GALERIA DE FOTOS

diumenge, 5 d’octubre del 2014

PATATES DUQUESSA (CREÏLLES DUQUESSA)

Les creïlles o patates duquessa són una guarnició que tot i que avui dia poden semblar una mica retro, són alhora molt vistoses. Són petites flors de puré de creïlla que s’enfornen per aconseguir un color daurat i una textura cruixent per fora però lleugera i esponjosa per dins.

3-patates duquessa cuinadiari-ppal1-2

Queden molt bé acompanyant plats de carn o de peix.

3-patates duquessa cuinadiari-ppal3

Ingredients per a 4 persones:

  • 500 g de creïlles (patates)
  • aigua per a bullir-les
  • 50 g de mantega
  • 1 rovell d’ou
  • sal i pebre

Estris: cassó per a bullir les patates, colador, premsa-patates o forquilla, espàtula, mànega pastissera, embocadura arrissada, paper de forn/ làmina de silicona, safata de forn.

Elaboració:

1.- Posa a bullir aigua amb sal en una olla i vés mentre pelant i tallant a trossos grans les creïlles.

3-patates duquessa cuinadiari-1-13-patates duquessa cuinadiari-1-2

2.- Bull-les uns 20 minuts fins que estiguen blanetes. Han d'estar ben cuites, en cas contrari no les podrem aixafar bé i ens quedaran trossos durs. Cola-les.

3-patates duquessa cuinadiari-2-13-patates duquessa cuinadiari-2-2

3.- Posa el forn a escalfar a 180ºC.

3-patates duquessa cuinadiari-3

4.- Per no tacar més estris, torna a posar les creïlles a la cassola. Agrega la mantega i aixafa les creïlles amb una forquilla de fusta o de plàstic o amb un premsa-patates fins obtenir un puré ferm i sense cap trosset de patata (ens podria embossar l’embocadura de la màniga pastissera).

Encara que siga una feina pesada perquè has d’intentar que quede un puré homogeni, no ho faces amb túrmix, ja que la textura quedarà enganxosa.

Comprova el punt de sal i afegeix una mica de pebre. Seguidament agrega el rovell d’ou batut i remena. Et serà més fàcil ara utilitzar una espàtula per acabar de barrejar.

3-patates duquessa cuinadiari-4-13-patates duquessa cuinadiari-4-23-patates duquessa cuinadiari-4-33-patates duquessa cuinadiari-4-4

5.- Prepara una màniga pastissera amb una embocadura arrissada i fica el puré a dintre. En moltes ocasions, jo utilitze una bossa de plàstic com a màniga pastissera però en este cas no ho recomane massa ja que si aquesta no és molt resistent, se’t trencarà de seguida perquè el puré és molt dens. Vés fent les “flors” de puré de patata. Si veus que alguna et surt malament, l’agafes i la tornes a posar en la mànega pastissera.

3-patates duquessa cuinadiari-5-13-patates duquessa cuinadiari-5-2

Una vegada les tens totes fetes, les podries pintar amb la clara que no hem fet servir. Jo personalment no ho faig perquè tot i que ho faces amb cura, al passar-li el pinzell les deformes una mica. Els dóna més color però tampoc li aporta tanta diferència al resultat final.

6.- Enforna-les durant uns 20-25 minuts o fins que estiguen daurades. (En l’ultim moment pots gratinar-les una mica per donar-los més color però vés amb molt de compte perquè les puntes es torren fàcilment).

3-patates duquessa cuinadiari-6-13-patates duquessa cuinadiari-6-2

7.- Serveix-les de seguida. Són acompanyaments ideals per a plats peix o de carn com este pollastre al forn o un fricandó.

3-patates duquessa cuinadiari-ppal2

Temps total: un poc més d’una hora

Bon profit!!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a
Facebook, Pinterest o a Twitter.

5 comentaris :

Àngels García ha dit...

Una meravella, prenc nota, aquesta recepta no se m'escapa, petonssss!!!

ESTONES LLIURES ha dit...

Ostres no hi havia pensat mai en fer-les, queden boníssimes i a més tan quedat d'allò més atractives!!!

esborrar ha dit...

Queden molt divertides i converteixen el plat en molt "de festa". Jo les havia menjat de petites i després... mai més. Quins records que m'has portat! A veure si m'animo a fer-les un dia!
Marta

Unknown ha dit...

Mmmm..que bones se'm fa la boca aigua..les faré aquest cap de setmana

Marta CuinaDiari ha dit...

No deixa de ser un puré de patata, però queden molt vistoses servides així! Gràcies per la visita! Marta