Quan vaig veure aquesta recepta a Javirecetas,
realment vaig pensar: “vols dir??”
La tonyina i el bacon són 2 ingredients
que no hagués pensat mai a barrejar. I em vaig sorprendre!!
Fins i tot de vegades
faig el mateix farcit per fer pastissets o simplement uns macarrons, ja que és
un farcit molt ràpid de fer.
Ingredients:
-Per a fer 12 canelons:
- 12 plaques per a canelons
- 125 g de ceba picada
- 75 g de bacon
- 1 tomaca
- 2 llandes de tonyina en oli (de 80 grams cadascuna)
- Orenga
- Oli
-Per a la beixamel:
- 30 g mantega
- 30 g farina
- 250 g llet
- sal
- formatge per a gratinar
Estris: olla per fer el farciment, safata
forn o motlles d’usar i tirar d’alumini
Elaboració:
1.- Posa a coure els canelons o si ja
estan precuinats, posa’ls a remull amb aigua calenta durant 15-20 minuts o
segons les instruccions del fabricant. Mentrestant comença a fer el farcit.
2.- Pica la ceba i posa-la al foc amb 4
cullerades d’oli d’oliva. Deixa que es faça durant 5 minuts.
3.- Afegeix el bacon a trossets i deixa que es daure uns altres 5
minutets.
4.- Vés pelant la tomaca i agrega-la a
l’olla. Deixa que es coga tot junt durant 5 minuts més.
5.- Finalment posa la tonyina ben
escorreguda i una mica d’orenga (1/3 de cullera de postres). Deixa al foc un
parell de minuts i aparta.
6.- Prepara la beixamel: tant si la fas en
TMX o en una paella escalfa la mantega. Afegeix la farina i dóna-li unes voltes
fins que se sofrija una mica. Afegeix
la llet una mica tèbia i remena perquè no es facen grumolls. Quan agafe
consistència als 7-10 minuts, trau del foc/ TMX.
7.- Posa el forn a calfar a 180ºC
8.- Escorre les plaques de pasta sobre un
drap de cuina net i comença a farcir els canelons, una cullerada per a
cadascun. Doblega donant-los la forma típica del canaló. Col·loca’ls sobre una
plata que puga anar al forn.
9.- Cobreix amb la beixamel i després
ratlla per damunt el formatge. Fica una mica al forn per escalfar-los una mica
i que es gratinen.
Nota: com es una mica laboriós fer
canelons, que si la pasta, el farcit, la beixamel...fes més quantitat i congela’ls.
Si els vols congelar, no els fiques al forn. Els pots congelar amb el formatge
ratllat o ratllar-lo en el moment els vages a consumir. Són molt útils les
safates d’alumini que venen d’usar i tirar ja que els pots tapar, congelar i
traure’ls quan els necessites.
Temps total: una mica més d’una hora
Bon profit!!
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada
(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar,com no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )