Llobarro sobre un llit de creïlles, ceba, xampinyons, bacó i llet evaporada.
Què et sembla aquest plat? A nosaltres ens ha agradat molt. La salseta de les creïlles queda cremosa i amb molt de sabor gràcies a les espècies que hem utilitzat, juntament amb els bolets i el contrast del bacó.
Ingredients:
- 1 bon raig d’oli d’oliva
- 1-2 cebes
- 2 alls tallats a làmines
- 5 creïlles mitjanes* (patates)
- 300 g de xampinyons tallats a làmines
- 4 talls de bacó tallat a trossos o una caixeta de bacó tallat (aprox.
100 g)
- Sal, pebre, orenga i pols de ceps
-Per a la picada:
- 2 alls
- unes branquetes de julivert
- un raig de fino
- 200 ml de llet evaporada
-El peix:
- 2 llobarros grans
Estris: cassola apta al
forn, morter / túrmix
1.- Talla les verdures: la ceba en juliana i les creïlles i els xampinyons en rodanxes regulars, no massa gruixudes.
2.- Posa un bon raig d’oli en una cassola apta per al
forn i on càpiga el peix. Sofregeix la ceba i els alls.
3.- Afegeix el bacó fins que estiga una mica daurat
4.- Seguidament posa les creïlles, una mica de sal,
pebre, orenga i una culleradeta de pols de ceps. Deixa que es cuinen uns 8
minuts.
5.- Fica els xampinyons i després de remenar una mica,
tira-li un raig de fino i deixa coure uns 5-7 minuts amb l’olla tapada.
6.- Preescalfa el forn a 180º amb la funció de ventilador.
7.- Prepara una picada amb 2 alls, unes branquetes de
julivert, un raig de fino, la llet evaporada i un xic de sal.
8. Col·loca el peix a dins de l’olla, i tira-li la
picada per sobre. Enforna durant 15-20 minuts o fins que el peix estiga cuit. A
mitja cocció obre el forn i tira-li suquet per sobre amb una cullera.
6.- Trau del forn i serveix.
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.
Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o seguint-nos a Instagram, Facebook, Pinterest o Twitter.
Moltes gràcies per seguir-nos!!
Marta
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada
(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar,com no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )