GALERIA DE FOTOS

divendres, 14 d’agost del 2015

LLIMONADA AMB TARONJA I CARLOTA (Beguda energètica i refrescant)

La recepta de hui és una beguda que s’elabora com una llimonada però a més de llimona, porta també taronja i carlota (pastanaga).

7-Llimonada amb taronja i carlota cuinadiari-ppal1

Tots tres ingredients estan carregats de vitamines i minerals, per tant és una beguda energètica, antioxidant i refrescant que va bé tant per prendre als matins quan ens alcem, a les tardes d’estiu per refrescar-nos, o per recuperar-nos després d’haver fet esport. A més, es fa en menys d’un minut amb la qual cosa no hi ha cap raó per tirar de refrescs industrials que són bastant menys saludables.

Preneu nota?

Ingredients:

  • 2 carlotes (pastanagues) pelades senceres o a trossos
  • 2 llimes (llimones) menudes, de pell fina, senceres, ben rentades i sense les puntes
  • 1 taronja menuda de pell fina, sencera, ben rentada i sense les puntes
  • 100 g de sucre
  • 800 g d'aigua ben freda
  • 4-5 glaçons (per a la gerra)

Estris: TMX, cistell, cubilet, colador, gerra

Elaboració:

1.- Posa les carlotes en el got (les pots posar senceres o a trossos). Tritura 6 segons a velocitat 6 (v. la nota*).

7-Llimonada amb taronja i carlota cuinadiari-1-17-Llimonada amb taronja i carlota cuinadiari-1-2

2.- Afegeix les llimes, la taronja, el sucre i l'aigua.

7-Llimonada amb taronja i carlota cuinadiari-2-17-Llimonada amb taronja i carlota cuinadiari-2-27-Llimonada amb taronja i carlota cuinadiari-2-3

3.- Tanca amb la tapa i col·loca el selector en posició got tancat. Subjecta bé el cubilet amb la mà esquerra i prem el botó turbo durant dos segons amb la mà dreta.

7-Llimonada amb taronja i carlota cuinadiari-3

4.- Col·loca el cistell dins del vas i subjectant-lo amb l’ajuda de l’espàtula, cola la llimonada i posa-la en una gerra. Si no vols trobar part de la polpa, pots posar un colador fi en la boca de la gerra.

7-Llimonada amb taronja i carlota cuinadiari-4-17-Llimonada amb taronja i carlota cuinadiari-4-2

5.- Serveix freda i com més aviat millor per tal que no es perguen les vitamines.

*Nota: si vols que este suc tinga un sabor més intens a carlota, després de triturar-la en el pas 1, afig l'aigua i tritura uns segons a velocitat 10. Després afegeix la llima, la taronja i el sucre.

Si la carlota és molt tendra, la pots posar sense pelar, talla-li només els extrems.

7-Llimonada amb taronja i carlota cuinadiari-ppal2

Temps total: 1 minut

Font: adaptació de la recepta de Bebida Energética de Worwerk TMX

Bon profit!!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.

Marta

3 comentaris :

Unknown ha dit...

Ummm quina bona pinta que te pero jo no tinc tmx es pot fer sense aquest aparell? Moltes gracies i felicitats per el teu blog

Viqui Mulet ha dit...

Ho probaré...sense robot, però ha de sert molt bo

Marta CuinaDiari ha dit...

Realment la gràcia d'esta beguda és fer-la amb thermomix per la poca feina que dona i perquè en dos minuts ho tens preparat. Tot i així ho podeu fer de la següent manera amb una picadora o turmix i un espremedor:
1. Pela les carlotes i les tritures amb el sucre i bona part de les pells de les llimones i la taronja (ben netes sense la part blanca) i una mica de l'aigua freda que farem servir. Cola i posa en una gerra.
2. Per una altra banda fas els suc de llimona i de taronja i també ho afegeixes a la gerra.
3. Finalment afegeixes la resta de l'aigua.
Posar les pells és important perquè és el que li aporta el sabor tan peculiar a la beguda.
Espere que us agrade! Ja em direu!
Marta