GALERIA DE FOTOS

dijous, 13 de juny del 2013

PITS DE POLLASTRE FARCITS AMB PERNIL I FORMATGE

Fa temps se’m va ficar en el cap que havia d’aprendre a tallar i desossar un pollastre sense desgraciar-lo. Desprès de veure uns quants vídeos sobre el tema, puc reconèixer que li he agafat el gustet i darrerament acostume a comprar els pollastres sencers.

A banda que et surt més econòmic, és una carn que dóna molt de joc: el pots cuinar sencer, fer-lo guisat, a la planxa, usar les carcasses i les ales per a fer un caldo, etc. L’única pega que li trobe a comprar-lo així és que si no el cuine sencer, les cuixes volen i en canvi els pits cauen en l’oblit.

Per a donar-li sortida als pits de pollastre i no acabar sempre fent-los a la planxa, de vegades faig esta recepta de ma mare que no és gens difícil: Pits de Pollastre farcits de Pernil i Formatge.

2-1-pit pollastre farcit-cuinadiari-ppal1

Ingredients:

  • 1 ceba
  • 2 carlotes (pastanagues)
  • 3 grans d’all (un pelat i 2 sense pelar)
  • 2 pits de pollastre
  • 2-3 talls prims de pernil dolç per pit
  • 2-3 talls prims de formatge per pit
  • 3 dents d’all
  • 1 gotet de brandi
  • crema de llet o llet (al gust)
  • oli
  • sal

Estris: cassola/ paella, túrmix

Elaboració:

1.- Posa un fons d’oli en una cassola. Quan estiga calent posa un all pelat, la ceba i la carlota picades o en trossos grans, no importa perquè després ho triturarem tot.

2-1-pit pollastre farcit-cuinadiari-1

2.- Mentre s’estan coent les verdures, obre els pits de pollastre: comença per un cantó i vés tallant per a obrir el filet i quede el més “escampat” possible.

2-1-pit pollastre farcit-cuinadiari-2-12-1-pit pollastre farcit-cuinadiari-2-2

3.- Salpebra el pollastre i posa per sobre de cada filet una capa de pernil i una capa de formatge. Enrotlla i lliga bé amb un cordill.

2-1-pit pollastre farcit-cuinadiari-3-12-1-pit pollastre farcit-cuinadiari-3-22-1-pit pollastre farcit-cuinadiari-3-32-1-pit pollastre farcit-cuinadiari-3-4

4.- Quan estiguen cuites les verdures trau-les i en el mateix oli daura la carn juntament amb dos alls sencers.

2-1-pit pollastre farcit-cuinadiari-4

5.- Quan estiga daurada per totes bandes, agrega el brandi o el fino. Deixa que bulla uns minutets i posa la verdura. Tapa la cassola i deixa que es vaja coent a foc suau fins que la carn estiga cuita.

2-1-pit pollastre farcit-cuinadiari-52-1-pit pollastre farcit-cuinadiari-5-22-1-pit pollastre farcit-cuinadiari-5-32-1-pit pollastre farcit-cuinadiari-5-4

6.- Retira la carn de la cassola i reserva. Deixa que es refrede una mica i així la podràs tallar millor. 

2-1-pit pollastre farcit-cuinadiari-6-1

7.- Tritura la salsa i agrega la nata o la llet. La quantitat de nata o el grau de trituració, adapta’ls al teu gust. Hi ha qui prefereix salses espeses i hi ha qui les prefereix més claretes. Si vols dóna-li un bull.

2-1-pit pollastre farcit-cuinadiari-7

8.- Trau-li el cordill a la carn i talla-la a rodanxes. 

2-1-pit pollastre farcit-cuinadiari-8-12-1-pit pollastre farcit-cuinadiari-8-2

9.- Serveix calenta amb la salsa per sobre acompanyada de la guarnició que més t’agrade: un arròs blanc, creïlles senceres fetes al microonespuré de patatas, etc.

2-1-pit pollastre farcit-cuinadiari-ppal2

Nota: si en sobra es pot congelar perfectament. 

Temps total: 1 hora llarga

Bon profit!!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta

16 comentaris :

Cristina ha dit...

A casa ens agrada molt el pit de pollastre farcit, però sempre el comprem ja fet... mai ho hem provat de fer nosaltres. Però després de veure el teu resultat i la manera que ens ho has explicat, em sembla que m'animaré a intentar-ho, i a veure com em surt! hehehe

Moltes gràcies per aquest pas a pas tant ben fet!! Havíen d'estar boníssims! ;)

Petons!

Pumuky ha dit...

El pollastre farcit t'ha quedat fenomenal, però és que amb la salseta que l'has acompanyat, és una delícia!

Petons!

Tapa't de tapes ha dit...

Ideal per fer un picnic a la platja, Marta!

Mercè ha dit...

