GALERIA DE FOTOS

dimecres, 5 de juny de 2013

PASTA DE FULL AMB DÀTILS I BACÓ

Avui us portem un Pastís Salat que hem fet amb pasta de full i hem farcit amb formatge, dàtils i bacó.

És una recepta molt fàcil amb la qual sorprendràs tant als de casa com als teus convidats.

5-full baco datils cuinadiari-ppal1

Ingredients:

  • 1 làmina de pasta de full rectangular (275 g)
  • 50 g de formatge d’untar tipus Philadelphia
  • 60 g de dàtils tallats a trossets
  • 80-100 g de bacó tallat en trossos menuts
  • 3 talls prims de formatge tendre (manxec tendre, havarti, etc.)

Estris: ganivet, safata forn

Elaboració:

Aquest pastís el farem de la mateixa manera que el Pastís de Poma que també vam fer amb Pasta de Full.

1.- Encén el forn a 180º funció ventilador + dalt i baix.  

2.- Estén la massa de full. Marca la meitat de la massa doblegant-la sobre si mateixa pel costat més llarg. Torna a obrir.

  Amb un ganivet fes-li uns 10 ó 15 talls perpendiculars a tu o bé una mica esbiaixats.

6-5-pastis-poma-pasta-de-full-4-5_th6-5-pastis-poma-pasta-de-full-4-6-_t

3.- En l’altra meitat, (la part on no hem fet els talls), escampa primer el formatge d’untar deixant una mica d’espai a les vores per tal que desprès puguem tancar el pastís.

En acabant, posa per sobre els dàtils i el bacó i finalment els talls de formatge.

 

5-full baco datils cuinadiari-3-15-full baco datils cuinadiari-3-25-full baco datils cuinadiari-3-35-full baco datils cuinadiari-3-4

4.- Pinta les vores de dins amb ou per què quan tanquem se segellen bé. Doblega per sobre del farcit la part de massa on has fet els talls. Amb un ganivet, fes petits talls al voltant. Això farà que quede ben tancat i alhora li donarà un aspecte molt bonic. Ara pinta amb ou tot el pastís per dalt.

5-full baco datils cuinadiari-45-full baco datils cuinadiari-4-25-full baco datils cuinadiari-4-35-full baco datils cuinadiari-4-4

5.- Enforna durant 20-25 minuts a 170º.

5-full baco datils cuinadiari-5-1

5-full baco datils cuinadiari-5-2

Degustació: Per menjar-lo ben cruixent deixa’l refredar a temperatura ambient aproximadament durant una horeta.

5-full baco datils cuinadiari-ppal2

Temps total: 40 minuts aproximadament + refredar

Eva, moltes gràcies per passar-me esta recepta tan bona!

Bon profit!!

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

17 comentaris :

  1. Nyam! Quina pinta més bona! Ens agrada molt el vostre blog, si us passeu pel meu, teniu un petit detallet. Espero que us agradi.
    http://mansanesinopomes.blogspot.com.es/2013/06/el-nostre-primer-premi.html

    ResponElimina
  2. Ràpid però molt vistós, Marta. Un bon recurs per quan tenim un imprevist i ben bo!!! Petons.

    ResponElimina
  3. Oh!!! Quina xulada! El provaré! Jo també he fet pasta de full avui! Una abraçada1

    ResponElimina
  4. Una altra manera de menjar datils amb bacon, amb pasta de full molt millor! petons

    ResponElimina
  5. Ha de quedar boníssima i és molt fàcil de preparar! Apuntada!

    ResponElimina
  6. Molt fàcil de fer, i t'ha quedat una recepta deliciosa Marta!
    Petons!

    ResponElimina
  7. Una empanada que cocino a menudo y, además de fácil, muy resultona. Bss.

    ResponElimina
  8. Una combinació de sabors que a mi m'agrada molt.
    Petons.

    ResponElimina
  9. Hola, Marta! Tal i com t'han dit, t'envio correu electrònic i el nom del blog, per si mai voleu que vingui de forma privada.Tenia un web però de moment està parat. Molta sort, repeteixo, al cuines!!
    menina1505@gmail.com / http://tapatdetapes.blogspot.com

    ResponElimina
  10. Ah! I el telèfon, que te'l dono per mail però no he sabut trobar-te...

    ResponElimina
  11. Un mosset molt sabrós.....quins ingredients més bons !!!!

    ResponElimina
  12. Marta, una recepta genial! A mi m'encanten totes les que es fan amb pasta de full!
    Em quedo per aquí!
    Petons

    ResponElimina
  13. Una cosa de més de CuinaDiari que hem fet a casa i que ens ha sortit boniiiiiissima!!! Moltes gràcies:) Sergio & Mire

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em fa molta il·lusió que feu les receptes i que a sobre us agraden i ho comenteu! per cert, jo avui n'he fet una de teua...Marta

      Elimina
  14. Ha triunfado la receta muchisimo en mi empresa! :)

    ResponElimina

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )