GALERIA DE FOTOS

dimarts, 1 de juliol del 2014

FIDEUS A LA CASSOLA AMB COSTELLA I SALSITXES

Avui toca un clàssic de la Cuina Catalana. Per a fer este plat m’he basat en la recepta del llibre La Cuina de la Meva Mare del Joan Roca, un llibre que tot i no tenir fotos, és un bon recull de receptes tradicionals catalanes. Les quantitats i la manera de fer, les he variat una mica, però la veritat és que són molt semblants als fideus a la cassola de l’àvia, els de tota la vida.

1-5-fideus cassola-ppal1

Ingredients per a 4-5 persones:

  • 500 g de costella tallada a trossos (3-4 trossos per persona)
  • 250 g salsitxes (4 salsitxes)
  • 2 cebes mitjanes
  • 2 tomaques madures (o 4 tomaques pera al natural de llauna, uns 200 g escorregut)
  • 40 g de vi ranci
  • 400 g de fideus grossos, amb forat o del número 2
  • Caldo de verdures, de pollastre (brick) o aigua (aproximadament una vegada i mitja el volum dels fideus)
  • Sal
  • Oli

-Per a la picada:

  • 2 grans d’all
  • Unes branques de julivert

-Per a acompanyar:

  • Formatge parmesà ratllat (opcional)

Estris: cassola plana

Elaboració:

1.- Posa un fons d’oli en una cassola i sofregeix la costella. Posa-li sal. Quan comence a daurar-se, afegeix la salsitxa tallada a trossets.

1-5-fideus cassola cuinadiari-1-11-5-fideus cassola cuinadiari-1-2

2.- Mentrestant vés picant la ceba i quan la carn estiga ben daurada trau-la de la cassola i reserva.

1-5-fideus cassola cuinadiari-2-11-5-fideus cassola cuinadiari-2-2

3.- En el mateix oli farem un sofregit amb la ceba, la tomaca i el vi ranci:
Posa –hi primer la ceba, i quan estiga ben confitada agrega la tomaca ratllada. Deixa coure a foc lent. Afegeix el vi ranci i deixa reduir.

1-5-fideus cassola cuinadiari-3-11-5-fideus cassola cuinadiari-3-21-5-fideus cassola cuinadiari-3-31-5-fideus cassola cuinadiari-3-4

4.- Torna a posar la costella i la salsitxa, dóna unes voltes i agrega el caldo. Deixa coure uns 10 minuts. (Si poses aigua, posa una mica més i deixa coure de 15-20 minuts per tal que agafe una mica de gust. Rectifica de sal).

1-5-fideus cassola cuinadiari-4-11-5-fideus cassola cuinadiari-4-2

5.- Mentre el caldo bull fes la picada. Va molt bé tenir julivert congelat en bossetes. Per a que queden els alls més ben picats, pots trinxar-los amb el premsa-alls.

1-5-fideus cassola cuinadiari-5-11-5-fideus cassola cuinadiari-5-21-5-fideus cassola cuinadiari-5-31-5-fideus cassola cuinadiari-5-4

6.- Tira els fideus i cou seguint les instruccions del paquet.

1-5-fideus cassola cuinadiari-6-11-5-fideus cassola cuinadiari-6-2

7.- Tira la picada un parell de minuts abans d’acabar la cocció.

1-5-fideus cassola-7-1

8.- Deixa reposar uns minuts. Han de quedar sucosets, ni secs ni caldosos. Serveix amb parmesà ratllat (opcional).

1-5-fideus cassola-ppal2

Temps total: 1 hora

Bon profit!!

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

21 comentaris :

lolines ha dit...

Un clàsic, super-bò.

Tapa't de tapes ha dit...

Que bons!! Necessiten el seu temps, els fideus, però el resultat s'ho val! Molt bon pas a pas, Marta!

laiona ha dit...

Bonissims!! jo no hi poso la picada d'all i julivert però ho provaré! gràcies!

Marta CuinaDiari ha dit...

Jo tampoc la posava perquè pensava que repetiria l'all però no repeteix gens i li dóna molt bon sabor. Ja em diràs! Marta

Teresa ha dit...

Era un plat que no faltava a casa, ara fa anys que no en menjo... al veure la teva cassoleta m'has fet agafar ganes de menjar-ne!

Mercè Lloret ha dit...

M'ha agradat trobar aquest bloc per recordar plats que tenia mig oblidats i altres per innovar i experimentar gustos i textures.
Gràcies

Marta CuinaDiari ha dit...

Mercè, és un plaer rebre comentaris tan agradables com este teu! Gracietes! Espere que et siga útil :-) Marta

Anònim ha dit...

Què é això del vi ranci?

Marta CuinaDiari ha dit...

És un tipus de vi envellit, que és sec. Si no en trobes, en este cas pots substituïr-lo per brandi. Marta

Mirela ha dit...

Per fi els hem fet! Boniiiiisims! I repetirem!

Tino ha dit...

Ens han sortit ben bons! Gràcies Marta, amb les teves receptes sempre encertem.😊😊😊😊

Marta CuinaDiari ha dit...

M'agrada molt rebre comentaris de que us han sortit be les receptes! Gràcies i a continuar provant!! 😊

Unknown ha dit...

Encertada recepte. En afegir-hi la picada, cosa que jo no ho feia,millora el gust final.Gràcies

Marta CuinaDiari ha dit...

Totalment d'acord. A mi també em va passar això amb la picada. Pensava que quedaria fort però fa molt saborós el plat! Gràcies pel comentari . Marta

Mirela ha dit...

I els hem tornat a fer!! Molt bons! Moltes gràcies, el teu blog és com si tingués la meva mare al costat dient-me trucs culinaris!

Unknown ha dit...

No cuino mai....no m'agrada, ni en sé gens...però al llegir la recepte m'ha entrat gana...i m'han quedat bonissims!!! Això han dit els comensals!!! Gràcies per la recepte.

Marta CuinaDiari ha dit...

M'alegre molt! Moltes gràcies pel comentari i per la visita! espere que t'animes a cuinar-ne moltes més! Marta

Unknown ha dit...

jo no hi poso julivert, sonó una picada d'atmelles torrades

Marta CuinaDiari ha dit...

Doncs amb fruits secs ho provaré! gràcies pel suggeriment! Marta

Unknown ha dit...

L'estic fent per dinar.
Quina oloreta per tota la casa!!!
Si surt tan bo com l'olor que fa...he triomfat!!

Marta CuinaDiari ha dit...

M'alegre i espere que el resultat també haja sigut bo! :-) Merci per comentar!