Avui toca una tradicional catalana!!
Ingredients per a 4 coques menudes:
- 75 ml d’aigua mineral tèbia
- 75 ml de let
- 15 g de llevat fresc
- 5 ml d’oli d’oliva
- 5 g de sal
- 5 g de sucre
- 100 g de pinyons (1 bosseta)
- sucre abundant per tirar-li per sobre
- anís (mitja tasseta)
Estris: corró, paper de forn, pinzell, safata
de forn
Elaboració:
1.- Dissol el llevat en aigua tèbia.
2.- Afegeix la farina, l’oli, la llet, la
sal i el sucre i pasta fins a obtenir una massa elàstica (uns 5 minuts).
3.- Deixa reposar una mitja horeta.
4.- Divideix la massa en 4 porcions i estén-la
sobre un paper de forn o una làmina de silicona. Deixa la massa ben fineta ajudant-te
d’un corró. (Intenta deixar-la ben uniforme per totes les parts ja que de
vegades si les vores són massa fines comparades amb la resta de la coca es
cremen de seguida).
5.- Pinta la superfície amb oli i per
damunt posa els pinyons i sucre en abundància.
6.- Fica al forn durant uns 10-15 minuts a
220º vigilant de que no es creme.
7. Quan estiga dauradeta la primera tanda,
trau-la ràpidament del forn i pinta de seguida amb l’anís. Açò farà que el
sucre es cristal·litze (d’aquí li ve el nom de "vidre")
Nota: Amb aquestes quantitats et surten dues fornades, 4 coques no massa
grans. És una coca molt cruixent, menja-la només es refrede i durant el mateix
dia, si t’esperes a l’endemà, estarà massa dura (que no vol dir roïna).
Temps: 1 horeta curta (30 minuts de repòs + 20 de enfornat)
Bon profit!!
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada
(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar,com no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )