GALERIA DE FOTOS

dimecres, 29 de febrer del 2012

ALL I OLI DE MORTER (AMB ROVELL D’OU)

3-all i oli ou morter-ppal2-ETI

L’altre dia vam fer un arròs a banda i què millor que acompanyar-lo amb un bon all i oli.

L’all i oli és una salsa que, com el seu nom indica, porta all i oli (no he descobert res fins ara!!). Nosaltres no hem fet però la versió estrictament ortodoxa ja que li hem afegit un rovell d’ou perquè la salsa lligue més fàcilment i quede més meloseta.

Us he de confesar que aquesta és la primera recepta del bloc de la qual jo no sóc l’autora. Qui ha fet aquesta delícia ha estat la Mireia, que ha estat almenys un quart d’hora o vint minuts donant-li voltes a la mà de morter. (Jo en este cas he fet de fotògrafa, i ha estat un gustàs poder fer fotos amb les dues mans!! :-))

Aquí us deixe amb els ingredients de l’all i oli i la seua elaboració:

Ingredients per a 3-4 persones:
  • 1-2 grans d’all sense el germen del mig (si el voleu més fort, en poseu més)
  • Una mica de sal
  • El rovell d’un ou (o més per a una quantitat més gran)
  • Oli d’oliva*
*Quantitat d’oli: és difícil especificar-la, quan més oli, més salsa sortirà i has de parar quan ja veges que l’all i oli ha agafat la consistència que vols. Nosaltres en este cas hem utilitzat aproximadament uns 150 g)

Estris: morter, drap de cuina, setrill/ pitxer per a l’oli

Elaboració:

1.- Talla l’all ben menut i fica’l al morter. Pica’l bé.

2.- Agafa un drap de cuina i posa’l sobre el marbre o si vols fer-lo asseguda, a sobre de les teues cames (i et posaries el morter entre les cames ben agafat).

3.- Agrega el rovell d’un ou i una mica de sal. Amb una mà remena amb la mà de morter fins que estiga ben lligat, amb l’altra, sense parar de remenar comença a ficar l’oli, directament des del setrill o des d’un pitxeret, molt poc a poc (que l’oli caiga com un fil). Ho has de fer sempre amb el mateix sentit i a la mateixa velocitat.

3-all i oli ou morter-3-ETI

4.- Remena fins que estiga tot ben emulsionat: si t'ha eixit bé la mà de morter es quedarà ben plantada!!

Ver álbum
Ver álbum

  
Ho has aconseguit? La Mireia sí!!!

3-all i oli ou morter-4-ETI

Nota: si durant la preparació de la salsa veus que se’t talla, bat un altre rovell i agrega-li la salsa tallada a poc a poc, remenant també sempre en el mateix sentit. Espere que no et passe!

Degustació: aquesta és una salsa ideal per acompanyar un plat d’arròs a banda com el que trobareu aquí, carn a la brasa, sèpia a la planxa, bacallar gratinat, unes creïlles braves, o el tan típic plat català de botifarra amb seques!

Temps total: 20 minuts

Bon profit!!