Ingredients:
- 8-9 creïlles mitjanes amb pell (patates)
- Aigua (la necessària per cobrir un ditet les patates)
- 75 g de mantega/ margarina
- llet tèbia (al gust)
- Sal i pebre
Estris: recipient per microones o cassola forquilla/ premsa patates
Elaboració:
1.- Renta bé les creïlles perquè les courem amb pell i posa-les en un recipient que puga anar al microones. Cobreix amb aigua fins que cobrisca un ditet. (També les podries fer embolicant-les individualment en film i puntxant-les amb un ganivet).
Fica-les al microones tapades i programa 15-18 minuts a 600W de potència. Comprova que estiguen totes fetes punxant-les amb un ganivet o un pal de broqueta. De vegades, siga per la grandària o per la varietat de la creïlla, unes es couen més aviat que altres. Si encara estan dures, fica-les uns minuts més. Quan estiguen cuites trau-les del microones amb cura de no cremar-te.
2.- En calent, pela-les i posa-les en un bol. Posa una mica de sal i pebre i incorpora la mantega. Aixafa-les amb una forquilla o un premsa patates. Vés agregant llet tèbia a poc a poc fins que obtingues la textura desitjada.
*Si tritures les creïlles amb túrmix o TMX tindràs una textura molt diferent, més cremosa i elàstica que segons el plat que vulgues acompanyar, et pot interessar més o menys. Jo triturat amb màquina només el reserve per a fer-lo servir com a base amb un polp a la planxa, per exemple, però no com a guarnició.*
Nota: pots servir el puré de patata usant un cércol d'emplatar.
Temps total: 25 minuts
Bon profit!
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada
(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar,com no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )