GALERIA DE FOTOS

dimecres, 27 de setembre del 2017

COCA DE IOGURT SENSE GLUTEN

La coca de iogurt és una recepta que quasi tothom fa a casa. És fàcil i pràctica perquè només amb l’envàs d’un iogurt es poden mesurar la resta d’ingredients.

Darrerament, les al·lèrgies, les intoleràncies o les conviccions de no prendre gluten, han anat en augment i això fa que puguem trobar al mercat molta més oferta de productes sense gluten que fa uns anys, i tenir alternatives per a algú amb intoleràncies anima molt.

La recepta d’avui me la va passar una mare del cole i està feta amb una barreja de farines de rebosteria sense gluten que ja ve preparada, però també es podria fer amb farina d’arròs o amb una combinació de fècules i altres farines sense gluten. Ja anirem penjant més receptes amb noves propostes sense gluten perquè vegeu el resultat.

6-1-Coca iogurt sense gluten cuinadiari-ppal3-

6-1-Coca iogurt sense gluten cuinadiari-ppal4

Esta coca és una bona opció per a esmorzar o berenar, o fins i tot, la podem convertir en un pastís més festiu farcint-lo de crema pastissera o de nata el dia que tenim convidats amb intolerància al gluten.

6-1-Coca iogurt sense gluten cuinadiari-ppal5-

dimecres, 13 de setembre del 2017

MELMELADA DE FIGA

Mon pare té 3 figueres al bancal, i tot i que ens agraden molt les figues acabades de collir, arriba un moment que ja no donem a l’abast menjant-les.

Com són tan delicades i no es poden conservar durant molt temps, acabem fent melmelada de figa, una melmelada deliciosa que pots utilitzar per a les torrades de l’esmorzar, per enriquir la massa d’un pa de pessic, en les vinagretes de les amanides, acompanyant una mica de foie o una taula de formatges.

6-6-melmelada figa cuinadiari ppal

La melmelada de figues que hem fet avui està feta amb figues blanques, les conegudes com a figues de la goteta de mel (imagineu-vos com són de dolces!!) però la recepta és la mateixa si n’utilitzeu de negres.

6-6-melmelada figa cuinadiari

dissabte, 5 d’agost del 2017

CAFÈ FRED AMB LLIMONA I CANYELLA

A València, a l’estiu, a banda d’orxata i granissats, és molt habitual que la gent demane un “cafè del temps”.

El Cafè del temps és el que es coneix en altres llocs com cafè amb gel: un cafè servit juntament amb una copa plena de glaçons i una rodanxeta de llima, i on s’abocarà de cop el cafè calent després d’haver-li barrejat el sucre.

A casa, en compte de fer-lo a l’instant, ens agrada preparar-lo amb antelació i prendre’l fresquet de la nevera. El preparem amb sucre, pell de llima i canyella, i el deixem que es refrede.

S’hi poden afegir altres espècies i tocar-lo amb algun tipus de licor com Tia Maria o Rom, però això ja deixem que ho trieu vosaltres.

7-cafe fred cuinadiari-ppal1

Ingredients*:

  • ½ litre de cafè acabat de fer*
  • 7 cullerades grans de sucre (jo 3 de blanc i 4 de negre, aproximadament 100 g)
  • 1 canó de canyella
  • 2 trossos de corfa de llima (llimona) ben nets i sense part blanca
  • Per tocar-lo (opcional): Tia Maria, rom, llet

7-cafe fred cuinadiari-ingr

*A mi aquest cafè fred m’agrada fer-lo amb cafetera italiana perquè el cafè no queda tan fort però prepara esta recepta amb el cafè que més t’agrade

Estris: cafetera, gerra, cullera

Elaboració del cafè fred amb llimona i canyella:

1.- Prepara mig litre de cafè del tipus que més t’agrade.

2.- Posa el sucre, la pell de llimona i la canyella en una gerra. Aboca el cafè calent i remena.

3.- Quan haja baixat una mica la temperatura, fica a la nevera unes hores perquè a l’hora de servir estiga ben fred.


7-cafe fred cuinadiari-2

Degustació: pren-lo fred de la nevera així tal qual o tocat amb un raget de tia Maria, de Rom o de llet. Al portar canyella i llimona, si el talles amb llet, serà com prendre un tallat del temps amb llet merengada.

També pots congelar-lo i després triturar-lo amb la thermomix per fer-te un granissat i, amb una bola de gelat de llet merengada et fas un blanc i negre boníssim!

7-cafe fred cuinadiari gif2


Bon profit!! 

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.

Si has fet la recepta, comparteix la teua experiència amb nosaltres. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.

