GALERIA DE FOTOS

dimecres, 5 de juny del 2013

PASTA DE FULL AMB DÀTILS I BACÓ

Avui us portem un Pastís Salat que hem fet amb pasta de full i hem farcit amb formatge, dàtils i bacó.

És una recepta molt fàcil amb la qual sorprendràs tant als de casa com als teus convidats.

5-full baco datils cuinadiari-ppal1

Ingredients:

  • 1 làmina de pasta de full rectangular (275 g)
  • 50 g de formatge d’untar tipus Philadelphia
  • 60 g de dàtils tallats a trossets
  • 80-100 g de bacó tallat en trossos menuts
  • 3 talls prims de formatge tendre (manxec tendre, havarti, etc.)
  • un ou batut amb una mica de sal per pintar
Estris: ganivet, safata de forn, pinzell

Elaboració:

Aquest pastís el farem de la mateixa manera que el Pastís de Poma que també vam fer amb Pasta de Full.

1.- Encén el forn a 170ºC funció ventilador + dalt i baix.  

2.- Estén la massa de full. Marca la meitat de la massa doblegant-la sobre si mateixa pel costat més llarg. Torna a obrir.

 Amb un ganivet fes-li uns 10 o 15 talls perpendiculars a tu o bé una mica esbiaixats.

6-5-pastis-poma-pasta-de-full-4-5_th6-5-pastis-poma-pasta-de-full-4-6-_t

3.- En l’altra meitat, la part on no hem fet els talls, escampa primer una capa de formatge d’untar deixant una mica d’espai a les vores per tal que després puguem tancar el pastís.

En acabant, posa per sobre els dàtils i el bacó, i finalment els talls de formatge.

5-full baco datils cuinadiari-3-15-full baco datils cuinadiari-3-25-full baco datils cuinadiari-3-35-full baco datils cuinadiari-3-4
4.- Pinta les vores de dins amb ou perquè quan tanquem se segellen bé. Doblega per sobre del farcit la part de massa on has fet els talls. Amb un ganivet, fes petits talls al voltant. Això farà que quede ben tancat i alhora li donarà un aspecte molt bonic. Ara pinta amb ou tot el pastís per dalt.

5-full baco datils cuinadiari-45-full baco datils cuinadiari-4-25-full baco datils cuinadiari-4-35-full baco datils cuinadiari-4-4

5.- Enforna durant 20-25 minuts a 170 ºC.

5-full baco datils cuinadiari-5-1
5-full baco datils cuinadiari-5-2

Degustació: Per menjar-lo ben cruixent deixa’l refredar a temperatura ambient aproximadament durant una horeta.

5-full baco datils cuinadiari-ppal2

Nota: si volgueres fer una coca més gran, duplica les quantitats utilitzant dues làmines de pasta de full. Estendriem una làmina posant tots els ingredients del farcit a sobre i cobririem amb l'altra de la mateixa manera que fem la coca de full de xocolata o la de cabell d'àngel. Quedaria així:



Temps total: 40 minuts aproximadament + refredar

Eva, moltes gràcies per passar-me esta recepta tan bona!

Bon profit!!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. 


Si has fet la recepta, comparteix-la amb nosaltres. Moltes gràcies!!
Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a FacebookPinterest o a Twitter.

Marta










17 comentaris :

Chus Castro ha dit...

Nyam! Quina pinta més bona! Ens agrada molt el vostre blog, si us passeu pel meu, teniu un petit detallet. Espero que us agradi.
http://mansanesinopomes.blogspot.com.es/2013/06/el-nostre-primer-premi.html

Mercè ha dit...

Ràpid però molt vistós, Marta. Un bon recurs per quan tenim un imprevist i ben bo!!! Petons.

Mònica Tarradellas ha dit...

Oh!!! Quina xulada! El provaré! Jo també he fet pasta de full avui! Una abraçada1

lolines ha dit...

umm, m'encanta

trifasic de baileys ha dit...

Una altra manera de menjar datils amb bacon, amb pasta de full molt millor! petons

Tapa't de tapes ha dit...

Ha de quedar boníssima i és molt fàcil de preparar! Apuntada!

Pumuky ha dit...

Molt fàcil de fer, i t'ha quedat una recepta deliciosa Marta!
Petons!

la Rosa dulce ha dit...

Una empanada que cocino a menudo y, además de fácil, muy resultona. Bss.

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Una combinació de sabors que a mi m'agrada molt.
Petons.

Bea ysusmundos ha dit...

¡ Pero que bona ! Uuumm!!!

Tapa't de tapes ha dit...

Hola, Marta! Tal i com t'han dit, t'envio correu electrònic i el nom del blog, per si mai voleu que vingui de forma privada.Tenia un web però de moment està parat. Molta sort, repeteixo, al cuines!!
menina1505@gmail.com / http://tapatdetapes.blogspot.com

Tapa't de tapes ha dit...

Ah! I el telèfon, que te'l dono per mail però no he sabut trobar-te...

la colometa ha dit...

Un mosset molt sabrós.....quins ingredients més bons !!!!

The pink cake factory ha dit...

Marta, una recepta genial! A mi m'encanten totes les que es fan amb pasta de full!
Em quedo per aquí!
Petons

Mirela ha dit...

Una cosa de més de CuinaDiari que hem fet a casa i que ens ha sortit boniiiiiissima!!! Moltes gràcies:) Sergio & Mire

Marta CuinaDiari ha dit...

Em fa molta il·lusió que feu les receptes i que a sobre us agraden i ho comenteu! per cert, jo avui n'he fet una de teua...Marta

El blog de Melerin ha dit...

Ha triunfado la receta muchisimo en mi empresa! :)