GALERIA DE FOTOS

dilluns, 19 de gener de 2015

BLEDES I PATATA AMB SALSETA D’ALLS I PEBRE ROIG

Esteu intentant tornar a la normalitat d’abans de les festes? Amb el post de hui, més que donar-vos una recepta, pretenc fer-vos suggeriment per alegrar un plat de bedes i creïlles bullides Així com el bullit de bajoca (mongeta), creïlla (patata) i carlota (pastanaga) m’agrada molt simplement amb un raig d’oli d’oliva, a la bleda moltes vegades una vegada bullida li afegisc un bon grapat d’alls fregits amb pebre roig i un raget de vinagre, i així li done un poquet de color i sabor.

1-1-bledes patata alls pebre roig-cuinadiari-ppal2

Ingredients:

  • 1 manat de bledes* (700-800 g)
  • 4 creïlles (patates mitjanes)
  • 500-700 ml aproximadament d’aigua
  • oli d’oliva i sal

-Per a la salseta:

  • 1 bon raig d’oli d’oliva
  • 1 cabeça d’alls (8-9 grans d’all)
  • 1 cullerada de pebre roig dolç
  • 2 cullerades de vinagre de vi blanc (o al gust)

*Nota sobre les bledes: la bleda és una verdura d’hivern per tant ara està en un bon moment i la pots comprar a bon preu. T’expliquem com la pots escaldar i conservar al congelador aquí. En esta recepta la podries posar directament congelada com fem a la foto número 6 del següent collage:

1-1-bledes patata alls pebre roig-cuinadiari-ING

Estris: olla pressió o cassola, estri per bullir al vapor, paella per a fregir els alls

Elaboració pas a pas:

La verdura jo l’acostume a fer al vapor a dins de l’olla de pressió. Si no t’agrada cuinar amb l’olla de pressió o fer-la al vapor, bull la verdura com ho fas habitualment.

1.- Col·loca la vaporera en l’olla de pressió i posa l’aigua a escalfar.

1-1-bledes patata alls pebre roig-cuinadiari-1-11-1-bledes patata alls pebre roig-cuinadiari-1-2

2.- Mentre s’escalfa l’aigua prepara la verdura:
Pela i talla les creïlles, primer per la meitat longitudinalment i desprès a rodanxes d’un centímetre i mig més o menys.
Renta les bledes i talla-es en trossos de 2 dits aproximadament. Si la penca és massa ampla, talla-la per la meitat. Posa-ho tot a l’olla, tira una mica de sal i un raig d’oli. Tanca l’olla i cou la verdura uns 12 minuts comptats des que s’aixeca la primera anella o comença a sortir el vapor.

1-1-bledes patata alls pebre roig-cuinadiari-2-11-1-bledes patata alls pebre roig-cuinadiari-2-2

3.- Prepara la salseta: pela els alls i talla’s a làmines o pica’ls. Posa un bon fons d’oli en una paella i quan estiga calent fica els alls. Fregeix-los fins que estiguen daurats però vés en compte perquè si se’t torren massa amargaran. Retira del foc, agrega el vinagre, desprès el pebre roig i remena. Tira per sobre de la verdura.

1-1-bledes patata alls pebre roig-cuinadiari-3

4.- Serveix calent.

1-1-bledes patata alls pebre roig-cuinadiari-ppal1

Temps total: 40-50 minuts

Bon profit!!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.

Marta

8 comentaris :

  1. Gràcies per la recepta, les bledes són bones, però no agraden a tothom. Jo mateix de xicoteta no m'agradaven, però a còpia de menjar-ne m'han anat agradant.

    ResponElimina
  2. Això s'ha de provar!!
    Es una bona recepta i sana.
    Gracies.

    ResponElimina
  3. A casa la bleda ens agrada molt. Amb aquest fregidet d'all i pebre per sobre, encara ha de quedar més gustosa!

    ResponElimina
  4. Amb aquest sofregidet han d'estar molt bones!

    ResponElimina
  5. o com vestir de festa unes senzilles, però daludabilisimes , bledes

    ResponElimina
  6. Amb aquest sofregit li donem un puntet "festiu" a les bledes!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. Com milloren les bledes amb aquest sofregit, m'agrada la recepta! T'he vist al Mytast i he vingut a convidar-te, jo també tinc un bloc i ara estem sortejant un lot de productes Castey valorat en 160€, t'animes a participar? M'encantaria comptar amb tu! Tens tota la informació aquí http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/2015/01/1-any-del-bloc-i-concurs-1-ano-de-vida.html
    Una abraçada!

    ResponElimina

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )