Ingredients per a 6 persones*:
- 1 ou dur
- 4 cogombrets agredolços
- 1cullerada de tàperes
- 1 ceba tendra
- 300 g de salmó marinat a trossos, semicongelat**
- 2 cullerades de vinagre de Mòdena o de Xerès
- 2 cullerades d’oli d’oliva
- 3-4 cullerades de salsa Perrins
- 1 pessic de pebre
(**) el fet de que el salmó estiga semicongelat és per poder-lo tallar millor, si l’acabes de fer, no cal que el congeles però t’aconselle que el piques amb un ganivet i no amb la TMX.
Estris: TMX o un ganivet ben esmolat, bol per fer la barreja
Elaboració tradicional:
1.- Pica tots els ingredients ben menudets i posa’ls en un bol.
2.- Afegeix el suc de llima, l’oli, la salsa Perrins, la sal i el pebre. Remena bé.
3. Col·loca el tàrtar en un plat en forma de bola, o en forma de flam. Serveix fred acompanyant-lo de unes torradetes amb mantega
Elaboració amb TMX:
1.- Pica els ous i reserva.
2.- Pica els cogombrets, tàperes i ceba tendra, 3-4 segons a velocitat 3,5-4. Reserva.
3.- Afegeix el salmó, el suc de llima, l’oli, la salsa Perrins, la sal i el pebre. Programa 4 segons, velocitat 5, encara que si t’agrada més senceret fes-ho a velocitat 4. (A velocitat 5 queda prou desfet, i sinó també pots picar-ho amb un ganivet i deixar-ho al teu gust).
4. Col·loca el tàrtar en un plat en forma de bola, o en forma de flam. Serveix fred acompanyant-lo de unes torradetes amb mantega
Nota: Es pot fer també amb salmó fumat del que ja venen empaquetat.
Temps total: 10 minuts
Bon profit!!
Si tens dubtes amb alguna paraula et recomane que visites: http://cuinadiari.blogspot.com/p/diferencies-regionals.html
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada
(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar,com no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )