Quan s’han assecat al cap d’uns dies, s’arrebossen amb sucre llustre.




Si no les heu provades mai, són molt senzilles de fer i us assegure que són una delícia! L’única cosa que has de tenir en compte és que les has de preparar una setmaneta o 10 dies abans de Nadal per donar temps que s’assequen.

Ingredients per a fer anous de Nadal:

Posarem la mateixa quantitat* de:

  • Moniato cuit i pelat (bullit o torrat al forn)**
  • Sucre
  • Ametlla Marcona sense pell en pols
  • Nous una mica trencades (un poquet menys)


*Perquè us en feu una idea, jo avui he utilitzat 300 g de moniato (un moniato mitjà), 300 d’ametlla i sucre i 260 de nous i m’han eixit unes 40 anouetes.

**Els valencians acostumem a fer tant el dolç de moniato com les anouetes de Nadal amb moniato blanc, però en certs llocs és complicat trobar-ne de blancs i només hi ha de color taronja.

També hi ha una forma de fer-les que és amb ous i sense el moniato i queden com un massapà més consistent. A mi amb el moniato m'agraden molt perquè queden més suaus.

Estris: forn/cassó o microones + film transparent per coure el moniato, bol, forquilla, guants (opcional)


Elaboració:

divendres, 20 de novembre del 2020

SALTIMBOCCA AMB PRESSA IBERICA I XAMPINYONS

 El Saltimbocca és un plat tradicional de la cuina italiana que es fa amb vedella, pernil salat, sàlvia i una mica de vi.

És un plat molt fàcil, ràpid de fer i resulta ben saborós. La versió tradicional, ja la vam penjar fa un temps. Hui et portem una versió diferent, feta amb pressa ibèrica i xampinyons.



Si estàs pensant en menús per Nadal, este pot ser un segon plat lleuger després d’un aperitiu contundent.

Ingredients:

  • talls de pressa ibèrica
  • 1 tall de pernil salat per cada tros de carn
  • una mica de farina (o maizena si no pots gluten)
  • romaní
  • cervesa, vi blanc sec/ fino (un got o got i mig aproximadament)
  • xampinyons
  • sal i pebre
  • oli

-Per a acompanyar:

Estris: furgadents (escuradents), cassola o paella ampla antiadherent

Elaboració pas a pas:

diumenge, 30 d’agost del 2020

SANG AMB CEBA

La sang amb ceba és una recepta tradicional valenciana que tot i que em sembla que està caient en l'oblit, encara es fa a algunes cases i per sort alguns bars també l'ofereixen com a tapa.
Si no l'heu tastada mai, és de consistència més o menys com el tofu i agafa el saboret de les herbes que li poses. Jo no soc gens de ronyons ni fetge, però ma mare sempre ha fet sang amb ceba i a mi m'encanta!


Aquí a Catalunya no m’és fàcil trobar sang, i com m’apetia molt compartir la recepta amb vosaltres, en este últim viatge a Dénia he aprofitat per a anar al mercat i comprar-ne un tros.

Ingredients per fer la sang amb ceba:
  • 1/2 kg de sang de pollastre bullida i tallada a daus
  • 4-5 cebes tallades en juliana
  • 1 cullerada d’orenga i/o pebrella
  • 1 cullerada de pebre roig
  • sal
  • oli
Estris: ganivets, cassola i espàtula

Elaboració pas a pas: