GALERIA DE FOTOS

dilluns, 22 de juny de 2015

PROPOSTES DE MENÚ PER LA REVETLLA DE SANT JOAN

Us deixe com cada any uns quants suggeriments per a la revetlla de Sant Joan.

Són receptes que no us costaran massa de fer i moltes d’elles fins i tot les podeu tenir preparades amb antelació. I és que el dia de la revetlla és un dia per passar-s’ho bé i amb la calor que fa no apeteix massa estar-se molt temps a la cuina.

Que vaja de gust!

sant joan

1) PROPOSTES DE MENÚ PER A LA REVETLLA DE SANT JOAN: PICADETES (PICA-PICA)

Amanida Amb Camembert Arrebossat (<20 minuts)

4-amanida camembert-ppal-ETI

Amanida de patata amb Picada de Variants (30-40 min)

1-1-amanida patata i variants-

Amanida de poma agredolça (30 minuts)

1-1amanida poma agredolça-cuinadiari-ppal-1

Amanida de tomaca amb alls tendres, ou dur i salaons (30 minuts)

1-1-amanida alls tendres salaons cuinadiari-ppal

Broquetes de Tomaques Xerry amb Formatge Feta i Salsa pesto (5 minuts)

1-1-tomaca xerry feta pesto-ppal

Coca de molletes (2 hores, la pots deixar feta al matí o a la tarda)

5-coca molletes-ppal

Coques de dacsa (i blat) (30-40 minuts; les pots tenir fetes al congelador i tenir prepara el farcit, en l’últim moment es passen per la paella i cadascú se la prepara com vol)

5-coques de dacsa-ppal-ETI

Coques salades (amb massa de llet, brandi i llevat) (2 hores, la pots deixar feta al matí o a la tarda)

5-coques brandy 00-ETI

Dàtils amb formatge crema i anous (3 minuts)

4-datils philadelphia-ppal

Clòtxines (Musclos) en escabetx (menys de mitja hora + maceració 24 h.)

4-cloxines escabetx-ppal1-

Didalets de salmorejo amb encenalls de pernil ibèric (també es pot servir en gotets de zurito amb pernil i ou dur ratllat) (10 minuts + refrigeració)

Escalivada amb anxoves (1 horeta + refredar-se)

4-escalivada amb anxoves

Espencat amb Tonyina, Bacallar, Anxoves i Creïlles (1 horeta + refredar-se)

1-1-espencat-ppal1

Estrelletes de formatge i codonyat (5 minuts)

4-Estrelles de formatge i codonyat-ETI

Fondue de formatge en pa de pagès (1h 15 min; el pots tenir preparat al congelador i ficar-lo una horeta abasn al forn)

4-fondue formatge pa pages-cuinadiari-ppal1

Gaspatxo Andalús (<30 min)

1-2-gaspatxo-ppal

Guacamole (10 minuts)

8-Guacamole cuinadiari-ppal1

Llesqueta amb pebrera confitada (pebrots confitats) i formatge

4-pebrera confitada-4-ETI-

Llesqueta de remenat de gules amb pernil (5-10 minuts)

Ous farcits invertits: scotch eggs (1 hora)

4-scotch eggs-ppal-ETI

Polp bullit a la planxa (5 minuts)

4-polp bullit a la planxa-ppal

Polp guisat (20-30 minuts, es pot fer amb antelació o  fins i tot tenir-lo congelat)

4-polp guisat-cuinadiari-ppal2

Remenat de fesols amb botifarra (20-25 minuts, pots deixar-ho preparat i posar l’ou en´l’últim moment)

1-1-remenat fesol botifarra-cuinadiari-ppal1

Rotllets de pernil amb espàrrecs i brie (15 minuts)

4-esparrecs pernil i brie-cuinadiari-ppal (1)

Salmó marinat (24-36 hores; es pot fer amb antelació i tenir-lo congelat)

4-salmo marinat-

Salmorejo

1-2-salmorejo-cuinadiari-ppal

Pasta de Full amb Dàtils i Bacó (40 minuts)

5-full baco datils cuinadiari-ppal1

Pastissets i Coques de Verdura amb massa de cervesa (1 h 30 min)

coques i pastissets cervesa

Sépia guisada (1 hora)

2-2-sepia guisada-cuinadiari-ppal1

Tàrtar de salmó (cru) (5 minuts)

Tàrtar de salmó marinat  (amb el salmó marinat 10 minuts)

Tian de verdures (1 h 30 minuts; es triga en fer-lo però el forn és qui fa la feina)

