Ens agrada molt fer aquesta recepta a casa, sobre tot perquè al meu marit li recorden als macarrons que feia la seua iaia Carmeta i és que molts tenim bons records dels macarrons de les nostres àvies.
Els ingredients que hem utilitzat són ceba, tomaca, botifarra, ceps i una mica de nata que li dóna suavitat a la salsa.
Ingredients:
- 3 cebes mitjanes
- 4 tomaques tipus pera
- 1 bon grapat de ceps secs (uns 15 g)
- Aigua per a remullar el ceps i per a escaldar les tomaques
- 500 g de botifarra*
- 150 ml de nata líquida
- Oli
- Sal
- 350-400 g de macarrons o altra pasta que t’agrade
- Formatge parmesà per a gratinar
*Si no vius a Catalunya i no trobes botifarra, utilitza llonganissa blanca fresca
Estris: bol/got per posar a remulla els ceps, cassola menuda
Elaboració:
1.- Posa els ceps en remull.
2.- Talla la ceba a trossets menuts i cou-la a foc mig fins que estiga transparent, uns 7-8 minuts.
3- A mi en aquestes salses, m’agrada treure la pell de les tomaques però si a tu no t’importa trobar-te-la, passa directament al pas 4. Per facilitar-nos la feina pelant les tomaques, les escaldarem. Fes-los un tall en forma de creu a la base, i posa-les en aigua bullint durant un parell de minuts. Treu-les del cassó i fica-les en aigua amb gel.
4.- Mentrestant, pela les tomaques i pica-les amb el ganivet. Agrega-les a la ceba i deixa uns 5-6 minutets.
5.- Treu la pell a la botifarra però no cal que desfaces massa la carn.
Aquest és l’aspecte que està agafant la salseta.
Agrega la botifarra i deixa que es coga.
6.- Ara trosseja els ceps i fica’ls a l’olla.
Ja us arriba l’oloreta?
7.- Afegeix la nata, uns 100-150 ml, dependrà de com t’agrada la salsa de lligada o de si les tomaques han deixat anar més o menys suc. Deixa uns 5 minuts més.
8.- Cou la pasta seguint les instruccions del fabricant. Escorre-la.
9.- En una font o cassola que puga anar al forn, posa els macarrons i la salsa. Empolvora amb parmesà per sobre i gratina al gust.
Temps: 45 minuts
Bon profit!!
Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Marta
han de quedar molt gustosos amb els ceps, jo a vegades el he fet amb camagrocs
ResponEliminapetons
els ceps segur que li donen un toc de luxe! petonets
ResponEliminaUn plat dels que té l'èxit assegurat.
ResponEliminaEntre el sofregit, les botifarres i els ceps, han de quedar uns macarrons molt gustosos.
més catalana no pot ser-ho aquesta recepta!!! genial amb la botifarra i els ceps! sempre en tinc de secs a casa...petons
ResponEliminaQui pot negar-se amb un plat de pasta com aquest..., impossible, el que cal és repetir
ResponEliminaImpossible dir que no a uns macarrons com aquests.
ResponEliminaPetons.
Marta,
ResponEliminaNo és broma, me'n vaig a la cuina a preparar uns com aquests per a demà! Quina gana m'has fet agafar. Acabo de passejar pels blocs i els faig.
Una abraçada,
Nani
Nani, si els proves ja em diràs què tal!! Marta
EliminaM'agrada la idea de possar-hi ceps i nata, segur que estàn per llepar-se els dits.
ResponEliminaPetons.
Oh, boníssims! No els hi poso mai nata, els deu donar un toc molt suau. Ho provaré!
ResponEliminaMarta
Espectacular t´ha quedat el gratinat..ceps i nata m´agrada molt la combinació.
ResponEliminaPetons
Ooooooh que rico!!!
ResponEliminaMuy rica la receta, tiene muy buena pinta!! Me encantan los macarrones gratinados pero con botifarra no los he probado!! Besoss
ResponElimina