GALERIA DE FOTOS

dimarts, 21 de febrer del 2012

COBERTURES PER A PASTISSOS

Trobe que pot ser útil que a l’hora de tenir que decorar un pastís tinguem tota una sèrie de cobertures ben localitzades per així triar quina és la que més ens convé fer en aquell moment.
Així que vaja posant diferents pastissos, aniré actualitzant l’entrada. De moment us deixe amb tres cobertures de xocolata:
 
COBERTURA DE XOCOLATA AMB OLI/MANTEGA:

Aquesta és una de les cobertures més senzilles. Queda una cobertura lleugera i molt brillant. És la que hem fet servir per exemple en aquest pastís:

6-1-pastis aniversari tren pal-ETI
 
Ingredients:
  • 30 g d'oli de gira-sol
  • 250 g de xocolata fondant/ postres
Estris: TMX/ picadora, bol+micro/cassó
 
Elaboració:

1.- Aboca l'oli en el vas i programa 4 minuts a 80 ºC, velocitat 1. Ves agregant la xocolata a trossos i després programa 30 segons a velocitat progressiva 5-7-9, fins que obtingues una crema homogènia.
Si no ho fas amb TMX, fon la xocolata juntament amb l’oli al bany Maria o al microones. Remena fins que obtingues una crema homogènia.

 
GANACHE DE XOCOLATA:


Aquesta és una cobertura amb més cos que la cobertura de xocolata amb oli o mantega. Si es deixa refredar a la nevera queda una mica més consistent o més densa però no cruixent.

Es fa servir tant com a cobertura com per a farcir pastissos, macarons, galetes, etc. És la que hem fet servir per exemple en el pastís papallona per a farcir-lo i per a fer una capa abans de ficar el fondant o en aquest peixet.





El procediment bàsic per fer la ganache és fer bullir la nata i desprès barrejar-la amb la xocolata.

Ingredients:

Mateixa quantitat de xocolata que de nata, per exemple:
  • 150 ml de nata
  • 150 g xocolata fondant/ postres

Estris: bol+micro/cassó

Elaboració:

1.- Posa la nata en un bol. Fica al microones i programa 1 minut i mig a 600W. Si no ha bullit la nata posa uns segons més. Agrega la xocolata esmicolada i remena enèrgicament fins que s’integre tota la barreja.




 

GANACHE DE XOCOLATA LLEUGERA:


6-1-pastis xoco i papallona ppal1-ETI

Aquesta és una cobertura amb més cos que la cobertura de xocolata amb oli però més lleugera que la ganache anterior, la“de llibre”. Si es deixa refredar a la nevera queda una mica més consistent. És la que hem fet servir per exemple en el pastís de la foto

El procediment bàsic per fer aquesta ganache és fer bullir la nata amb la mantega i desprès barrejar-la amb la xocolata.

Ingredients:
  • 75 ml de nata
  • 25 g de mantega
  • 150 g xocolata fondant/ postres
Estris: TMX/ picadora, bol+micro/cassó

Elaboració:

1.- Posa la nata i la mantega en un bol. Fica al microones i programa 1 minut i mig a 600W. (La nata ha de bullir).

2.- En un altre bol posa la xocolata i fon-la al microones uns 2 minuts a 360W. Barreja’l amb la nata.
 

6-1-pastis xoco i papallona ppal1-pas4-ETI



6-1-ganache lleugera1


Espere que us siga útil!!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.


Marta

3 comentaris :

Anònim ha dit...

Molt útil Marta. Sempre tenia dubtes sobre les cobertures de pastissos i ara m'ho has aclarit.
A veure quan poses la recepta del pastís "sacher" o algo així.
Lidia

Anònim ha dit...

hola que xulis!!! una pregunta si utilitzo la xocolata desfeta amb llet, el que vindria ser una taza de xocolata bullit, es pot utilitzar per fer un pastis? i es pot guardar fora de la nevera? tinc dubtes sobre la conservacio, ja que jo vull fer un pastis amb cobertura fondant i es te que guardar fora la nevera, merci!!!!!

Marta CuinaDiari ha dit...

Supose que et refereixes al típic "chocolate a la taza". Jo l'utilitzaria per a farcir però no ho tinc clar si ho faria per a cobrir-lo. Acabat de fer té una textura bonica pero desprès quan es refreda queda grumollosa. A més si a sobre vols posar fondant, pot ser relliscaria i no quedaria ben enganxat. A més, no el deixaria fora de la nevera per si la llet que hi poses es fa agra. Si t'agrada la xocolata, per a la cap intermitja entre el pastís i el fondant pots posar una capa de nutella/nocilla o una barreja de mantega, sucre glas i aquesta xocolata que em comentes. Espere que t'haja aclarit alguna cosa! Merci pel comentari,
Marta