GALERIA DE FOTOS

diumenge, 9 de desembre del 2012

PROPOSTES PER AL NADAL I-Entrants i Picadetes

Aqui teniu un recull d’entrants o picadetes perquè pugueu agafar idees a l’hora d’elaborar els vostres menús de Nadal.

Espere que us agraden:

4-picadetes nadal-collage

1) PROPOSTES DE MENÚ NADALENC: PICADETES (PICA-PICA)

Estrelletes de Nadal de formatge i codonyat (Amb el codonyat fet o comprat, 5 minuts. Es pot preparar amb antelació)

4-Estrelles de formatge i codonyat-ETI 

Dàtils amb formatge crema i anous (3 minuts i es pot preparar amb antelació)

4-datils philadelphia-ppal

Broquetes de Tomaca Xerry i Formatge Feta amb Salsa Pesto (5 minuts; es pot deixat fet amb antelació)

1-1-tomaca xerry feta pesto-ppal

Amanida de magrana i pernil ibèric amb vinagreta de gerds (10 minuts)



Amanida de Poma Agredolça (20 minuts)

1-1amanida poma agredolça-cuinadiari-ppal-1 

Amanida de tomaca amb alls tendres, ou dur i salaons (30 minuts)

1-1-amanida alls tendres salaons cuinadiari-ppal2

Amanida de tomaca amb anxoves, seitons i bacallà (5 minuts)


Rotllets d’amanida (10 minuts)

4-rotllets amanida cuinadiari-ppal1

Brandada de bacallà: es pot tenir feta amb antelació, inclús tenir-la congelada. Servir amb torradetes en fred o gratinada al forn amb o sense formatge




Llesqueta de formatge crema amb pebrera confitada: (35 minuts però la pebrera es fa amb antelació i es deixa refredar en la nevera, en l’ultim moment s’unta el pa amb el formatge. També es pot servir posant el formatge crema i per damunt la pebrera en un plat al centre de la taula i que la gent es prepare les llesquetes)

4-pebrera confitada-4-ETI-


Torradetes amb ventresca, melmelada de tonyina i olivada (5-10 minuts)

4-torradeta ventresca melmelada tomaca olivada-cuinadiari- ppal(2)

Torrades amb alvocat, salmó, tomaca i mozzarella: 10 minuts de preparació. A la foto surten torrades grans però per al Nadal es poden fer tamany "mossegada"


Clòtxines (Musclos) en escabetx (menys de mitja hora + maceració 24 h., es prepara amb antelació i se serveixen freds)

 4-cloxines escabetx-ppal1-

Didalets de salmorejo amb encenalls de pernil ibèric: (també es pot servir en format més grna com gotets de zurito i decorar amb pernil i ou dur ratllat) (10 minuts + refrigeració; es pot preparar amb antelació i reservar a la nevera)

 4-salmorejo en volavent1-ET
Salmó marinat (24-36 hores, però es pot tenir fet i congelat amb antelació)

4-salmo marinat-

Tàrtar de salmó (cru) (5 minuts; es pot deixat preparat amb antelació però no massa ja que és peix cru)

 4-tartar salmo3-4-ETI

Tàrtar de salmó marinat (amb el salmó marinat 10 minuts; es pot fer amb antelació i conservar ben tapat a la nevera)

2-2-tartar salmo marinat-ETI2


Braç de gitano salat (30 minuts+ refrigeració; es pot fer amb antelació i conservar ben tapat a la nevera)

4--Braç GITANO SALAT-4ETI

Coca de escalivada amb un toc de melmelada i formatge (30 minuts amb l'escalivada feta amb antelació)


Torrada amb confit d'ànec, verdures i all i oli de poma (40 minuts): A la foto surten torrades grans però per al Nadal es poden fer tamany "mossegada"



Gotet de Crema d’ametlles: (30-40 minuts, es pot preparar amb antelació i s’escalfa en el moment de servir)

1-2-crema ametlles1ETI

Gotet de Crema de Verdures o de Vichysoisse amb els seus cruixents

1-1-crema verdures i cruixents-ppalgotet

Gotet de foie i ceps (30 minuts)



Crema de Sopa de Ceba i All (45 minuts)

1-2-crema de sopa de ceba i alls-cuinadiari-ppal

Polp bullit a la planxa (5 minuts)

 4-polp bullit a la planxa-ppal

Cassoletes de pollastre: per aprofitar les restes del caldo de Nadal

5-miniquiches rapides cuinadiari-ppal1


Llesqueta de remenat de gules amb pernil (5-10 minuts)

4-gulas ou i pernil-1ETI

Llesqueta amb ceba confitada, formatge de cabra i anxoves: (40 minuts la ceba, llesqueta 5 minuts; la ceba es pot preparar amb antelació)

4-pintxo ceb formatgecabra anxova-2-ETI

Llesqueta amb albergínia escalivada amb xampinyons i roquefort: (Albergínia: 40 minuts, xampinyons:15 minuts; Forn: 3 minuts; es pot tenir tot preparat i a l’últim moment posar-los al forn 3 minuts)

