GALERIA DE FOTOS

dilluns, 9 de desembre del 2013

AMANIDA DE POMA AGREDOLÇA

Esta Amanida de Poma Agredolça és un clàssic del receptari de ma mare. És fàcil de fer, és lleugera i acostuma a agradar molt a la gent, una recepta molt recomanable pel Nadal.

Comparteix ingredients amb el Còctel de Gambes però en aquesta amanida, l’ingredient principal és la poma reineta que va acompanyada d’una mica d’enciam, tonyina, palets de surimi, llagostins i una salsa que fem amb maionesa, ketchup i un poc de iogurt. Una amanida plena de contrastos…

1-1amanida poma agredolça-cuinadiari-ppal-1

Ingredients per a 6-8 persones:

  • 4 pomes mitjanes de la varietat reineta
  • 300 g de palets de surimi
  • 250 g de cues de llagostins (o gambes) ja bullides i pelades
  • 2 cabdells d’enciam
  • 1 llanda de tonyina menuda

-Per a la salsa*:

  • 4-5 cullerades de maionesa
  • 2 cullerades de ketchup
  • 1/2 iogurt natural

*quantitats al gust

-Per a decorar:

  • unes quantes cues de llagostins senceres, uns palets de surimi, enciam, kiwi, pinya, taronja, etc.

Estris: bol, centrifugador enciam, ganivets

Elaboració:

1.- Prepara tots els ingredients reservant una mica de llagostins sencers, palets de surimi i enciam per a decorar:

Les pomes: pela-les i talla-les a dauets,

Els palets de surimi i els llagostins: talla’ls en trossets d’un dit aproximadament de gruix.

L’enciam: talla’l en juliana fina.

Posa ho tot en un bol juntament amb la tonyina.

1-1amanida poma agredolça-cuinadiari-1

2.- Fes la salsa barrejant el mig iogurt, la maionesa i el ketchup. Aboca per sobre de l’amanida i mescla-ho bé.

1-1amanida poma agredolça-cuinadiari-2

3.- Decora amb els ingredients que has reservat i fruita al gust. Guarda a la nevera fins el moment de servir.

1-1amanida poma agredolça-cuinadiari-ppal-2-

Nota: Nosaltres avui hem servit l’amanida en una plata i cadascú s’anava posant als plats. Queda molt bé també servida en bols individuals o a sobre d’un full sencer de cabdell d’enciam. Per a presentar-ho d’aquesta manera, talla el cabdell per la meitat longitudinalment, trau-li les fulles de dins deixant espai suficient per poder servir l’amanida a dins.

Temps total: 15-20 minuts

Bon profit!!

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

12 comentaris :

Cinta ha dit...

Per mi aquesta recepta és Nadal 100%! Una abraçada!

Mònica Tarradellas ha dit...

Una amanida molt festiva!!! Petons!

Chus Castro ha dit...

Aquesta amanida va molt bé d'entrant pels sopars d'aquestes festes. Presentada individualment queda molt bé, és molt refrescant i gens carregosa. Molt bona opció. Petons.

lolines ha dit...

Una amanadia, original, festiva y plena de color

Tapa't de tapes ha dit...

mmm! Fa salivera, aquesta amanida, Marta! A mi el tronquet o surimi m'hi encanta, a l'amanida. No tant la salsa dolça però vaja, ben barrejada també! Això de seguir el receptari de la mare sempre és un èxit assegurat! Petons

Mercè ha dit...

Hola Marta!!! Aquesta amanida em servira per variar una mica la dieta que estem fent aquestes setmanes. Perquè el microones està bé, pero tot surt bullit o al vapor i una mica ja va bé, però tants dies ja cansa. Encara que per fi, ja estem a la recta final i a primers de la setmana que bé, per fi, acaben la cuina i el primer que vull fer servir és el forn. ;))) Petonets i una forta abraçada.

Pumuky ha dit...

A això li dic jo una senyora amanida, i tant! Has proposat una combinació d'ingredients que m'agrada molt, i acompanyar l'amanida amb aquesta salsa, ideal!
Petons!

Judith ha dit...

una amanida molt fresca per compensar els dolços d'aquestes dates!!!!! petonets guapa

La Cuina Violeta ha dit...

Aquesta amanida entra i entra molt bé. Ens hem d'anar preparant, perquè les festes venen amb molts dolços! Una abraçada Marta,
Nani

Marta C. ha dit...

Quina bona pinta, amb la fruita fresca, els llagostins... La salsa també m'ha agradat molt, me l'apunto!

Teresa ha dit...

Això si que és una bona amanida!!! amb aquest colors es ben atractva! petó

Anònim ha dit...

Aquesta amanida si que la trobo molt adecuada per les festes de Nadal, me la apuntaré, gracies petons