GALERIA DE FOTOS

dimecres, 3 de juliol del 2013

BASE DE GALETES PER A PASTISSOS

Aquesta és una base per a pastissos molt senzilla de fer. Queda molt bé amb pastissos de crema, de formatge, de xocolata, etc. Avui l’hem utilitzada per a la recepta de Banoffee Pie i és la que fem també per al pastís de formatge amb melmelada de gerds.

Per fer aquesta base simplement hem de triturar unes galetes, barrejar-les amb mantega i col·locar la pasta resultant ben premsada en un motlle. 
Un cop al motlle, es pot utilitzar tal qual (després d’haver-la deixat refredar per tal que la mantega s’endurisca), o bé enfornar-la durant uns 10 minutets. D’aquesta última manera la base queda cruixent i és com la fem sempre a casa.

Basics cuinadiari-base galetes-ppal-

Ingredients per a un motlle de 24 cm (sense fer vores*):
  • 1 rul·lo de galetes** (aprox. 215 g)
  • 100 g de mantega a temperatura ambient
*Si volgueres fer-li les vores, augmenta la quantitat dels ingredients. La mantega representarà aproximadament la meitat del pes de les galetes, dependrà també del tipus de galeta.

**El tipus de galeta la deixe al teu gust. Queda molt bé amb galetes tipus "digestive", però si no en tens, pots utilitzar d’un altre tipus: "Maria", "Tostada", "Dorada", etc.

Estris: TMX o picadora, motlle desmuntable de 24 cm de diàmetre

Elaboració:

1.- Si decideixes coure-la al forn per tal que quede cruixent, escalfa el forn a 180ºC funció ventilador + dalt i baix.

2.- Trenca les galetes en 2 o 4 trossos. Tritura amb la teua picadora o amb la TMX donant uns cops de turbo.

3.- Afegeix la mantega tallada a daus i dóna uns cops de turbo fins que estiga ben barrejada amb les galetes. Notaràs que la màquina canvia de soroll. Si no ho fas amb TMX, barreja la mantega amb les mans.

4.- Cobreix la base d’un motlle desmuntable i pressiona bé perquè quede ben llisa i premsada.

5.- A partir d’aquí, hi ha moltes receptes que deixen la base refredar a la nevera fins que quede dura i li posen per sobre el farcit. A mi però, m’agrada enfornar-la per tal que quede cruixent: Enforna durant 10-12 minuts a 180ºC fins que quede daurada.

6.- Una vegada cuita, deixa refredar i posa per sobre el farcit que vulgues.

Basics cuinadiari-base galetes-pas

Temps total: 15 minuts (+ temps de deixar refredar).


Bon profit!!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.
Si has fet la recepta, comparteix-la amb nosaltres. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.

Marta





11 comentaris :

Mònica Tarradellas ha dit...

Jo també penso que la base de galeta és genial per moooolts pastissos!

trifasic de baileys ha dit...

a mi m'encanta aquesta base, molt millor que el de bizcocho! i enfornat uns minuts encara més! petons

Pumuky ha dit...

Jo no fa molt que faig servir aquesta base, i m'encanta!

Petons!

Anònim ha dit...

hola!
aquesta base és molt bona!!
i m'agradaria saber, si és possible fer-la, i després posar-li els ingredients i tornar-la a ficar al forn.
És que vaig fer un pastís de taronja i xocolata, i al no ser tipus pa de pessic, queda molt tou, i havia pensat en posar-li aquesta base.
Però el meu dubte, és que els ingredients s'han de ficar al forn 30' a 180º i no sé si potser es pot cremar o què se jo :-)
Gràcies,
Anna

Marta CuinaDiari ha dit...

Hola Anna! la veritat és que esta base només la utilitze per a farcits "freds". No et sabria dir si quedaria bé amb un farcit que has d'enfornar, ja que la galeta ja és cuita i només l'enfornem perquè quede cruixent, a més, si ho poses tot en cru, pot ser el farcit la mulla massa i encara que ho ficares tot al forn, posiblement no quedaria cruixent... pots provar la massa brisa dolça que vaig posar per al pastís de carabassa i xocolata http://cuinadiari.blogspot.com.es/2012/01/pastis-de-carabassa-i-xocolata.html(aquesta queda cruixent) o bé una masa brisa (quebrada) de compra.
Merci pel comentari! Marta

Anònim ha dit...

Gràcies Marta!!
potser primer compraré la masa brisa, però he vist la teva recepta del pastís que has comentat i mare meva quina pinta més bona!!
per cert, la carabassa al forn quant de temps hauria d'estar?¿
Anna

Marta CuinaDiari ha dit...

Entre una hora-hora i mitja, dependrà del pes...http://cuinadiari.blogspot.com.es/2011/10/carabassa-torrada.html
Ja contaràs què tal! Marta

Unknown ha dit...

Jo, una vegada vaig fer la base de galeta al forn i despres vaig enfornar el pastis i la base va quedar intacte... Aixo si depenent del pastís a vegades es pot estovar.

Marta CuinaDiari ha dit...

Doncs ho provarem. Al final s'acaben estovant. L'ideal és prendre-la el mateix dia perquè estiga ben cruixent, però tot i que finalment s'estoven, el gustet de la galeta torrada és molt bo oi? Merci pel comentari, Marta

laia ha dit...

Hola Marta!
A mi em queda tova...només amb cocció 12 minuts...
És normal?

Gràcies!

Marta CuinaDiari ha dit...

L'has de treure quan es daure. Potser el meu forn va més fort perque la funció ventilador també cou a dalt i a baix. Només treure-la, si la toques amb el dit està un poquet tova pero després al refredar-se queda més cruixent. Ja ens diràs què tal!