4-llesqueta alberginia xampis roquefort7-ETI

Pasta de Full amb Dàtils i Bacó (20 minuts)

5-full baco datils cuinadiari-ppal1

Rotllets de Pernil amb Espàrrecs i Brie (10 minuts)

4-esparrecs pernil i brie-cuinadiari-ppal (1)

Polp guisat (20-30 minuts, es pot fer amb antelació o  fins i tot tenir-lo congelat)

4-polp-guisat-cuinadiari-ppal2_thumb

Gambes arrebossades amb arròs verd cruixent: 30 minuts














Llagostins o Gambes amb salsa d’ametlles i cava: 30-40 minuts

2-2-Llagostins ametlles cava cuinadiari-ppal-1


Altres idees:

Assortiment de patés i formatges amb torradetes…

Gambes/llagostins/escamarlans a la planxa o bullits:

2-2-gambes i escamarlans bullits


…I per a més idees de plats principals i dolços de Nadal, segueix els links:

plats principals

dolços de Nadal

Bon profit i Bones festes!!

cenefa nadal

T’han agradat les receptes? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!










































Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.

Marta


BROQUETES DE TOMAQUES XERRY I FORMATGE FETA AMB SALSA PESTO

Avui portem unes Broquetes amb Tomaquetes Xerry i Formatge Feta acompanyades d’una Salsa Pesto. Més que una recepta és una idea d’aperitiu senzill, saludable i lleuger per fer aquest Nadal o quan tens convidats.

1-1-tomaca xerry feta pesto-ppal

Ingredients:

  • tomaques xerry
  • formatge feta*
  • salsa pesto
  • sal maldon

*És convenient que el formatge feta el compres en un bloc gran ja que els que venen tallats a dauets són massa menuts i al travessar-los amb el furgadents es trenquen. A mi personalment m’agrada més el formatge feta però si no t’agrada també pots utilitzar de Burgos.

Estris: escuradents o palets de broqueta

Elaboració:

1.- Renta les tomaques i talla el formatge a daus.

2.- Munta les broquetes com t’agraden més alternant tomaca+feta+tomaca o feta+tomaca +feta.

3.- Serveix amb salsa pesto per sobre i una mica de sal maldon.

1-1-tomaca xerry feta pesto-ppal2

Temps total: 5 minuts

Bon profit!!

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

dimecres, 5 de desembre del 2012

CREMA DE VERDURES AMB ELS SEUS CRUIXENTS per a 7.000 milions de persones. Recepta guanyadora #jonollenço.

La campanya del Gran Recapte del Banc dels Aliments va estar tot un èxit: l’objectiu de recollir quasi un milió i mig de quilos d’aliments va estar més que superat.

Avui us parle d’una altra campanya, la d’Intermón Oxfam. Des d’aquesta ONG van llançar fa unes setmanes una campanya anomenada Taula per a 7.000 milions. I és que s’acosta Nadal i és inevitable que s’engeguen totes aquestes accions per ajudar als més necessitats.

Aquesta campanya reivindica el dret a l’alimentació a tot el món i denuncia que gairebé 900 milions de persones se’n van a dormir amb gana cada nit, mentre el nostre planeta produeix aliments suficients per a tothom. El més paradoxal però, és que la majoria de persones que passen gana cultiven la terra.

Una de les coses que podem fer per col·laborar és el que ells anomenen “Seu a la taula per 2 € i fer que altres persones també s’hi puguin asseure”. Ens animem a fer un donatiu que pot anar des dels 2€ fins a la quantitat que vullgueu. Penseu que 2€ equival al preu dels cereals que necessita una persona a l’Àfrica per a alimentar-se durant una setmana.

Des de CuinaDiari volem compartir amb vosaltres aquesta Crema de Verdures amb els seus cruixents, una recepta molt econòmica i nutritiva en què aprofitarem tots els ingredients al màxim. Hem d’aprendre hàbits per a fer un ús més sostenible del que utilitzem a la cuina ja que cada any es llencen a les escombraries milers de tones de menjar en bon estat...i tant al nostre costat com a altres parts del món, hi ha gent que passa gana.

 

1-1-crema verdures i cruixents-ppal-TAULAintermon

 

Si nosaltres amb molt pocs ingredients hem fet aquesta magnífica recepta, t’imagines que podrien fer els dels països més pobres?

 T’asseus amb mi a taula?