Marta

dimarts, 25 de juliol del 2017

TORRADA AMB ALVOCAT, SALMÓ, TOMÀQUET I MOZZARELLA

Ara que les tomaques comencen a estar ben bones, us porte una recepta molt adient per un sopar ràpid d’estiu. És una recepta molt senzilla d’elaborar i alhora és vistosa, completa i saborosa.

4-Torrada alvocat salmo tomaca mozarella cuinadiari-ppal1

Ingredients*:

  • Pa de pagès tallat a llesques
  • Alvocat madur
  • Tomaques tallades a rodanxes
  • Mozzarella tallada a rodanxes
  • Llesques de salmó fumat
  • Ou dur ratllat o a rodanxes (opcional)
  • Oli d’oliva verge i sal Maldon

*les quantitats no les indiquem perquè dependrà de la grandària de les llesques i de quant us agrada posar de cada ingredient

Estris: torradora, bols, ganivets, forquilla

Elaboració de la torrada amb alvocat, salmó, tomàquet i mozzarella:

1.- Talla l’alvocat per la meitat longitudinalment. Agafa cada meitat amb una mà i gira cada part cap a costats oposats per tal de separar-les. Per a llevar-li l’os, dóna-li un cop sec al centre amb la fulla d’un ganivet. Gira el ganivet i trau l’os. Amb l’ajuda d’una cullera, buida la carn i posa-la a un bol. Si fiques la cullera entre la pell i la carn, esta eixirà tota d’una. Aixafa amb una forquilla.

4-Torrada alvocat salmo tomaca mozarella- cuinadiari-1 

2.- Talla les tomaques i la mozzarella a rodanxes.

3.- Torra les llesques de pa.

4.- Munta la torrada: unta l’alvocat a sobre de la torrada. Amaneix-lo amb una mica d’oli i sal.  Després fica la tomaca, un altre polsim de sal, la mozzarella, el salmó i l’ou dur si n’hi poses.Tira per sobre un raig d’oli d’oliva.

4-Torrada alvocat salmo tomaca mozarella cuinadiari-2

…i a sopar!!

4-Torrada alvocat salmo tomaca mozarella cuinadiari-ppal2

4-Torrada alvocat salmo tomaca mozarella cuinadiari-gif

Bon profit!! 

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.

Si has fet la recepta, comparteix-la amb nosaltres. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.

Marta

diumenge, 19 de març del 2017

BRANDADA DE BACALLÀ. Recepta pas a pas

2-2-brandada bacallà cuinadiari-ppal1

La brandada de bacallà és un d’aquells plats que es poden servir com aperitiu amb unes torrades, gratinat al forn amb formatge o sense; es pot utilitzar també per farcir pebrots del piquillo o per acompanyar plats com aquests calamars guisats amb cigrons, que serà la propera proposta que us farem.

2-2-brandada bacallà-calamars cigrons cuinadiari-ppal1

Ingredients:

dijous, 16 de febrer del 2017

HUESITOS CASOLANS (Barretes cruixents de amb crema de cacau i avellanes i xocolata)

Des de l’última edició de Master Chef Junior, les meues filles només volen provar noves receptes, siguen dolces o salades. La darrera recepta que han fet són estes barretes cruixents amb crema de cacau cobertes amb xocolata, els coneguts Huesitos.

6-5-Huesitos casolans cuinadiari-ppal-1

És una recepta súper senzilla, que la poden fer els xiquets gairebé ells sols. L’èxit està assegurat tant entre els petits com entre els grans, ja que a molts ens transporta a la nostra infància, quan no hi havia tant a triar i els Huesitos eren una de les llaminadures més típiques.

Ingredients per a 15 barretes:

  • 36-40* galetes de neula (les de gelat de tall)
  • 150-170 g de crema de cacau i avellanes (Nutella)
  • Cobertura:
    • 180 g de xocolata de cobertura (jo del 70%)**
    • 1 cullerada d’oli de gira-sol

*Nosaltres hem utilitzat dos paquets com el de la foto. Cada paquet en porta 20, però has de preveure que alguna se’t trencarà.

6-5-Huesitos casolans cuinadiari-ingr neules

**amb la xocolata del 70% queden molt bons però si la prefereixes amb 50% de cacau, amb llet o fins i tot blanca, cobreix-los amb el tipus de xocolata que més t’agrade.

Estris: ganivet per untar la crema de cacau, ganivet per tallar les barretes, bols per a posar la crema de cacau i per desfer la xocolata, espàtula, cullera, reixeta per a deixar les barretes un cop cobertes.

Com es fan el Huesitos casolans:

1.- Posa la crema de cacau uns segons al microones per tal que siga més fàcil escampar-la per sobre de les galetes.

2.- Unta les galetes per una de les bandes i fes piles de 5. Cobreix amb una sisena sense untar. (Si ho fan els xiquets et pots imaginar com li quedaran les mans, la cara i la teua cuina, però és entretingut per a ells). 

