GALERIA DE FOTOS

divendres, 22 de gener del 2021

FABIOLA O CORONA DE COCO - Recepta valenciana

La Fabiola és una coca típica valenciana en forma de corona que porta coco i s’amara amb un almívar. El resultat és un bescuit súperesponjós, sucós i suau que està, literalment, per llepar-se els dits! 



Ingredients:

-Per a la coca:

  • 1 got d’ous (4 ous L)

  • 1 got de sucre

  • 1 got de coco ratllat

  • 1 got de farina

  • 1/2 got d’oli

  • 1/2 sobret de llevat en pols (tipus royal)

-Per a l’almívar:

  • 1 got d’aigua

  • 1 got de sucre

  • Opcional: una copeta d’anís, de moscatell o del licor que més t’agrade

-Per adornar: més coco ratllat



Estris: motlle de forn en forma de corona de 24 cm de diàmetre, TMX/ màquina pujar clares o túrmix, cassó per fer l’almívar, pal de broqueta

Elaboració:
1.- Encén el forn a 180ºC funció ventilador amb calor a dalt i baix.

2.-  Aboca els ous i el sucre en el vas de la TMX i bat durant 3 minuts a temperatura 37º velocitat 4.

Si no ho fas amb thermomix, posa els ous en un bol i bat-los bé amb el sucre fins que estiguen un poc “cremosos”. Si tens temps, podries batre les clares a punt de neu amb el sucre i després afegir els rovells.

3.- Afegeix el coco ratllat, la farina, el llevat i l’oli. Bat uns segons a velocitat 6 fins que quede tot ben integrat. Obre el vas i baixa amb l’espàtula el que hi ha a les parets i remena.

4.- Aboca la barreja en el motlle prèviament engreixat.

5.- Fica al forn uns 18-20 minuts a 180º o fins que en punxar-la amb un pal de broqueta aquest isca net.

6.- Mentre el pastís està al forn, prepara l'almívar: el got d’aigua i el de sucre en un cassó i deixa coure fins el punt que vulgues. Si simplement es dissol el sucre, et quedarà un almívar més solte; si el deixes reduir un poc més, et quedarà més “tipus glaça” quan es refrede.

7.- Deixa refredar el pastís i desemmotlla. Punxa amb un pal de broqueta tota la coca i tira-li l’almívar per sobre després d'haver-lo posat a un plat. Si el teu motlle és de silicona, quan tragues del forn la coca, pots tirar-li directament per damunt l’almívar, no cal esperar que es refrede. Semblarà que és molta quantitat, però ja veuràs que el bescuit s'ho empapa tot.

8.- Decora el pastís amb coco ratllat per damunt.

  

Nota: Esta coca així com la coca de taronja, la coca de iogurt , la coca de iogurt i taronja, són coques senzilles de fer que van molt bé per a esmorzar, berenar, o per quan tenim convidats a casa a prendre un café.


T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. I si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.


Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a
Instagram, Facebook, Pinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Bon profit!!


1 comentari :

Anònim ha dit...

Está buenísima! Gracias