GALERIA DE FOTOS

dimecres, 19 d’octubre del 2011

CARABASSA TORRADA

Abans era costum portar alguns menjars a coure al forn de pa del barri: es portaven les carabasses, les coques o fins i tot l’arròs al forn. Ara això ja s’ha perdut a la majoria de pobles.

La carabassa al forn, a banda de ser ingredient essencial de moltes postres dolces valencianes com la coca de llanda de carabassa , el pastís de carabassa amb xocolate, o els bunyols, acostuma a ser també per a molts unes postres. Es menja simplement amb una mica de sucre o de mel per damunt.




Ingredients:
  • 1 carabassa

Estris: un ganivet gran, làmina de silicona o paper de forn, safata forn

Elaboració:

1.- Escalfa el forn a 180ºC. 

2.- Talla la carabassa per la meitat.

3.- Posa-la a sobre d’una safata de forn i enforna durant una hora/ hora i mitja. El temps dependrà de la grandària de la carabassa. Per exemple, una carabassa de 3 kg necessitarà una hora i mitja. Si és menuda, amb 40 minuts hi haurà prou.

També queda molt bé si la fas a la barbacoa tancada (cocció indirecta)  i triga més o menys el mateix temps que fent-ho al forn. 




Nota: Si necessites la carabassa torrada per fer alguna recepta, calcula que el pes en cru es reduirà entre un 60-70% (tenint en compte que en cru la pesem amb la pell i les llavors). Una carabassa de 3 kg es quedarà en un quilo.



Si te’n sobra, la pots triturar i la pots guardar en bossetes o carmanyoles al congelador. El dia que la necessites, la descongeles unes hores abans. Això t'estalviarà molt de temps i et permetrà que tot i no siga època de carabasses, pugues utilitzar-la quan vullgues.


Temps total: 1 hora- 1 hora i mitja

Suggeriment: és molt típic entre els valencians menjar-nos la carabassa torrada, tèbia o freda i amb una mica de sucre o de mel...



També tenim  altres receptes al blog que pots fer amb carabassa torrada...




COCA DE CARABASSA I XOCOLATA



PASTÍS DE CARABASSA I BOTIFARRA DE CEBA



PASTÍS DE CARABASSA I XOCOLATA





T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. I si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.


Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a 
InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Bon profit!!

Marta

1 comentari :

Unknown ha dit...

Moltes gràcies! No havia torrat mai carabasses. Vaig a provar a fer la coca de carabassa amb xocolate, té molt bona pinta.