3.- Quan les hages fet totes, deixa-les una estona a la nevera. Això farà que la crema de cacau s’endurisca, i que a l’hora de tallar les barretes, es mantinguen més fermes.

6-5-Huesitos casolans cuinadiari-1-3

4.- Fon la xocolata de cobertura al microones. Posa-la en un bol i programa primer 1 minut a 600W. Trau, remena i ara programa de 30 segons a 30 segons fins que estiga fosa. Agrega-li la cullerada d’oli de gira-sol.

6-5-Huesitos casolans cuinadiari-4

5.- Talla les piles de galetes en 3 barretes iguals.

6-5-Huesitos casolans cuinadiari-5

6.- Per tal que la cobertura et quede millor, cobreix primer per una de les bandes i deixa en una reixeta amb la part que has banyat cap amunt. Posa a la nevera per tal que s’endurisca.

6-5-Huesitos casolans cuinadiari-6-1

Seguidament acaba de cobrir tota la peça i deixa a la reixeta per la part de baix que ara ja està seca. Si no tens temps, pots cobrir-les senceres tot d’una.

6-5-Huesitos casolans cuinadiari-6-2

Nota: si en queda algun després del primer dia, els pots conservar en una caixa de llauna i duren bastants dies.

6-5-Huesitos casolans cuinadiari-ppal-2

Una altra forma de fer aquesta recepta és disposar les galetes formant un rectangle i fer un pastís, encara que a mi personalment m’agrada més fer barretes.  

Font: He pres com a referència la recepta de Directo al Paladar.

6-5-Huesitos casolans cuinadiari-pas a pas-

Bon profit!!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.

Si has fet la recepta, comparteix-la amb nosaltres. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.

dimecres, 1 de febrer del 2017

GOTET DE FOIE I CEPS

Sabeu que amb 4 ingredients i menys de mitja hora podeu preparar aquest gotets per sorprendre els vostres convidats? Us expliquem com.

L’elaboració és d’allò més senzilla: en un litre de caldo de verdures bullim una creïlla gran (patata) juntament amb un grapat de ceps secs. Després, afegim el foie, triturem i servim. Fi de la recepta.

Ara la redactaré a l’estil Cuinadiari, amb els ingredients detallats i les fotos, però abans m’agradaria agrair al  Sergio i la Mirela que compartiren amb mi una de les receptes que habitualment ells fan als seus convidats i que ja m’havien avançat que agradava molt.

Sempre ho dic, m’encanta que em conteu les vostres receptes i més si són apostes segures!
Moltes gràcies!!

1-2-Gotet foie i ceps cuinadiari-ppal2

Ingredients per a 10 gotets:

  • 1 litre de caldo de verdures*
  • 300 g de patata sense pell (1 patata bastant gran)
  • 100 g de foie micuit
  • 12 g de ceps secs
  • sal

*Jo utilitze el caldo que reserve d’haver fet bullit (els valencians el bullit el fem amb bajoca, creïlla i carlota, vaja, el que es coneix a Catalunya com Mongeta i Patata). Quan feu verdura d’aquest tipus, reserveu el caldo i guardeu-lo al congelador. No és convenient utilitzar l’aigua d’haver bullit bledes o espinacs. Si no teniu caldo de verdures casolà, tot i que a mi no em fa massa gràcia, sempre podeu comprar-lo. 

Elaboració dels gotets amb foie i ceps:

1.- Posa a escalfar el caldo de verdures.

2.- Mentrestant pela la patata i talla-la a trossos.

3.- Quan comence a bullir el caldo agrega la patata tallada i els ceps. Deixa bullir amb l’olla tapada durant 20 minuts.

4.- Quan estiga tova la patata retira del foc i deixa refredar una mica i tritura.

5.- Agrega el foie i torna a triturar. Comprova el punt de sal en l’últim moment.

1-2-Gotet foie i ceps cuinadiari-1

6.- A mi m’agrada servir-ho en gotets de colpet, entre el plat de peix i el de carn o com a entrant, encara que també es pot servir en plats fondos com un plat més principal.

1-2-Gotet foie i ceps cuinadiari-6

Temps total: 30 minuts

1-2-Gotet foie i ceps cuinadiari-7Nota: Amb aquestes quantitats surten uns 10 gotets. Si no fas servir tanta quantitat, es pot congelar perfectament. Posa el que t’ha sobrat en un pot de vidre i guarda’l al congelador. El dia que el necessites, descongela’l. La textura un cop descongelat és una mica fastigosa, com quan descongeles farinetes o puré però quan ho tornes a escalfar, tornarà a agafar la consistència de quan la vas fer.

 

1-2-Gotet foie i ceps cuinadiari-ppal1

Bon profit!!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.
Si has fet la recepta, comparteix-la amb nosaltres. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.