Aquesta és una elaboració que és molt senzilla i és molt útil tenir-la ja feta al rebost per utilitzar-la en receptes com coques dolces, galetes, etc.
Ingredients*:
Aquesta és una elaboració que és molt senzilla i és molt útil tenir-la ja feta al rebost per utilitzar-la en receptes com coques dolces, galetes, etc.
Ingredients*:
Bon profit!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.
Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o seguint-nos a Instagram, Facebook, Pinterest o Twitter.
Moltes gràcies per seguir-nos!!
Marta
Fa un temps us vam publicar un post sobre com dessalar el bacallà. Amb bacallà dessalat es poden fer moltes receptes i al bloc ja n’hem publicar vàries: un espencat, un xató, un bacallà amb patates i tomaca, etc.
Avui, portem aquesta truita de bacallà, molt fàcil, molt bona i ben ràpida de fer.
Ingredients:
Estris: paella, pot per batre els ous
Elaboració:
1.- Sofregeix la ceba, l’all tendre i la pebrera.
2.- Agrega el julivert i el bacallà.
3.- Posa els ous batuts i deixa que qualle per les dues bandes. Deixa-la poc feta per dins.
4.- Serveix amb una bona llesca de pa amb tomaca.
Nota: el bacallà el pots dessalar amb antelació i tenir-lo al congelador. Deixa’l descongelar la nit d’abans a dins de la nevera. També hi ha botigues on el pots comprar ja dessalat.
En compte de fer una truita, amb els mateixos ingredients també es pot fer un remenat com els que se serveixen a les sidreries al País Basc.
Temps total: 15 minuts
Bon profit!!
Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Marta
A finals de setembre, des del Blog HEMC anunciaven la setena edició del Dia Mundial del Pa, un event que se celebra cada 16 d’octubre i que va ser creat per la Fundació Internacional de Forners per promoure el consum i l’elaboració del pa.
En aquest event es convida a tothom ja siguen cuiners, forners, professionals, aficionats, etc. a preparar els seus pans i compartir-los. I els bloggers també tenim la oportunitat de celebrar aquest dia penjant la nostra recepta als nostres blocs.
Jo he fet per a l’ocasió aquest Pa de Pagès amb Farina de Blat i de Sègol:
És una recepta que no presenta gaire dificultad. En quant a la tècnica, hem utilitzat la tècnica del Dutch oven, la mateixa que vam emprar en el Pa de Pagès fet a casa.
Per als que no conegueu aquesta tècnica encara, es tracta de fer un forn a dintre del nostre forn per tal d’aconseguir un resultat el més semblant possible al d’un forn professional. El pa es cou tapat a dins d’unes olles metàl·liques o de fang i això fa que s’agafe una temperatura molt elevada i es cree la humitat necessària durant la cocció.
Aquesta recepta de Pa de Pagès de Blat i Sègol porta més ingredients que la del pa de pagès fet a casa però no són gens difícils de trobar: farina de força, farina de sègol (mercats i herboristeries), ou, fruits secs, cervesa, llevat, flocs dels dels de fer puré de patata, etc.
Este és un pa amb una corfa (crosta) cruixent i una molla densa però no pesada. A mesura que passa el temps, però, la crosta deixa de ser tan cruixent i el pa s’ablaneix una mica però sense tornar-se corretjós (gomós). Es torna per tant d’una consistència semblant a la d’un pa de motlle rústic i integral, ideal per preparar sandvitxos.
Amb mantega pernil i formatge o amb mantega i salmó està molt bo!
Ingredients per a 2 pans de mig o un pa de quilo:
Com ja us he posat en uns altres posts els valencians cuinem molt amb carabassa. Tenint en compte que ja tenim al bloc un pastís de carabassa i xocolata, un bunyols de carabassa, una coca de carabassa i xocolata...ara tocava innovar i presentar-la en un plat salat.
Us deixe aquí la recepta d’un pastís de carabassa amb botifarra de ceba, un plat que el dia que el vaig inventar no hagués donat un duro per ell… però que hem acabat fent en diverses ocasions perquè va resultar una combinació molt bona!
Ingredients per a 4 racions:
(*) Perquè et fages una idea, per a traure 300 g de carabassa torrada, necessitaràs una carabassa de més de mig ja que amb la cocció es perd aproximadament un 30% del pes en cru.
(**) Depén de la consistència de la barreja. El pastís d’aquesta foto el vam fer amb un motlle una mica més gran i menys quantitat d’ou.
Ja feia temps que no us posava una recepta internacional i avui porte aquest plat de Verduretes amb Salsa de Soia, Pollastre i Fideus, un plat sa i molt fàcil de fer.
Ingredients:
-Per a adobar la carn:
-Per a la resta del plat:
Aquesta setmana m’he sorprés en rebre el LIEBSTER AWARD 4 vegades en només 3 dies. Realment no estic gaire posada amb això dels premis que es donen d’uns blocs als altres ja que malauradament el poc temps que tinc per dedicar-li al bloc, l’utilitze per a redactar i preparar les entrades. Per tant, tot i que no sóc gaire (inter)activa a la xarxa, m’alegra que algú em tinga en compte :–)!!
Aquest guardó és una manera de donar a conèixer blocs amb menys de 100 seguidors. A mi me l’han atorgat els Blocs de la Carmeta Rusquilleta, Dolç i Salat, Els fogons de l’avia Nuri i Viaje al Centro de la Cocina.
Bàsicament es tracta de que els blocs elegits trien 11 blocs, i aquestos triaran 11 més. Alhora, per què us coneguen millor, heu de dir 11 coses sobre vosaltres i respondre 11 preguntes. Això del número 11 no sé si té una explicació, bé, a mi em recorda una mica als jocs en cadena que fèiem al cole…
Les regles del premi són:
A) Explicar 11 coses sobre tu.
B) Respondre les 11 preguntes sobre tu.
C) Triar 11 blocs i i proposar-los 11 preguntes
D) Seguir a la persona que t'ha nominat.
E) Visitar tres dels blogs que també han estat nominats juntament amb tu.
COMENCE…
A) Explicar 11 coses sobre tu:
B) Les 11 preguntes:
C) El blocs que jo trie
i les 11 preguntes que faig, encara que hi ha un parell de blocs que no són de cuina, són les mateixes que jo he respost.
Nota als “guardonats”: això és una cadena de premis, la intenció és donar a conéixer el teu bloc però de cap de les maneres vull que això et prenga massa temps. Si no va amb tu tot això, simplement passa i no et sentis obligat. (No vaig a posar tot allò que s’acostuma a trobar als mails que ens fan reenviar de la mala sort … :-)). Tot al contrari!! Espere que us vaja a tots molt bé!
Ens veiem per la xarxa!
Marta