Ingredients:

-Per a la crema:

  • 1 cullerada de mantega
  • 1 raig d’oli d’oliva
  • 3 porros (només la part blanca, la verda, guarda-la per quan faces un caldo o un putxero, sinó tens previst utilitzar-la ja, la pots ficar guardada en una bossa de plàstic al congelador per quan en faces).
  • 1 carlota (pastanaga)
  • 1 carabasseta (carbassó)
  • 2 creïlles (patates)
  • 300 g d’aigua
  • 4 formatgets (tipus El Caserio)
  • ½ got de llet (o al gust)
  • Sal

-Per als cruixents de verdures:

  • pells i arrels de les verdures que utilitzem
  • oli de gira-sol per a fregir

Estris: olla de pressió/TMX, paella

Elaboració:

-La crema:

1.- Pepara les verdures:

  • El porro: talla les arrels, neteja-les bé de la terra que porten i posa-les en un bol amb aigua i gel. La part blanca del mig talla-la en rodanxes primes. La part verda de dalt, la guardarem per a fer caldo.
  • Les creïlles, la carabasseta i la carlota: pela-les i posa la pell en un bol amb aigua i gel. Talla les verdures en trossos homogenis i no massa grans.

1-1-crema verdures i cruixents-1

2.- Escalfa l’oli i la mantega en una olla de pressió i quan estiguen calents, posa els porros i la carlota. Salta fins que el porro agafe un to dauradet.

1-1-crema verdures i cruixents-2

3.- Agrega les creïlles i la carabasseta i dóna unes voltes.

1-1-crema verdures i cruixents-3

4.- Agrega el got d’aigua i la sal. Quan bulla, tanca l’olla i cou uns 10 minuts a partir de quan surta el vapor de la vàlvula.

1-1-crema verdures i cruixents-4

5.- Passats els 10 minuts, obre l’olla i comprova que la verdura estiga ben cuita. Agrega els formatgets i la llet.

1-1-crema verdures i cruixents-5-11-1-crema verdures i cruixents-5-2 

6.- Tritura i reserva amb l’olla tancada per tal que ens conserva millor la temperatura. Surt una crema prou densa per tant si la vols més lleugera, afegeix-li llet al teu gust.

-Els cruixents de verdures:

Aquests cruixents els pots fer sempre que hages de pelar verdures en qualsevol elaboració:

7.- Cruixent d’arrels de porro:

Talla les arrels arran de la base i torna-les a netejar per si quedara alguna resta de terra. Escorre-les i passa-les per farina*. Fregeix en abundant oli de gira-sol i amb una escumadora vés movent-les perquè no queden totes enganxades. Quan estiguen daurades i cruixents, trau-les a un colador perquè solten l’excés d’oli.

1-1-crema verdures i cruixents-7-11-1-crema verdures i cruixents-7-21-1-crema verdures i cruixents-7-3

*A mi per a enfarinar qualsevol tipus de verdura o de peix, m’agrada utilitzar una bossa de plàstic, o si és poca quantitat, un tros de paper d’alumini. D’aquesta manera s’aprofita més la farina ja que es reparteix de forma homogènia i una vegada hem acabat, ho tirem a les escombraries.

8.- Cruixent de pells de verdures:

Trau les pells de l’aigua amb gel i escorre-les. Passa les pells de la carabasseta i de la carlota per farina i fregeix en abundant oli calent. Les pells de les creïlles, fregeix-les directament sense farina.

1-1-crema verdures i cruixents-8-11-1-crema verdures i cruixents-8-21-1-crema verdures i cruixents-8-41-1-crema verdures i cruixents-8-3

Un cop cuites, trau-les a un colador perquè solten l’excés d’oli. Fregeix-les el temps just fins que estiguen una mica daurades però no massa perquè sinó amargaran.

1-1-crema verdures i cruixents-ppalcuixents-

-Muntatge del plat:

9.- Pots servir aquesta crema amb els seus cruixents en plat

1-1-crema verdures i cruixents-ppalplat-

o en gotet com a part d’un menú degustació.

1-1-crema verdures i cruixents-ppalgotet

En qualsevol cas, posa la crema i per sobre el cruixent de verdures.

Nota: amb les arrels del porro podries també decorar una Vichyssoise.

Temps total: 30-40 minuts

Bon profit!!

Aquesta Crema de Verdures
és per a la Taula per a 7.000 milions de persones d’Intermón Oxfam,
perquè l’única fam que existeixi sigui la fam de justícia

----------------------------------------------------------------------------------

Per cert, coneixeu De menjar no en llencem ni mica?

Doncs és una associació que promou bones pràctiques d'aprofitament dels aliments per tal d’evitar que es llence tant menjar a les escombreries. En el seu bloc trobareu receptes, trucs, com planificar la llista de la compra, i fins i tot organitzen tallers i activitats educatives sobre aquest tema.

Al novembre, van organitzar un concurs (#jonollenço) en què demanaven fotos sobre bons hàbits a casa, receptes d’aprofitament, etc. Jo vaig enviar aquesta Crema amb els seus cruixents i he estat la guanyadora!

Moltes gràcies a tot l’equip de No llencem ni mica per promoure i ensenyar-nos com lliutar contra el malbaratament alimentari!!

Si us interessen aquestos temes visiteu el seu bloc http://nollencemnimica.wordpress.com/ o seguiu-los a través del seu facebook http://www.facebook.com/nollencemnimica?

cropped-banner_41

 

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta