Una salsa tan típica de la nostra cuina com és l’allioli es pot elaborar amb poma, pera o codony, uns ingredients que li donen un punt una mica dolç i diferent.
Este allioli de poma combina molt bé amb plats de bacallà, porc, xai o confit d’ànec i avui l’hem fet per acompanyar aquestes torrades de verduretes amb confit d’ànec que aviat us penjarem.
Ingredients de l’allioli de poma:
- 1 poma golden (240 g)
- 1 all sense el germen
- 1 mica de sal
- 1 rovell d’ou
- 1 raig de llimona
- 150 g d’oli
Estris: TMX/batedora de mà/morter
Elaboració:
1.-Pela la poma, talla-la en octaus i trau-li les llavors. Posa-la en un bol i tapa amb film transparent. Fica al microones i programa 4 minuts a màxima potència. Punxa amb una forquilla per comprovar que estiga tova. Si no ho està, programa un altre minut. Deixa refredar.
2.-Posa la poma cuita i l’all al vas de la batedora i tritura. Seguidament afegeix una mica de sal, el rovell d’ou i un raig de llimona. Torna a triturar. Sense parar la batedora, vés afegint l’oli a poc a poc fins que la salsa agafe consistència.
Nota: la poma també es pot bullir o fer al forn.
Bon profit!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.
Marta
1 comentari :
A mi m'agrada el all i oli clàssic, pero aq. tambè l probat i està bonissim.
Publica un comentari a l'entrada