GALERIA DE FOTOS

dijous, 3 de novembre del 2011

ROSES DE PASTA DE FULL I POMA

Esta és una d’aquelles receptes que pots fer en un tres i no res. És fàcil i queda molt vistosa. Només has de tenir pasta de full, pomes i melmelada...

Són ideals per a una visita de mitja tarda acompanyant-les d’un cafenet (cafetó).


Aquesta recepta la vaig agafar del blog Cuinant, que al mateix temps la va prendre de Auxdelicesdesgourmets. Aquestos la van fer a partir del blog Arhivafleurdesel i finalment, vaig acabar petant en una pàgina romanesa: Dulciurifeldefel.

Això dels blocs i la globalització és una passada!! Jo l’he modificat un poc i li he posat melmelada.

Ingredients per a 12 roses:

  • una làmina de pasta de full de forma rectangular
  • melmelada de préssec/ albercoc
  • 4 pomes menudes
  • 3 cullerades de sucre
  • 2 cullerades de suc de llimona
  • 2 tassetes d’aigua (o un raig de brandi)
Estris: bol microones, motllo de silicona dels de fer magadalenes


Elaboració:


1.- Renta bé les pomes i talla-les a quarts i cada quart a làmines molt finetes. (No es pelen).

2.- Posa-les en un bol apte per al microones juntament amb 3 cullerades de sucre, un raig de suc de llimona i l’aigua o brandi. Cou a potència 600 uns 8-10 minuts o fins que estiga blaneta. (Si no està fina ni blaneta, no la podrem doblegar).

3.- Trau les pomes del bol. Escorre-les sobre paper absorbent i deixa que es refreden un poc.

4.- Estén la làmina de pasta de full (si és rectangular posa més a prop teu la part estreta) i pinta tota la superfície amb la melmelada.

5.-Talla la pasta de full en tires de 1,5 cm d’ample de dalt a baix.

6.-Vés col·locant els trossos de poma començant des de dalt, amb la pell sempre a la mateixa banda i superposant-los una mica al llarg de cada tira. Si un cop feta la rosa veus que hi ha massa poma, trau un o dos trossos.

7.- Enrotlla i col·loca sobre un motllo de magdalenes (si en tens de silicona millor perquè sinó quedarà massa enganxat).

8.- Quan tingues totes les roses preparades, fica-les a dins del forn escalfat a 180º i cou fins que es dauren (uns 20 minuts aproximadament).



Nota: Aquestes roses de pasta de full queden molt bé acompanyades d’una crema anglesa, encara que soles també estan molt bones.

Temps total: 40 minuts aprox.

Bon profit!!

6 comentaris :

Maria Dolores ha dit...

Hola ya he llegado a visitarte en tu cocina y me recibes con estas deliciosas rosas que están de muerte y con la mermelada que le has puesto quedarán mejor aún.
Un abrazo y volveré a visitarte, ahora voy a ver tus recetas.

Marta Cuinadiari ha dit...

La verdad es que están buenísimas Maria Dolores. Muchas gracias por la idea! Yo también volveré a visitarte. Todo tiene una pinta buenísima!

Anònim ha dit...

I jo que no havia vist encara aquestes roses!! Queden precioses i segur que estan boníssimes! apuntades per quan vulgui quedar bé!
Petonets
Sandra

Montse de Sants ha dit...

Ha, haaa....les faré. Tenen una pinta...I així rodarà la roda de la globalització!! M'agrada el teu blog! Una abraçada!

Marta CuinaDiari ha dit...

Gràcies Montse! això anima molt. Jo tb m'he passejat pel teu i m'han captivap els teus pastissos de xocolata, no sé pe quin començaria!!
Estes roses són molt "resultones" i fàcils de fer.

Mercè ha dit...

Pasejant pel bloc m'he topat amb aquesta recepta i m'agradat molt. Aquestes roses tenen una pinta estupenda!. També he vist la cassolet de pollastre, però el tema de la carn no és lo meu. Petons i bono nit.