3-Tian de verdures-cuinadiari-ppal1

Torradetes amb Ventresca, Melmelada de Tomaca i Olivada (5 minuts)

4-torradeta ventresca melmelada tomacaolivada

Truita de Patata (45 minuts)

1-1-truita patata cuinadiari-ppal1

 

2) PROPOSTES DE MENÚ PER A LA REVETLLA DE SANT JOAN: SEGONS

Broquetes (adob de 30 minuts a 5 hores + 10-15 minuts cocció)

2-1-broquetes cuinadiari-ppal2

Chili con carne (1 hora; es pot fer amb antelació i fins i tot tenir-lo congelat)

8-chili con carne cuinadiari- ppal1

Filet de porc farcit amb pernil, formatge i codonyat amb creïlles senceres de guarnició
(<1 hora, preparar amb antelació)

2-1-filet porc farcit bacon formatge codonyat-ppal

Pits de Pollastre Farcits amb Pernil i Formatge (1 hora llarga, preparar amb antelació)

2-1-pit pollastre farcit-cuinadiari-ppal1

Llandeta o cruet de peix (30 minuts)

2-2-llandeta o cruet cuinadiari-ppal1

Llobarro amb morcilla de ceba i melmelada de fruits rojos (5 minuts)

2-2-llobarro amb botifarra i melmelada-8ETI

Timbal de bacallà amb salsa de tomaca i creïlles (patates)

2-2-bacallar patates tomaca-7

També podeu recórrer a les propostes de picadetes i de plats principals que vam fer pel Nadal, encara que alguna és més laboriosa:

PROPOSTES PEL NADAL: ENTRANTS PICADETES (PICA-PICA)

PROPOSTES PEL NADAL: PLATS PRINCIPALS (SEGONS)

I algunes guarnicions:

Creïlles (patates) de guarnició al microones ;

Creïlles senceres de guarnició fetes al microones

Milfulles de verdura i rul·lo de cabra amb dues salses

Puré de creïlles (patates) al microones

Tomacat

Xampinyons de guarnició al vi blanc

 

3) PROPOSTES DE MENÚ PER A LA REVETLLA DE SANT JOAN: POSTRES

Gelatina de Gin Tonic amb Taronja, Llimona i Canyella (15 minuts més repòs de + 6 hores) (impressionant amb sorbet de llimona per sobre ;-))

7-gin tonic jelly-ppal

Coca de Sant Joan de Brioix i fruita confitada

6-2-Coca Sant Joan brioix cuinadiari-ppal-1

Coca de cabell d’àngel amb pasta de full (30 minuts)

6-5-Coca full cabell angel-cuinadiari-ppal1

Coca de llardons (versió ràpida) (30-40 minuts)

6-2-coca llardons-ppal-ETI

Coca de xocolata amb pasta de full (30 minuts)

6-5-Coca xocolata pasta full cuinadiari-ppal1

Que tingueu una molt bona revetlla!!

Marta CuinaDiari

9 comentaris :

  1. nosaltres la cel.lebrem a casa, a la terrassa d'adalt i serà tot fred i entre els plats que tinc pensat , hi ha tambe l'escalivada servida en torradetes....

    bona revetlla també per tu

    ResponElimina
  2. ui, ui, ui!! Quines delícies! Això sí que són caramels de veritat, i més sans! La proposta de dàtils, per fàcil i original, m'ha encantat! Mai no m'han acabat de convèncer els típics dàtils enrotllats amb bacon... bona revetlla!!! Petons

    ResponElimina
  3. Ara amb la calor que està fent s'agraeix fer coses més bé fredes i ben ràpides!
    Gràcies Lidia i Marina pels comentaris!! Petons
    Marta

    ResponElimina
  4. ala Marta que t´ho has currat, mare meua quantes coses bones, m´agrada tot, feliç nit de San Joan, besets!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. es que esta nit és festa gran i sobre tot no apeteix estar-se massa a la cuina. Bona revetlla Reme!

      Elimina
  5. Mare, meva!!!! Quina feinada que ens has fet!!! Ens has donat idees per a tot!!! Moltes gràcies!!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  6. Unas propuestas estupendas. Va a ser difícil elegir.un saludo

    ResponElimina
  7. Quina feinada a compilar receptes, Marta! Totes semblen boníssimes. Bona feina i bona revetlla!!

    ResponElimina
  8. Molt bones idees!! Bona revetlla!! Petonets!

    ResponElimina

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )