GALERIA DE FOTOS

dijous, 29 de gener del 2015

ALL I PEBRE DE LLOBARRO

L’all i pebre és un plat típic dels pobles que envolten l’Albufera. Tradicionalment es fa amb anguila però a banda que fora d’aquestes poblacions és difícil trobar-les, la textura llefiscosa que tenen no agrada a molta gent. És per això pel que és prou habitual trobar receptes d’all i pebre amb altres tipus de peix, mariscs o inclús carn.

La recepta que jo acostume a fer és molt senzilla i està feta amb molt pocs ingredients: all, bitxo, pebre roig, creïlles i peix. Li pots fer una picada de pa fregit i ametlles però si no vols complicar-te la vida, conforme t’explique aquí ja és boníssima i no costa gens de fer. 

2-2-all i pebre llobarro cuinadiari-ppal2

Jo avui l’he fet amb llobarro perquè és fàcil de trobar a les peixateries, però també el pots fer amb orada, verat, rap, corball, etc. Si tens problemes amb les espines, el rap és bona opció. A mi personalment el corball és el peix que més m’agrada perquè malgrat que té moltes espines, té un sabor molt fi. 

Si no heu provat mai un all i pebre, vindria a ser un suquet de peix amb un potent gust a all fregit i pebre roig. A casa agrada molt. Voleu saber com el fem?

Ingredients per a 4 persones:

  • Oli d’oliva
  • 7 dents d’all
  • 2 pestetes (bitxo, “guindilla”)
  • 4 creïlles (uns 800 g)
  • 2 cullerades de pebre roig dolç
  • 2 llobarros grans tallats a rodanxes (les dues peces una mica més d’un quilo)
  • 1 l d’aigua aproximadament

Estris: cassola ampla, gerra per a l’aigua

Elaboració:

1.- Prepara els ingredients:

1.a. El peix: Demana al teu peixeter que t’escate bé el peix i te’l talle a rodanxes d’un dit i mig aproximadament. El cap no el tires, el pots posar i li donarà més gust al suc.

1.b. Els alls: pela’ls i talla’ls en rodanxes. (A mi m’agrada posar-los així però si ho prefereixes els pots posar sencers, amb pell desprès de donar-los un cop amb el ganivet).

1.c. Les creïlles: pela-les i esqueixa-les en trossos no massa grans (talla una mica i abans d’arribar al final, gira el ganivet fins que la trenques). D’aquesta manera deixaran un suquet una mica més espès.

2-2-all i pebre llobarro cuinadiari-ing

2.- Posa a la cassola un bon fons d’oli d’oliva. Quan estiga calent, afegeix els alls i les pestetes. No poses el foc gaire alt ja que els alls se’t poden cremar i amargarien.

2-2-all i pebre llobarro cuinadiari-2-12-2-all i pebre llobarro cuinadiari-2-2

3.- Quan els alls estiguen una mica daurats, agrega les creïlles i enrosseix-les durant uns 8-10 minuts. Remena de tant en tant per tal d’evitar que sobre tot els alls es cremen.

2-2-all i pebre llobarro cuinadiari-3-12-2-all i pebre llobarro cuinadiari-3-2

4.- A continuació agrega el pebre roig, el peix i una mica de sal. Dóna unes voltes perquè es barrege bé i aboca-hi l’aigua. L’aigua ha de ser la justa per cobrir el peix però no sobrepassar-lo.

2-2-all i pebre llobarro cuinadiari-4-12-2-all i pebre llobarro cuinadiari-4-22-2-all i pebre llobarro cuinadiari-4-32-2-all i pebre llobarro cuinadiari-4-4

5.- Quan bulla, prova el suquet i rectifica de sal. Si vols pots tapar la cassola. Cou durant uns 10-15 minuts o fins que estiguen blanetes les creïlles. (El temps dependrà de la mida i la varietat de la patata).

2-2-all i pebre llobarro cuinadiari-5-12-2-all i pebre llobarro cuinadiari-5-22-2-all i pebre llobarro cuinadiari-5-32-2-all i pebre llobarro cuinadiari-5-4

6.- Deixa reposar uns minuts i serveix calent.

Nota: hi ha qui afegeix una picada d’ametlla i pa fregit. Si voleu, poseu-li-la però així de manera ben senzilla, ja està molt bo. Si et sobra caldo, a l’endemà pots preparar una sopa amb uns fideus per a la canalla o una sopa amb pa torrat untat amb maionesa i formatge ratllat.

2-2-all i pebre llobarro cuinadiari-ppal1

Temps total: 40 minuts

Bon profit!!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.

Marta

10 comentaris :

el taller de cuina ha dit...

Pocs ingredients però no n'hi falta cap!!!
Molt bon pas a pas.
Petonets

Marta SL ha dit...

Quina recepta més bona!
Me l'apunto per fer-la un dia d'aquests...
Una abraçada

Tapa't de tapes ha dit...

Gràcies per donar-nos a conèixer aquest plat de l'Albufera, Marta! Sembla molt i molt bo!! Quin suquet més bo, per agafar una barra de pa i sucar-hi fins acabar-la! petons

Unknown ha dit...

Hola Marta, no he tastat mai l'allipebre, en vaig sentir a parlar per la ràdio al Cuinetes, i em va picar la curiositat. A veure si m'animo i el faig. Una abraçada i felicitats pel blog!
Anna

esborrar ha dit...

Quina delícia! Una cassoleta d'allò més bona i recomfortant, ara que fa tant fred!
Marta

Gemma ha dit...

El llobarro és un dels meus peixos preferits!
Una recepta humil, però absolutament deliciosa!

Teresa ha dit...

El provaré perquè sempre el faig al forn o a la planxa... ha d'estar molt bo!

MARÍA JESÚS ha dit...

Hola no conocía tu blog, lo he visto en el de Cuinant y me ha hecho gracia que tú y yo vamos al revés, quiero decir que yo soy catalana y vivo en Valencia ajajaj....por cierto, tengo familia en Cerdanyola, fíjate si es casualidad...bueno vamos a la receta, te ha quedado espectacular, me la apunto...ya tienes una seguidora más...un petonet :-)

Unknown ha dit...

IEEE aixo esta de muerte. Ahir el vaig Fer i hasta em va surtir bo. Explicat molt be. No sera l'ultima vegada que el faci. Gracies desde el delta de l'Ebre

Marta CuinaDiari ha dit...

M'alegre que et sortira bé! és molt senzilla de fer i està molt bona! Moltes gràcies per comentar! alegra molt saber que algú fa les teues receptes! Marta