GALERIA DE FOTOS

dimecres, 19 de desembre del 2012

PROPOSTES PER AL NADAL II–Plats Principals

En una entrada anterior, fèiem un recull de tapes i picadetes que podíeu fer per Nadal. 

Avui duem uns quants plats principals per tal de donar-vos idees per elaborar els vostres menús de Nadal.

Espere que us agraden:

2-plats principals-collage2
 
2) PROPOSTES DE MENÚ NADALENC: PLATS PRINCIPALS

-Sopa de galets farcits de carn: Un plat molt nadalenc que pot semblar complicat i entretingut però quan li agafes la seguida a farcir els galets ho fas en un tres i no res. Temps: caldo 2-3 hores caldo (el pots tenir fet amb antelació); farcir els galets i coure'ls 25-30 minuts.

1-2-sopa de galets farcits-ppal-

-Putxero o escudella de Nadal amb pilotes: un plat ben complet amb una elaboració llarga però que un cop tot a l’olla, no requereix que estigues per ell. A més, el pots tenir fet amb antelació. Amb aquesta recepta pots servir una sopa d’arròs o una Sopa de galets amb ou dur, trossets de pollastre, etc. o bé servir deixar la carn a part. Temps: 3 hores encara que bastant inactives.

1-2-putxero cigrons pilotes-ppal-1-

-Cous cous a la valenciana: una variant del putxero que es fa en algunes comarques d’Alacant



-Canelons de rap i gambes: una alternativa als canelons tradicionals. Es poden tenir preparats amb antelació i fins i tot tenir-los congelats. Temps: Una hora llarga.

1-4-canelons de peix-ppa2l-ETI

-Canelons amb tonyina i beixamel de pernil: una opció econòmica però molt saborosa. Es poden tenir preparats amb antelació i fins i tot tenir-los congelats. Temps:1 hora.

Canelons tonyina-ppal1-cd

-Crepes de peus de porc amb pollastre i beixamel de ceps: una reinvenció de la recepta de peus de porc amb pollastre, enrotllats en unes crepes i coberts amb beixamel de ceps. Una delícia. Temps: Farcit: 1 hora- preferible fer-lo amb antelació (es pot tenir congelat); crepes i muntatge 1 hora.

1-4-crepes peus polastre-ppa2-29


-Canelons de crepes. Una altra alternativa als canelons tradicionals, fets amb carn picada i massa de crepes. Temps: entre una hora i mitja i dues hores.

1-4-canelons crepes cuinadiari-ppal--

-Espinacs, ceps i ou poché: impressionant combinació d’ingredients. Es pot preparar tot amb antelació (fins i tot tenir-ho congelat) excepte l’ou poché. Minuts abans de servir es munta el plat i es fa l’ou poché. Temps: 1 hora.

1-1-Espinacs ceps ous poche-ppal-

-Galtes de porc al vi de Porto: aposta segura per quan tens convidats.





















-Mar i muntanya de conill o pollastre amb llagostins: un plat gens complicat i deliciós. Si no t’agrada el conill el pots fer amb pollastre i també canviar els llagostins per gambes o escamarlans. Es pot preparar amb antelació i fins i tot tenir-lo congelat. Temps: 1 hora + repòs.

2-1-conill llagostins 2-ppal marc2-ETI-


-Milfulles de verdures i rul·lo de cabra amb dues salses: acompanyant un bon tall de carn/peix fets a la planxa/ brasa. Tota la verdura la pots fer amb antelació i després escalfar-la. Temps: 15 minuts.

1-1-milfulls tricolor amb rulo cabra i 2 salses-7ETO ppal

-Timbal de bacallar amb salsa de tomaca i creïlles: la salsa de tomaca i el bacallar el pots tenir preparat amb antelació i fins i tot tenir-los congelats.Temps: 1 horeta.

2-2-bacallar patates tomaca-7

-Llobarro amb botifarra de ceba (morcilla) i melmelada de fruits rojos: un plat de contrastos que no deixarà els teus convidats indiferents. A a més no és un plat gens laboriós. Temps: 10 minuts.

2-2-llobarro amb botifarra i melmelada-ppal

-Salmó amb Torró: també juguem amb contrastos, aquest cop amb un ingredient molt nadalenc: el Torró. Elaboració molt ràpida i senzilla. Temps: 30 minuts.

2-2-salmo torro-ppal

-Pollastre amb escamarlans: unes tres hores


-Pits de pollastre farcits (1 hora llarga)

2-1-pit pollastre farcit-cuinadiari-ppal1

-Filet de porc farcit amb pernil, formatge i codonyat amb creïlles senceres de guarnició o puré de creïlles (patates): el contrast del salat del pernil/bacon i el formatge amb el codonyat i la salseta de Pedro Ximénez és molt bo. Temps: <1 hora + refredar i tallar

2-1-filet porc farcit bacon formatge codonyat-ppal

-Filet de porc ibèric amb salsa de xampinyons i bacó:  plat molt saborós que agrada molt a grans i a menuts


-Conill en salsa de cava i ametlles: senzill i gustós. Temps d'elaboració 1 h 20 minuts aproximadament


-Espatlla de xai al forn: Recepta d’elaboració súper senzilla. És el forn qui fa la feina. Temps: 1 hora i mitja

2-1-espatlla xai forn cuinadiari-ppal3

-Fricandó de vedella amb moixernons: elaboració llarga (dues hores i mitja) però pots tenir-lo fet amb antelació. Ideal per quan sou molts.

2-1-Fricando Cuinadiari-ppal2

-Saltimbocca: un plat bastant ràpid i fàcil de fer

2-1-Saltimboca cuinadiari-ppal2
 















També us pot anar bé consultar la secció de guarnicions i salses per acompanyar els vostres plats:
3-Guarnicions i Salses-thumb


Ja has vist les nostres propostes d'entrants i aperitius?
…I els Dolços de Nadal?

Bon profit i Bones festes!!

cenefa nadal

T’han agradat les receptes? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.

Marta

6 comentaris :

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Totes son molt bones propostes. L'escudella no pot faltar a casa.
Petons.

Tapa't de tapes ha dit...

Quina bona pinta tenen tots aquests plats, Marta! Les creppes de peus de porc m'han cridat l'atenció... han de ser deliciosos! M'ho guardo!

Anònim ha dit...

Marta, he deixat un comentari però no sé si al final s'ha guardat.
Només volía desitjar-te unes bones festes i felicitar-te per aquests plats tan exquisits. Són unes idees estupendes!!!
Petonets.

Anònim ha dit...

Ara et puc dir que no s'ha guardat, és clar.
No sé per quin motiu al prèmer el botó de publicar em demana el correo i la contrasenya, cosa que no em passa amb els altres blocs.
Si em torna a passar t'ho diré. probablement això faci dificultar molt el deixar un comentari.
Petonets i ens veiem al gener.

Pepi ha dit...

Hola Marta,
admiro la feinada que fas per compartir les teves receptes. Et desitjo Bon Nadal i que guadeixes molt dels teus! m'han agradat els crepes de peus de porc. Potser els fai. Pepi N.

Carmeta Rusquilleta ha dit...

Unes propostes delicioses i molt variades!!!