Una plat de cap de setmana, Marta!!! LLuit, per uns quants comensals i poca feina. Petons.

trifasic de baileys ha dit...

QUE BO!! i no sembla gaire complicat!! ho hauré de fer!! petons

esborrar ha dit...

A mi el que més m'agrada són els pits, precisament!! Els rotllets m'encanten, t'han quedat molt bé. Per cert, molt mèrit que hagis après a desossar i tallar el pollastre de manera autodidacta... potser m'hi hauria de posar, també, però de moment no passo d'aquí ;)
Marta

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

M'agraden el rotllets, aquest farcit agrada a tothom i la salsa es veu molt bona.
Petons.

Anònim ha dit...

Hola marta.
T'han quedat deliciosos.
I mira que arriben a estar bons. I amb aquesta salseta amb gust de formatge...
Bonisssssims....
Petonets.

Mònica Tarradellas ha dit...

Un segon plat digne d'una taula de diumenge! M'encanta la combinació i la salseta!

la colometa ha dit...

Molt apetitòs i la salsa molt bona...Així els pits de pollastre estan molt bons i la teua destresa amb el ganivet es envejable...!!!!

Tere González ha dit...

Estic tafanejant al teu bloc i em trobo el plat estrella de les meves filles, aixó si, jo compro el rodó ja farcit i el cuino a casa molt semblant a com ho fas tu. La salsa és per jepar-se els dits.D´ara en endavant m´animarè a preparar-lo tot jo ja que al mercat el rodó farcit surt per bastants caleronts...

Anònim ha dit...

On puc comprar el fil-cordill per a lligar-ho? No en tinc ni idea!!!

Marta CuinaDiari ha dit...

jo en compre a les ferreteries, però també hi deuen vendre a botigues especialitzades d'estris de cuina o grans superfícies. A veure si en trobes i ja em diràs com surt! Gràcies per la visita! Marta

Anònim ha dit...

Moltíssimes gràcies Marta! Gràcies per respondre i per fer-ho tan ràpid!!
Acabo de descobrir el teu blog i m'encanta!
Demà segurament faré la recepta, ja t'explicaré com surt!

Anònim ha dit...

Hola Marta! Et vaig dir que t'explicaria com m'havia sortit, i aquí estic!
Bé, ja sigui perquè tenia molt altes expectatives, per com en sembla de senzill tal i com ho fas i ho expliques, o per alguns 'problemes' que van sorgir...el cas és que em va decepcionar una mica el resultat!!! De totes maneres, espero repetir d'aquí poc per canviar aquesta primera impressió!
Els problemes bàsicament van ser dos: per una banda, a l'hora de lligar-ho...veus la foto dels teus i no penses que pugui ser gens difícil!!! ;) I ho és!!! (almenys per mi). I després del que em va costar lligar-los i que quedessin ben tancadets, es veu que gaire bé no ho vaig fer perquè es va escapar tot el formatge en coure-les!
D'altra banda, em vaig equivocar utilitzant una cassola de fang per a cuinar-ho, pq tota l'estona se m'enganxaven (sobretot el cordill!) i es van desfer una mica! Però bé, ara ja sé que a la pròxima segur que no utilitzaré la cassola de fang!
A part d'això, la resta molt bé, la salsa bonissima, deliciosa!!! I bé, els pits farcits segons els altres estaven molt i molt bons, però a mi m'hi va faltar notar el gust del formatge, que s'havia escapat a la paella....
Una abraçada i moltes gràcies per la recepta i pel blog!!!

Marta CuinaDiari ha dit...

Hola "Anònim"! Ostres em sap molt greu! , de veritat. La única cosa que jo canviaria la propera vegada és la cassola de fang, el formatge s'enganxa molt i si s'arriba a cremar pot estropejar-te el plat. Per una altra banda, és cert que una part del formatge inevitablement s'escapa, però no hauria d'escapar-se tot. El problema de com embolicar-lo amb el cordill: una vegada tens el "rotllo" fet, l'emboliques per exemple d'esquerra a dreta i quan hages fet tota la peça, també li dónes un parell de voltes de dalt a baix. Despres, has de daurar bé la carn per totes bandes i així se segella i es més difícil que s'escape el formatge. I finalment, també pot ser pel tipus de formatge que has utilitzat, un "tranchete" o un formatge massa tendre estil havarti, ect al tenir més greix i no ser tan curat, quan es fonga sempre tindrà una textura més lleugera que un curat o un gouda per exemple i se sortirà més fàcilment! Bé ja em diràs! Moltes gràcies per comentar la teua experiència, li pot ser útil a algú altre. A mi m'ha sabut greu que no quedares content, encara que agraisc molt el comentari i pense que tan malament no et va sortir perquè als teus convidats el va agradar no? La propera podries provar la del filet de porc farcit!! a mi per a convidats m'agrada molt!! :-) Marta