GALERIA DE FOTOS

dijous, 3 de novembre del 2011

PASTÍS D'ANIVERSARI: TREN

Fa uns dies vaig penjar la recepta del bescuit amb iogurt i taronja. Sabeu com van acabar el tres pans de pessic?



Ja és el segon any que faig este pastís per a l’aniversari de la Laia. Va ser ella qui va voler repetir. És un pastís que no dona gaire feina, ja que fent 3 motlles estil “plum cake” ixen bastants porcions.


Ingredients*:

-Per al bescuit:
  • 250 g de sucre (2 mesures de iogurt) 
  • 1 taronja sencera de pell fina, especial per a suc 
  • 3-4 ous 
  • 80 g d’oli (1 mesura de iogurt escassa) 
  • 1 iogurt natural 
  • 250 g de farina (3 mesures de iogurt) 
  • 1 sobre de llevat Royal 
  • un pessic de sal 
*Quantitats per a un tren menut. Per a un més gran com el de la foto, duplica les quantitats.

-Per a la cobertura:

  • 30 g d’oli de girasol 
  • 250 g de xocolata Nestlé postres 
  • Xuxes: lacasitos, gominoles, “filipinos”, kit-kat o neules 

Estris: TMX per a barrejar o túrmix, 3 motlles allargats, ganivet

Elaboració:

-Per al bescuit: clica aquí per veure la recepta

-Muntatge del tren:

1.- Locomotora: Agafa el motlle més petit o el que t’haja pujat més. Talla-li un tros de dalt (número 1) i un altre tros per la part de darrere i dóna-li la volta (número 2). Munta’l com es veu a la foto. El tros número 1 no el farem servir. 



2.- Vagons: Amb els altres dos bescuits farem els vagons. Els pots buidar una mica fent una petita vora i que servisquen de contingut per posar-hi xuxes.

3.-Prepara la cobertura: Aboca l’oli en el vas i programa 4 minuts a 80 º C, velocitat 1. Vés agregant la xocolata en trossos i després programa 30 segons a velocitat 5-7-9, fins a obtenir una crema homogènia. Posa el bescuit a sobre d’una reixeta i cobreix-lo amb la cobertura de xocolata ajudant-te d’una espàtula o un pinzell.



Jo deixe un dels vagons sense pintar de xocolata ja que de vegades hi ha xiquets que tenen alguna alèrgia als fruits secs.

4.- Una vegada pintats, adorna’ls amb lacasitos i gominoles:

Les rodes (el nostre tren tindrà rodes): seran filipinos. Clava d’un costat a l’altre, un pal de broqueta. Talla si sobresurt molt i tapa amb una gominola per a que ningú es punxe.

Al voltant dels vagons pots ficar lacasitos. Posa’ls quan la xocolata encara estiga tendra i així s’enganxaran millor. NO ho poses a la nevera ja que els lacasitos se’t quedaran blanquinosos.

La xemeneia: poden ser filipinos i poses pel centre un pal de broqueta o una canyeta de les de beure. També pots posar neules.

Les xuxes del pastís que no pintem amb xocolata les clavarem amb furgadents.

Els vagons els pots unir amb barretes de kit-kat o amb neules.

Nota: A les fotos podràs veure tant el que vam fer l’any passat com el d’aquest any. Pots agafar la idea i decorar-ho al teu gust. 



Temps total: 45 minuts la coca + 30-40 minuts la decoració

Bon profit!!

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

3 comentaris :

Anònim ha dit...

Quina imaginació!!!

Lidia.

Marta Cuinadiari ha dit...

Lidia tot és posar-se!!

Com molts m'esteu fent comentaris via mail o Facebook, us conteste aquí perquè la vostra consulta pot ser útil per a uns altres:

Laura: el pastís si el fas el dia d'abans no et quedarà dur. El que si que no has de fer és ficar-lo a la nevera una vegada li has posat els lacasitos perquè es faran blancs.
Jo el que faig és fer els tres pans de pessic un dia que no tinc massa feina i quan es refreden, els embolique amb paper d'alumini o film i els congele. El dia que els vaig a decorar, els trec una estona abans, els talle, els prepare i els cobrisc amb la xocolata i tot el que vaja a posar. De fet d'aquesta manera t'agobies menys ja que tens una part de la feina feta.

Anònim ha dit...

Demà és l'aniversari del Eloi, li faré aquest tren que segur li encantarà. Avui faré el pà de pessic i demà el decoraré.
Ja t'explicaré com m'ha quedat.
Gràcies per la originalitat.
Lidia