divendres, 3 de juny del 2016

COCA D’ESCALIVADA AMB UN TOC DE MELMELADA I FORMATGE

Avui hem aprofitat unes pebreres i unes albergínies que hem torrat per fer aquesta coca que ens va contar el Santi, una coca de pasta de full amb escalivada a la qual li posem un toc de melmelada i formatge aconseguint així uns contrastos molt originals i molt bons.

 5-coca escalivada melmelada formatge cuinadiari-ppal

Ingredients*:

  • 300 g de pebrera escalivada
  • 300 g d’albergínia escalivada
  • 1 làmina de pasta de full
  • 60-80 g de melmelada de tomaca o de melmelada de ceba
  • formatge ratllat (varietat i quantitat al gust)

Estris: plata de forn, coladors, espàtula/ cullera

Elaboració:

-Per organitzar-te:

La verdura l’hauries de torrar amb l’antelació suficient per a poder-la deixar reposar i traure-li la pell més fàcilment.

1.- L’escalivada:

1.1.- Escalfa el forn a 180ºC.

1.2.- Renta bé totes les verdures. No cal que les eixugues. Col·loca-les en una plata de forn i enforna-les a uns 180º-200ºC durant 20 minuts aproximadament per cada banda. El temps que courem les verdures dependrà del forn i també de la mida de les peces. Si veus que encara estan crues les teues verdures, deixa-les una estona més.

1.3.- Trau la safata del forn. Quan les verdures s’hagen refredat una mica, embolica-les en paper de diari o posa-les a dins d’una bossa de plàstic. Això farà que es puguen pelar millor, sobre tot el pebrot.

1.4.- Quan haja passat una estona, pela les verdures i esgarra-les amb les mans. Posa-les en un colador per tal que s’escorren bé.

5-coca escalivada melmelada formatge cuinadiari-1

2.-La coca:

2.1.- Escalfa el forn a 180ºC.

2.2.- Estén la làmina de pasta de full a sobre d’una plata de forn. No cal que li tragues el paper que porta. Unta-la amb una capa molt fina de melmelada i vés alternant tires de pebrera i d’albergínia. Tira per sobre una mica de formatge ratllat.

5-coca escalivada melmelada formatge cuinadiari-2

2.3.- Enforna uns 15-20 minuts a 180ºC o fins que la pasta estiga feta i el formatge s’haja gratinat.

5-coca escalivada melmelada formatge cuinadiari-3

2.4.- Serveix quan s’haja refredat.


Temps total: amb l’escalivada feta uns 30 minuts

Bon profit!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta

1 comentari :

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar,com no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )