GALERIA DE FOTOS

dijous, 6 de setembre del 2012

MINI MAGDALENES DE CLARES I MANTEGA

La primera vegada que vam fer a casa les galetes de mantega ens vam trobar amb dues clares d’ou amb les quals no teníem clar què fer. Finalment vam coure unes merengues al forn amb ametlles però a les meues filles no els va acabar de fer el pes. (A mi sí, i ja us posaré la recepta…).

La següent vegada però, ens vam proposar inventar-nos una altra recepta que complementara a la de les galetes per tal de poder aprofitar les clares dels ous que havíem fet servir i ens van eixir estes magdalenes:

6-1-magdalenes clares-ppal2

D’ençà d’aquell dia, les dues receptes ja van lligades: el dia que fem galetes, fem també magdalenes i acabem tenint esmorçar o berenar per a tots els gustos.

Ingredients per a 15 magdalenes menudes: 6-1-magdalenes clares-ing

  • 2 clares d’ou
  • 75 g de mantega una mica desfeta
  • 75 g de sucre
  • 75 g de farina

Estris: 2 bols, màquina muntar clares/TMX, 15 minicapsuletes de silicona (mida de trufa)

 

Elaboració:

1.- Encén el forn a 180º, funció ventilador.

2.- Posa en un bol el sucre i la mantega i barreja bé.

6-1-magdalenes clares-2-16-1-magdalenes clares-2-2

3.-Trenca els ous i separa les clares dels rovells. Reserva els rovells per a fer les galetes i munta les clares.

6-1-magdalenes clares-3

4.- Passa la farina per un sedàs. (No li posem llevat a la massa per tant hem de muntar bé les clares i cerndre la farina per donar-li més “aire” a la barreja).

 6-1-magdalenes clares-4

5.- Barreja tots els ingredients amb una espàtula amb molt cura per tal que no se’ns baixen massa les clares.

6-1-magdalenes clares-5

6.- Reparteix la massa en els motlles xicotets per a magdalenes i empolvora amb una mica de sucre per sobre. Si vols, també li podries posar un polsim de canyella o perletes de xocolata.

6-1-magdalenes clares-6

7.- Enforna durant 10-15 minuts vigilant en tot moment que no es cremen.

6-1-magdalenes clares-7

Temps total: 20 minuts

Nota: Aquesta recepta no porta llevat químic per això hem de muntar les clares ben dures i passar la farina pel sedàs.

Bon profit!!

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

2 comentaris :

La Cuina Violeta ha dit...

Marta,
Ho expliques molt bé. Moltes gràcies,
Nani

Marta CuinaDiari ha dit...

gràcies Nani per les teues visites! ;-)