Existeixen moltes variants: amb pebrera roja i verda, amb albergínia, amb pinyons, amb sangatxo (parts de la tonyina negres i salades), etc.
El tomacat d'avui és ben senzill: només porta pebrera roja, tomaca, all i julivert i uns pinyonets. Més endavant us posarem la recepta amb sangatxo.
El tomacat s’utilitza com a guarnició de carns i peixos però sobretot s’utilitza per a fer coques i pel farcit dels nostres pastissets. I com podeu veure és la versió valenciana del pisto manxeg o de la samfaina que es fa a Catalunya.
Ingredients:
- 4 pebreres rojes
- oli (un bon raig)
- 400 g de tomaca trossejada de pot 5 ó 6 tomaques (també pots posar senceres de pot i les vas trossejant amb la pala
- 3 alls pelats i trossejats
- 1 mica de julivert
- 1 culleradeta de sal
- 1 culleradeta de sucre
- 1 grapadet de pinyons
Si en vols fer més, duplica les quantitats i si te'n sobra, el pots congelar.
Estris: una olleta/ olleta +forn, escumadora o pala
Elaboració:
1.- Talla les pebreres a dauets d’un centímetre més o menys.
2.- Posa una cassola amb un fons d'oli i ofega-les.
3.- Quan comencen a canviar de color, afegeix els alls pelats i trossejats i el julivert.
2.- Posa una cassola amb un fons d'oli i ofega-les.
3.- Quan comencen a canviar de color, afegeix els alls pelats i trossejats i el julivert.
5.- Deixa que es cuine durant uns 45 minuts.
Una altra forma d’elaborar-lo:
Si tens temps, prova de fer el tomacat primer escalivant les pebreres. Les pots torrar directament a la flama del foc (si tens cuina de gas o si no, torra-les al forn durant 45-50 minuts). Pela-les, i continues en el pas 3. De sabor queda boníssim!!
Bon profit!!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.
Si has fet la recepta, comparteix-la amb nosaltres. Moltes gràcies!!
Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.
Marta
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada
(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar,com no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )